Reklama

Reklama

The Abominable Snowman

  • Velká Británie The Snow Creature (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Doktor John Rollason (Peter Cushing), jeho manželka Helen (Maureen Connell) a asistent, Peter Fox (Richard Wattis) se vydávají do Himálají na expedici po stopách Yettiho. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

giallo 

všechny recenze uživatele

I přes své stáří, je The Abominable Snowman stále zajímavý kousek, který by skalním divákům sci-fi neměl ujít. Svojí zasněženou atmosférou a strachem z neznáma trochu jistě připomene The Thing. Ale jinak jde o vážně se tvářící snímek s jasným poselstvím. Škoda jen, že si už zub času vybral své...2,5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatická hammerovka uprostřed krásných, ale i značně nehostinných hor plných sněhu, ledu, bouří a lavin. Doktor Rollason je se svojí ženou a asistentem hostem v klášteře u lámy. Věnuje se studiu tamějších rostlin, což se brzy ukáže jako záminka pro objev něčeho velkolepějšího. Když do kláštera dorazí expedice vedená Tomem Friendem (Forrest Tucker) snažící se chytit sněžného muže, i přes četná varování lámy a manželky se s nimi vydá do hor. Jenže daleko větším nebezpečím, než sněžný muž, se ukážou členové výpravy sami. A pak je tu ještě síla, kterou divák jistě odhalí, co napomůže nezdaru expedice. Místy pomalejší tempo střídají napínavé scény a nádherné záběry zasněžených horských štítů. Solidní herecké výkony, výborná hudba a pěkná kamera. Monsterhoror nikoliv, dobrodružný příběh ano. 3,5* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dominantní postavení zde mají zasněžené hory, nejedná se však o slibované Himaláje. Film se totiž natáčel v Pyrenejích, ale i ty zcela postačily ke svému účelu. Začátek filmu navnadí především konzumenty inteligentních (odborných) rozhovorů, které mezi sebou vede mnich a anglický profesor. Celý snímek je založen na podobném podkladu a fanoušci čistokrevných hororů budou nejspíš docela zklamáni. Ačkoliv má jít o horor, jde spíše o jakési psychologické drama. Podle toho se i odvíjí většina děje a někteří diváci se můžou po čase začít i nudit. Na úkor akčnosti a hrůzostrašné atmosféry se totiž tvůrci zaměřili především na rozvíjení charakteristik jednotlivých postav. Samotná postava Yetiho zde totiž hraje až druhé housle a ve filmu je jí věnován jen velmi malý prostor. Tento fakt se snažili tvůrci vynahradit již zmíněnou stísněnou atmosférou, kdy se nám jednotlivé postavy začnou vybarvovat. Vyčerpání, zima, hlad a strach totiž dokáží udělat své a zvláště tak daleko od civilizace. Když navíc nevidíte ani na krok, všude kolem sebe slyšíte svištění větru a podivné zvuky, moc vám to na hrdinství nepřidá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že je britský béčkový sci-fi horor „The Abominable Snowman“ vyloženě špatný, to prostě nejde říct, ale chybí mu nějaký ten pořádně vyhrocený moment. Líbí se mi, že čekání na yettiho je docela dlouhé, z mého pohledu se navíc nejednalo o zklamání. Herecky je to pak dostatečně dobré na to, abyste s postavami přežily i ty trochu méně záživné pasáže, jichž není úplně málo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ťahákom tohto filmu sú okrem  Forresta Tuckera a Petra Cushinga ešte drsná a živelná príroda. Toto je prvý film Petra Cushinga so spoločnosťou Hammer a od tohto filmu sa ich spolupráca predĺžila na ďalších 21 filmov. A už v tejto dobe hral úžasne a aj jeho herecký kolega mu slušne sekundoval. Ale film značne zostarol a to hlavne kvoli zobrazeniu samotného Yettiho, tam boli značné rezervy. Ale ide o to, že hororom by som tento film nenazval. Bol to dobrodružný film, kde vypráva nejde zdolať nejaký vrchol, ale ma za úkol vyhľadať legendárnu potvoru. A viac ako dramatické stretnutia s príšerkami, film zaujal psychológiou postav a ich zvládnutie vyhrotených situácii vo výprave. A to tam celkom funguje a tak o niekoľko dramatickým momentov , nie je núdza. Ďalší Hammer pozretý a celkom solídna jedno hubka. Silne 3*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Prvý film štúdia Hammer Film, v ktorom si zahral Peter Cushing. Ten sa dokopy objavil v 22 filmoch tejto spoločnosti. (beso74)

Reklama

Reklama