Reklama

Reklama

Minyeoui tansaeng

(seriál)
  • Jižní Korea 미녀의 탄생 (více)

VOD (1)

Epizody(21)

Po málem smrtelné nehodě projde rozvedená žena kompletní plastikou a za pomoci neznámého boháče se vydává pomstít svému ex. (Netflix)

Recenze (5)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to vtipný, romantický a Joo Sang-wook - můj hlavní důvod, proč na seriál kouknout - byl v páru se svojí vyvolenou děsně roztomilej a asi se shodneme na tom, že moc fyzicky hezčích párů na obrazovkách nebylo. Ať už šlo o jejich šílené akce v teplákovkách nebo když se vyfikli, vždycky bylo na co koukat. A chemii mezi sebou měli taky, takže se na jejich - mimochodem moc hezkém - vztahu dalo stavět dlouho. I tak to ale bylo až zbytečně dlouhé, zápletky nepatřily k těm nejpropracovanějším, a ke všemu se ještě opakovaly. Z celého seriálu mě ale asi nejvíce překvapila Han Ye-seul. Pamatovala jsem si ji jako docela průměrnou herečku a po jejím ne zrovna úspěšném zakončení předchozího seriálu, kdy kvůli nátlaku "utekla" do LA, jsem toho od ní upřímně moc nečekala. Ale dostalo se mi přesného opaku, byla přirozená, vtipná, šíleně zamilovaná, krásná... a já jí většinou všechno věřila. Užila jsem si to, zasmála jsem se, byla jsem i naměkko... takhle mi to stačí. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Mám z toho smíšené pocity. Birth of a Beauty je na jednu stranu chytlavý seriál, který jsem si rychle oblíbil. Hlavní hrdinka Sara je krasavice s dobrým srdcem, se kterou budete snadno sympatizovat. Sara se svým geniálním parťákem Han Tae-Heem plánuje pomstu svému bývalému manželovi, který ji opustil kvůli mladší a přitažlivější televizní moderátorce a neváhal ji kvůli tomu zabít. Netuší ale, že přežila a z tlusté neatraktivní ženy se nechala předělat na oslňující krásku. V prvním díle mě odradilo několik logických nesmyslů, ale záhy jsem zjistil, že když to nebudu brát moc realisticky, zažiju u toho skvělou zábavu. Děj je svižný a často mě dostal nečekanými obraty. To, co jsem předpokládal, že bude náplní seriálu, se událo v prvních třech dílech. To, co jsem po třech dílech předpokládal, že vyjde najevo v poslední epizodě, vyšlo najevo už v osmé. Zatímco u jiných seriálů se dá vytušit konec už na začátku, u Birth of a Beauty jsem to brzo vzdal a nechal se unášet napětím, co přinese další vývoj. Každý díl navíc nabízí dobře namíchanou směs humorných roztomilých scén mezi hlavní dvojicí a dramatu při realizaci jejich plánu pomsty. Pak jsou ale v seriálu věci, které jej v mých očích shazují. Například postavy, které by klidně zapadly do seriálů typu Esmeralda, nezdravé přehánění herců ve snaze působit na emoce diváka, vyobrazování bohatých jakožto zlých a chudých jakožto dobrých, opakování již viděných scén atd. Jsou to věci, na které jsou již fanoušci k-dramas zřejmě zvyklí, mě však utvrzují v tom, že korejské telenovely nejsou nic pro mě. Taky působí trapně, když se postavy neustále jakoby náhodou objevují na místech, kde probíhá nějaký důležitý dialog, aniž by si jejich odposlouchávání samozřejmě někdo všimnul. No a mohl bych pokračovat. Nejvíc mě ale zklamal vývoj od 16. dílu, kdy to vypadá, jako kdyby seriál změnil scénáristu i režiséra. Postavy najednou dělají idiotská rozhodnutí, jejich chování jim vůbec nevěřím. Humor se úplně ztrácí a místo něj sledujeme patetickou, natahovanou zápletku, u které nudou kontroluju zbývající čas. Vzhledem k tomu, jak mi předchozí díly dokázaly přilepit oči k obrazovce, mi závěr seriálu přivedl akorát pocity rozčarování a z dobrých čtyř hvězd jsou rázem průměrné tři. Nevybavuju si seriál, který by v průběhu tak výrazně zhoršil úroveň. ()

alba 

všechny recenze uživatele

Téma veľmi dobrá a dobre sa na to pozeralo, no nerozumiem, načo to má toľko častí. Mohlo sa to skončiť omnoho skôr, úplne by stačilo aj 16 častí alebo menej. A v posledných častiach, keď už bolo jasné, že vyjde pravda na povrch, čakala som, že sa hlavná postava nejako nečakane prejaví, keď to tak predlžovala, ale neprišlo žiadne prekvapenie. A chápem aj to, že jej povaha sa musela postupne meniť, ale nie som si istá, či na konci to už nebolo príliš, hoci musím pochváliť, že jej postave som verila od začiatku do konca - talentovaná herečka. Posledná vec, ktorú by som vytkla, že Sang-jin Han sa mi na hlavného záporáka vôbec nehodil, nieže na hlavného, ale vôbec sa mi na záporaka nehodil. Jeho postave som neverila. No je to dobrý herec, ale skôr ako kladná postava. ()

MeGab 

všechny recenze uživatele

Zhruba do poloviny to nebylo kdovíjak skvělé, ale dalo se na to bez větších problémů koukat. Od poloviny jsem se však začal těšit na konec a na poslední čtyři díly jsem se díval jen proto, abych neměl pocit, že ten seriál byl absolutně úplně vyhozený čas. Dost jsem i přetáčel – plno flashbacků, prázdného žvanění o ničem, přiblblých úsměvů hlavní představitelky (ta z nich musela dostávat křeče), zkrátka natahování děje a nakonec přeslazený závěr. ()

Elnarrya 

všechny recenze uživatele

"Birth of a Beauty" patřil do mého seznamu titulů k příležitosti prozkoumat asijské žánry, asi jsem si však pro svou náturu vybrala sousto obsahující alergeny. No, i když možná jen intolerance, vztah a chemie hlavní dobrosrdečné dvojice byl vlastně moc sympatický a zachraňoval seriálu reputaci. Charakteristické střídání romantiky, roztomilých, nelogických, kýčových, komických i dramatických pasáží ze začátku působí svižně, chvílemi dokonce zábavně, v průběhu se objeví i pár zvratů. Oba hlavní charaktery spojí své síly na velé plány a během společné cesty mnoho nečekaného objeví a naučí se. Postupně zdolávají překážky, snaží se na sobě pracovat a posunovat se dál. Potud to bylo na daný žánr překvapivě slušné, mé alergeny se daly potlačit. Druhá půlka však ztratila dech a vtip, patetické oddalovače happyendu vlekly děj. Tím více pak provokovaly prvky, které mi lezou na nervy. Ale asi chápu, že je to jejich oblíbený styl a proč je děj protahován, místní pop kultura přece jen chce s nenáročným dílekm na obrazovkách fanouškům dopřát více času s herci. Han Ye-Seul si napravila reputaci a Joo Sang-Wook tímto typem role jistě získal hromady sympatií. Pokud někomu nevadí telenovelní ingredience, seriál mohu doporučit, byla tam místa, která fungovala. Mě se potvrdilo, že si k-dramata pustím jen výjimečně ze zvědavosti. ()

Reklama

Reklama