Reklama

Reklama

Záhady Slunce

(TV film)
  • Česko Sluneční záhady (více)

Obsahy(1)

Žhnoucí kouli super horkého plynu, který by dokázal vyhřát tisíce Zemí, říkáme Slunce. Je naší nejbližší hvězdou. Díky ní existuje veškerý život na naší planetě. A odjakživa vyvolává nekonečný údiv. Jenže i nekonečný údiv se čas od času ocitá ve stínu rostoucích obav. Naše jasné Slunce má i svou temnou stránku. Jeho enormní moc a síla v dnešní době představují mnohem větší nebezpečí než kdy dřív. V podstatě žijeme ve vnější atmosféře Slunce, a tak všechno to, co se s touto hvězdou stane, prakticky ihned ovlivní i nás na Zemi. Není to tak dávno, co Slunce připomnělo svou skutečnou ohnivou povahu. Příběh snímku Záhady Slunce začíná 15. února 2011, kdy na povrchu Slunce došlo k obrovské magnetické erupci, jež vyvolala ještě obrovitější solární bouři... (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hodně slabé. Na začátku se tvrdí něco o nových objevech, ale v podstatě se nedozvíme nic, co není obecně známé, s výjimkou závěrečné rekonstrukce sluneční bouře v roce 1859, která tehdy vyřadila jen telegrafy, ale dnes by měla ničivou sílu na elektrorozvodnou síť. Zajímavé je, jak se dostává foton na povrch Slunce, a jak zde funguje magnetismus, který koreluje s magnetismem Země. Ale na závěr se stejně dozvíme, že Slunce ještě skrývá další tajemství čekající na odhalení. V podstatě celý hodinový a velmi rozvleklý dokument šlo zkrátit na poloviční stopáž a soustředit se jen na důležité údaje, balast a vata tvoří zbývající polovinu dokumentu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý sám vlastne povie, že "ničím si nemôžeme byť istí". Lenže to sokratovské "viem, že nič neviem", poznáme už skoro tri tisícročia. Takže informačná hodnota tu nie je príliš vysoká. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama