Reklama

Reklama

Známá pařížská advokátka zachraňuje muže odsouzeného k trestu smrti.
Podařilo se mu uprchnout přímo z elektrického křesla. Jediný člověk, kterému může věřit, je jeho obhájkyně Annie Girardotová, avšak ani ta ho nemůže chránit věčně. Claude Brasseur proto bere spravedlnost do vlastních rukou, aby očistil své jméno... (oficiální text distributora)

Recenze (36)

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Povedená kriminálka ze staré francouzské školy, Francouzi tenhle žánr prostě umí a Annie Girardotová měla velice sympatickou roli, které jste prostě museli fandit, i kdybyste nechtěli. A i přesto že se v tomto filmu neobjevila ani jedna z osvědčených francouzských hvězd jako Jean Gabin, Belmondo nebo Lino Ventura, tak jsem se super pobavil. 75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmu ovlivnilo hned několik prvků: + výborný dabing ČST - studia Barrandov (Galatíková, Mrkvička, Schánilec)+stará francouzská krimi filmařská škola + závěr na způsob "Chobotnice" + usnutí někde za polovinou (na vině byl desetiletý Müller Thurgau) + opravdu vydařená hudba___ Sci-fi přání závěrem - aby se podobné filmy (v původním dabingu!) objevily v programu tuzemských komerčních televizí. Konec snění a palec ven z nočníku, zpátky k Velmi Krátkým Vlnám. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Krimoska s nekolika neuveritelne napsanymi dialogy, ktere zpusobi, ze se budete svijet v kreci smichu. Ovsem po vetsinu casu bude usmev tuhnout na tvari nad praktikami francouzskeho {poli}-tiku, -cie,... Velmi hutne, velmi smutne - ostatne ze zivota - tak, jak to byva doopravdy. Zkratka nic pro americany ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Řeč Annie Girardot před soudním tribunálem byla velmi působivá. Takový monolog jsem hodně dlouho neslyšela. Její advokátka se pustila na pěkně tenký led. Akorát jsem se divila, že nezabili i jí. Samozřejmě bych jí to v žádném případě nepřála. Když se to vezme kolem a kolem, tak tenhle příběh je stále aktuální. Úplně postačí se podívat na to, co se kolem nás dělo a děje. Dabing opět neměl nejmenší chybičku. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si promítám filmy staršího data. Jsou skvělé. Po 30 letech stále aktuální, až mne z toho mrazí. Kde je pravda? Už mi táhne konec a tak ani v tomto skvělém světě, co dnes máme už nebaví ani žít. to jsme se dočkali pěkného svinstva. zdravím a doporučuji všem OK deda :-) PS mám dojem že obsah píší děti , protože splést si gilotinu s elektrickým křeslem může jen idiot :-) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama