Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeť a vnuci bývalého zabijáka Costella byli zavražděni a jeho dcera skončila po útoku těžce zraněná. Costello se vydá na dálný východ, aby svoji dceru pomstil. Zaplatí si tři nájemné vrahy, kteří mu mají pomoci. Je tu ale jeden problém: Costello má kvůli starému válečnému zranění potíže s pamětí, a tak si musí vše zapisovat a fotit. Podaří se mu pomstít svoji dceru, než zapomene, že vůbec nějakou má? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

POMO 

všechny recenze uživatele

Atmosférické schylovanie ku krvavým konfrontáciám, spomalené súboje a prestrelky, ich choreografia a zasadenie do prostredia, v ktorom v silnom vetre efektne lieta lístie či slama, sú baletnou atrakciou tohto filmu. Toporný a smiešny Johnny Hallyday je jeho kameňom v topánke. Druhý v poradí na casting liste bol kto? David Hasselhoff? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Meditativní drsná škola okořeněná hongkongskou originalitou a poetikou. Zabijáci tu jsou cool a mají čest. Hlavní postava je supercool tvrďas s kulkou v hlavě, díky níž postupně ztrácí paměť. Akční scény jsou ve zpomalených záběrech a často k nim hraje kytarka. Milovníkům oldschoolových kriminálek se to nemůže nelíbit. Oproti takovému Jarmuschovu Limits of Control maximálně funkční, jak ve filosofické tak v divácké rovině. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Najdu je! Slibuji! Pomstím Tě!..... Co dodat. Po zajímavém úvodu se dostavuje půlhodinové nic moc. Pokusy o nevšední scénáristické a kamerové nápady mne nechávají v klidu. Přestřelka v domě, v parku, na smetišti. Tam lítá listí, tu zase papíry. Ale že by to bylo něco extra... Z netuctového filmu o pomstě tento francouzsko asijský snímek dělá jen zamotanější příběh. Film má průměrné vypravěčské tempo, J.Hallyday nemá charisma a k dokoukání mě nutí jen asijské zvláštnosti a zvědavost. Protože nevědět jak to dopadne je horší, než si tento film vůbec pustit. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o hodně víc.. Revenge filmy mám v malíku, leccos o nich vím,většinu jsem viděl a tenhle rozhodně neřadím mezi ty lepší. Dlouhá stopáž, pomalé tempo, podivná akce, nesympatický hlavní hrdina.. 50% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tohle není normální akční film, to je jako malování na plátno pistolemi. Pravidla reálného světa tady neplatí. Jednu chvíli není problém za pomoci střelby rozjet bycikl po poli (to se nedá popsat), ale o půl hodiny později je obtížné trefit člověka. Zásahy nebolí, jedinou reakcí je červená sprška ve vzduchu. V jiném filmu by mě některé vážně míněné scény rozesmály svojí trapností, ale v podání Johnnyho To je "žeru i s navijákem". ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Toova hyperestetizovaná óda na zabijáky se potácí mezi uhrančivou nápaditostí, samolibým manýrismem a nechtěnou parodií. Zatímco režisérův první heroic bloodshed film "Exiled" bylo možné brát jako stylovou poctu dávno minulému hongkongskému žánru (příznačně zasazenou nikoli do bývalé britské kolonie nýbrž na Macau), jeho první mezinárodní produkce vyznívá jako nesoudný výtvor filmaře, jemuž světové uznání jeho rukopisu stouplo do hlavy. Je smutné sledovat úpadek filmaře, který posledních patnáct let vytvářel laťku pro neotřelé žánrové snímky v Hongkongu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vengeance už není taková pecka jako Exiled a její závěrečná dvacetiminutovka až sklouzává do akční parodie, ve srovnání s níž jsou předchozí neprůstřelné balíky slisovaného papíru (!) přijatelné, ale disponuje podobnou poetikou, tempem a vytříbeným vizuálním stylem. A