Reklama

Reklama

Známá pařížská advokátka zachraňuje muže odsouzeného k trestu smrti.
Podařilo se mu uprchnout přímo z elektrického křesla. Jediný člověk, kterému může věřit, je jeho obhájkyně Annie Girardotová, avšak ani ta ho nemůže chránit věčně. Claude Brasseur proto bere spravedlnost do vlastních rukou, aby očistil své jméno... (oficiální text distributora)

Recenze (36)

easaque 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě významná kriminálka, ale po těch 30 letech je z ní cítit vyčpělost a nemůžu hodnotit tak vysoko, jako většina díky vzpomínkám. Téma vyznívá hodně sentimentálně a děj se pomalu táhne, takže napětí z toho taky vyprchalo a proto bych ho doporučoval dneska především pamětníkům. Herecké výkony jsou však slušné a tak dobře udělaný dabing už dneska těžko uslyšíte. Z těchto důvodům nemůžu dát víc než 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si promítám filmy staršího data. Jsou skvělé. Po 30 letech stále aktuální, až mne z toho mrazí. Kde je pravda? Už mi táhne konec a tak ani v tomto skvělém světě, co dnes máme už nebaví ani žít. to jsme se dočkali pěkného svinstva. zdravím a doporučuji všem OK deda :-) PS mám dojem že obsah píší děti , protože splést si gilotinu s elektrickým křeslem může jen idiot :-) ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Krimoska s nekolika neuveritelne napsanymi dialogy, ktere zpusobi, ze se budete svijet v kreci smichu. Ovsem po vetsinu casu bude usmev tuhnout na tvari nad praktikami francouzskeho {poli}-tiku, -cie,... Velmi hutne, velmi smutne - ostatne ze zivota - tak, jak to byva doopravdy. Zkratka nic pro americany ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bolo celkom príjemné obnoviť si spomienky na kriminálku spred štyridsiatich rokov. A súčasne nepríjemné potvrdiť si, že už vtedy bolo prerastanie prokuratúry, súdov a polície s organizovaným zločinom v kurze a ostalo také dodnes. Menia sa iba kulisy a striedajú účinkujúci. Priznám sa, že som o José Giovannim nič nevedel, aj keď mal prsty v Dobrodruhoch aj Dvoch mužoch v meste. Ani tento film napriek nejakým nedostatkom, stratám tempa a miernemu zostarnutiu nezaostáva za oboma menovanými. Nie je to len zásluha hereckého tria a dobrej hudby. José Giovanni zažil políciu a väzenie zblízka, takže jeho pohľad na dianie je uveriteľný. A ak by sa dalo, pol hviezdičky by som venoval Věre Galatíkovej, bez ktorej hlasu si Annie Girardot ani neviem predstaviť. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská kriminálka, která v sobě zahrnuje dvě linie. Jednu příběhovou, advokátku, která jde za svými případy se vší rozhodností a nebojí se jít proti různým zaběhnutým postupům. Po neúspěšné obhajobě je C. Brasseur odsouzen k trestu smrti, avšak podaří se mu uniknout a začne shánět důkazy o své nevině, a to i ve spolupráci s jeho advokátkou A. Girardotovou. V závěru dochází k obratu, ukáže se, že mnoho policistů a vysokých úředníků je do případu zapleteno a ze C. Brasseur pro ně páchal nejrůznější trestné činy. Začíná hra o čas, kdo z nich najde dřív usvědčující dokumenty. Jeden z policistů už chce začít mluvit... Druhou linií je demonstrace prorůstání zločinu do policie a justice, kdy pak tito lidé nehájí zájmy státu nebo spravedlnosti, ale výhradně své vlastní. Velmi aktuální téma. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama