Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh z prostredia sporiteľne - zásluhou iniciatívnych pracovníkov pobočky odhalí sa trestný čin z falšovania úradného dokladu a zabráni sa veľkej spoločenskej škode. (STV)

Recenze (7)

anderson 

všechny recenze uživatele

STV 2 = 2.12.2014, pôvodná televízna inscenácia - Slovenská kriminálna inscenácia o podvode v okresnej pobočke sporiteľne, ktorú držia nad vodou najmä profesionálne výkony vtedajšej hereckej špičky. Úplnou kuriozitou tejto inscenácia je ale použitie novonaaranžovanej "THEME" z klasického "imperialistického" seriálu CHARLIE´S ANGELS v záverečných titulkoch. To ma naozaj dostalo. (2.12.2014) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Počáteční „šnečí“ tempo této televizní inscenace mi sice zprvu lezlo trošku na nervy, ale nakonec se z toho vyklubal docela snesitelný příběh, jehož doménou byli především slušné herecké výkony většiny účinkujících. Je mi jasné, že se zde neoplývalo výraznějším rozpočtem, ovšem chtělo to trošku více „šťávy“, která by to ještě více vyšperkovala. Přece jenom se tu stavělo hlavně na dialozích a různých dedukcích, což může některé diváky poněkud nudit. Žádná velká sláva to tedy není, ale průměrná záležitost určitě. ()

retroslovak 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna z vydarených vecí Československej televízie - Bratislava. Nedá mi však nepochváliť a vyzdvihnúť výborný námet, poviedka Petra Bičkoša, ktorá bola veľmi dobre spracovaná do televíznej podoby. Čo sa týka obsadenia hercov, také herecké esá akými boli Elo Romančík, František Zvarík, rozhodne tento televízny kúsok veľmi posilnia a obohatia. U mňa to dokonale zapôsobilo a všetko spolu ako celok hodnotím na plných 5 hviezd. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vkladná knižka na doručiteľa, tento zázrak minulej doby, je tu kameňom úrazu celého prípadu. Film nás vracia do praveku, kedy sa bankové transakcie robili ručne tetuškami v kancelárii, prevody sa pečiatkovali a posielali poštou. A pri tom si vtedajší kyberzločinci chceli niečo uliať, tetušky si to všimli aj nevšimli a iniciatívny kontrolór tomu prišiel na koreň. Je to taký priemerný film, exotický práve tým pohľadom do celkom iného bankového sveta, ktorý si už skoro nikto nepamätá. –––– V mene zákona, pôjdete so mnou! ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Milá připomínka „starých zlatých časů“. Když jsem hned na začátku viděl sčítací stroj Ascota, oči se mi zamžily dojetím. Také kriminalita byla tehdy oproti dnešku minimální. Internetové bankovnictví poskytlo zločincům nový prostor a pachatelé jsou často nedohledatelní. Každou chvíli se o tom píše na webu. Lidem, jejichž paměť nesahá příliš daleko do minulosti, však přijdou dnešní poměry normální, protože nic jiného neznají. Přitom bych řekl, že oproti dřívějšku se kvalita života zhoršila. Malý příklad: Onehdy jsem sháněl 80%ní konzumní líh na přípravu propolisové tinktury. V krámě jej nikde neměli (v Praze!), tak jsem hledal na webu. Zjistil jsem, že existuje jeden výrobce a že zboží prodává několik překupníků. Objednal jsem si jeden kus zboží k vyzvednutí v zásilkovně, je to levnější než dobírka, platba hotově při převzetí, žádnou bankomatovou kartu samozřejmě nemám. Když mi přišel mail, že je zboží připravné, šel jsem si je vyzvednout, ale neuspěl jsem. Zásilka na moje jméno tam sice byla, ale já jsem neznal heslo, bez nějž mi zásilku nevydali. Heslo mi prodejce sice sdělil mailem, ale já jsem to přehlédnul. Chtěl přece koupit jenom konzumní líh, a ne semtex nebo tank. Musel jsem jít domů, otevřít mail, zapsat si heslo a potom znovu dojít do zásilkovny. Později se prodejce ozval a žádal o ohodnocení mé spokojenosti s nákupem. Napsal jsem do hodnocení, že za socialismu se konzumní líh dal koupit v každé drogerii a že jsme se tehdy obešli bez soukromých firem, bez zásilkoven a bez hesel. Nevím, zda to hodnocení nesmazali... ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Príbeh o bankovom podvode z časov dávno predinternetbankingových, čiže vkladné knižky, ohromné kalkulačky, nezreteľné pečiatky a poštovné paušalizované. Konverzačná inscenácia, nie príliš  obvyklé prostredie sporiteľne, vynikajúco zahrané aj zobrazené zamestnanectvo, či už riaditeľsko-prokuristicko-námestnícke (Romančík, Zvarík, Labuda) alebo účtovnícko-ženskokolektívne (Večerová, Furková, Kolínska), nechýba ani sebavedomý kriminalista (Kňažko). Zábavne pôsobia obavy o stratu bodov v súťaži (pravdepodobne brigády socialistickej práce) následkom zápisu do knihy sťažností. Veľmi dobré. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Těžce zmatený scénář. Celé to nedávalo smysl. Režijně to ale bylo tak dobře zamaskované, že si toho patrně nikdo nevšiml. Kladem jsou ale kvalitní výkony herců, zejména Romančíka a Labudy. ()

Reklama

Reklama