to všechno Johnnymu opakovaně baštím i s navijákem. Hlavní linie s odhodlaným charismatickým cizincem s poruchou paměti, ztraceným mezi asiaty, jest už jen dostatečným osvěžením dobře známého hitmenského příběhu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Johnny To se nezapře, způsobem natočení to totiž značně připomíná jeho starší parádní kousek Exiled, jenomže tohle, ač to má v sobě několik hustých a vizuálně perfektních přestřelek, tak to i tak prostě působí strašně utahaně a bez jiskry a nedokážou to zachránit ani Anthony Wong s předpisově kamennou tváří a vrchní záporák Simon Yam, kterej tu ale bohužel moc prostoru nedostal ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda toho ťažkopádneho a ťarbavého spracovania, pretože príbeh mal naozaj veľmi slušnú zápletku a viem, že potenciál Johnnyho Toa je v tomto štýle filmov omnoho väčší, než výsledok, aký predviedol v tomto snímku. Akčné scény sa chceli podobať woo-ovkám, ale väčšinou to strácalo účinok a hromadilo sa klišé. Meno Johny Hallyday hovorí dnešnej generácii príliš málo nato, aby prostredníctvom neho dokázali tvorcovia upútať pozornosť a nakoniec ani samotný výber tohto príležitostného herca nebol najšťastnejší. 60%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma od Johnnyho To. Má výborný príbeh o francúzskom majiteľovi reštaurácie, ktorého dcéra s rodinou žije v Hong Kongu a stanú sa cieľom skupiny nájomných zabijakov, ktorí zavraždia jej muža a aj deti, jedine ona ťažké zranenia prežije a tak kuchár so znalosťou zbraní prichádza do Hong Kongu, kde si vyhľadá a najme zabijakov, aby mu pomohli nájsť a dostať tých, ktorí majú rodinu jeho dcéry na svedomí. A navyše sa kvôli zraneniu z minulosti obáva, že všetko zabudne a preto si musí všetko fotiť. Spracovanie je na tom dobre, ale myslím, že sa to dalo podať aj ešte o trochu lepšie. Nadmieru spokojný som s prvou polovicou, ničím sa nezdržiava, rodina je napadnutá a otec hneď prichádza do Hong Kongu, chválim nájdenie a objednanie zabijakov, čo ma veľmi bavilo, rovnako aj hľadanie vrahov, až na pár nevýrazných maličkostí je to úplne ideálne. Ale od stretu oboch skupín nájomných zabijakov v strede filmu sa prakticky začína iný film, ktorému sa treba prispôsobiť. Som zvyknutý na štýl tohto režiséra, preto s tým nemám väčší problém a bavila ma aj druhá polovica, ale už len predsa všetko je dané a už dejovo nemá čo ponúknuť. Akcie je tu pomerne dosť a v rámci svojej kategórie je celkom vydarená. Johnnie To má svoj štýl, takže klasická akcia sa tu nenájde a preto to aj vnímam v jeho kategórii. Tvoria ju samé prestrelky, ktoré sú originálne, rozmanité a oceňujem tú zaujímavú poetiku. Síce ma v nich mrzí, že samotné úmrtia nie sú moc zaujímavé, ale inak je stále na čo pozerať. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, každá prestrelka má svoje čaro, či nočná v lese, záverečné hľadanie hlavného záporáka alebo aj takmer až parodická na smetisku. Herecké obsadenie sa mi páči, Johnny Hallyday mi síce ako herec je úplne neznámy, ale bavil ma jeho herecký výkon a aj postava, výborná trojica zabijakov, či už ako vždy perfektný Anthony Wong Chau-Sang, Suet Lam, ktorý nechýba pomaly v žiadnom podobnom filme, alebo aj Ka-Tung Lam. Sklamal ma jedine hlavný záporák, Simon Yam sa na to vôbec nehodil, ale aspoň nemá moc priestoru. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu nemám čo vytknúť, Johnnie To si vytvoril vlastný žáner a tento film z neho patrí medzi to lepšie. Kto očakáva klasický akčný film bude pravdepodobne sklamaný, ale mne to sadlo, obzvlášť tá prvá, neakčná polovica. 75% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

FIlm preplnený režiserovými trademarkami, paradičkami a skvelými momentmi (často krat som nemo zíral s úžasom)...no ako celok to škrípe viac ako by sa dalo tolerovať. Často krát, zbytočne natiahnuté a prehnané, občas až komické. Byť to postavené na stabilnejšom scénari a natočené umiernenejším sposobom, mohol to byť najlepší film o pomste posledých rokov. Veľká škoda. Odporúčam prižmúriť oči, zatnúť zuby a vychutnať si dokonalú atmosféru. Nedajú sa mi nespomenúť prvé konfrontácie Costella a party zabijakov z Macaa. Osamelý Costello v klobúku a baloňáku, akoby vypadol z Melvillovej kriminálky, vs prototyp moderných cynických zabijakov zo súčasných filmov. Fantázia. (7/10) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně osobitý thriller, který zaujme hlavně výborně napsanými a zahranými postavami. Mezi hlavním hrdinou a trojicí zabijáků to opravdu funguje a k pochopení jejich vztahu vám stačí jen jeden pohled do očí. Celý je to navíc hodně drsný a má to výborné, místy až poetické akční scény, které mě hrozně bavili. Celkově mi to ale přišlo příliš roztrhané a nekonzistentní a pomalé tempo tomu také moc nepomáhalo. V jednotlivých scénách výborné, ale jako celek na mě ten film moc nefungoval. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dějové přechody od poloviny filmu neustále opakovaných situací (stříleček), pod nánosem akčnosti se mění v nudu. Jedno je však mimo veškerou pochybnost, že někdejší velká rocková hvězda šedesátých a sedmdesátých let Francie Johnny Hallyday a občasný herec v roli hlavního hrdiny byl nesporným zpříjemněním jinak zcela průměrného filmu. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Fetišistická sbírka pro fanoušky Milkyway. Ale vybranými momenty se dá rozhodně kochat a já jsem se kochala nad ovládnutím prostoru... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Johnnie To určitě ví co dělá, ale mám podezření, že poněkud zabředl do formalismu. Krásné záběry, vizuální nápady, jak jsme zvyklí, skvělé obsazení, Johny Hallyday není ve filmu na škodu, jak jsem se původně obával. Jenže něco tu postrádám, prostě prokreslenost charakterů šla do kopru, nějak mi chybělo větší napětí, dramatičnost. Závěrečné dvě přestřelky jsou parádní, ale ani kvůli nim nemohu přehlédnout jistou obsahovou vyprázdněnost, která nastupuje od filmu Sparrow, prostě předchozí dílka, mě dokázaly daleko více chytit za srdce. Ať už Mad Detective, Fulltime Killer, ROOT, Iron Triangle, Breaking News. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jean-Philippe se vždy rád objevoval před kamerou, nejčastěji sice v době jeho největší popularity, ale i nyní, kdy už i jeho fanoušci míří do starobního důchodu, si to rád zopakuje, nezřídka v hlavní roli. Tentokrát jako mstitel s chatrnou pamětí, možná proto mi byl tak blízký, asi si budu muset na (ne)přátele také začít lepit nálepky. Tvůrci nezapřou inspiraci v o rok starším filmu Poslední zločin, který je však mnohem komornější. Možná i proto, že od André Dussolliera nikdo akční kousky nečeká. Od pana Smeta už by je také čekal málokdo. Ale tvůrci akčnost snímku vyřešili tak, že ani skoro sedmdesátiletý Hallyday není trapný. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Johnny Hallyday.... Uf, tak toto chcelo poriadnu dávku odvahy dopozerať to do konca ! Si robili kozy z gangsterských filmov, z ázijských filmov, alebo to mysleli serio !?? ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna - potkat film, kterej si na nic nehraje, ale herci v něm hrajou a všechno je to takový příjemně sympatický, že byste tomu dali pusu :-* ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Osobne ma to veľmi nevzalo... cítiť tu ten starý šmrnc tohto žánru, ale netreba sa vždy snažiť tváriť strašne cool... v podstate za každú cenu. Johny Hallyday je možno dobrý spevák, avšak ako herec s kameným ksichtom mi nesadol. Inak skoro rovnaka partia ako v "Fong juk", ba dokonca podobná zápletka, prevedenie... Johnny To sa nezaprie, ale umelec, ktorý nestojí o väčší rozhľad je iba "priemerný" umelec. 5/10 ()

Reklama

Reklama