Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl hlavním mužem Al Capona a v době, kdy byl slavný gangster ve vězení, se stal dokonce jeho nástupcem. Frank Nitti – vykonavatel drsných mafiánských praktik. Narodil se na Sicílii v roce 1888. Po skončení 1. světové války emigroval do Ameriky a změnil si jméno na Frank Nitti. Nejprve žil v New Yorku, později se přestěhoval do Chicaga. Tady ho vzal pod ochranná křídla Al Capone, který mu dal na starost pašování alkoholu a jeho distribuci. Jak Nittiho moc rostla, zvyšovalo se také riziko ohrožení jeho života. Tomuto tlaku mocný Sicilián nakonec podlehl a v roce 1943 ukončil svůj život třemi ranami z revolveru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Formát vůbec neodpovídá televiznímu zpracování, ale tím veškerá pozitiva končí. Hlavně se nevydařil casting. Jakkoliv byl LaPaglia na první pohled rozumnou volbou, tak jeho výkon byl bezkrevný a Nitti v jeho podání nedokázala vyvolat jedinou emoci. A nepředvedli se ani herci ve vedlejších rolích. Nevyšel ani samotný koncept. Je to přesně jak píše Lacike - jedná se o krátké epizodky, bez nějakého uceleného rámce. To je dané i tím, že filmaři chtěli na daném prostoru obsáhnout až příliš detailů z Nittiho života. Škoda, protože Caponeho pravá ruka by si nějaké zajímavější zpracování určitě zasloužila. Tak snad příště. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa Frank Nitti konecne dockal svojho vlastneho filmu, ktory mapuje jeho zivot. Bohuzial vysledok za vela nestoji. Je to taky sterilny faktograficky zivotopis v ktorom strieda jedna epizodka druhu ale chyba tomu nejaka ucelena linia, ktora by niekam poriadne gradovala. Jednotlive epizodky tiez nie su prilis napinave a herci to svojimi vykonmi nezachranilli. Najväcsim sklamanim je Anthony LaPaglia ako Frank Nitti. Jeho vykon je tak nevyrazny, ze vo mne nedokazal vyvolat ziadne emocie. Obdiv, respekt, znechutenie, proste nic. Pritom Frank Nitti rozhodne nudnym clovekom nebol. Jediny kto tu herecky obstal je predstavitel Al Capona. Je smutne, ze aj v Nittiho vlastnom zivotopise ho znova zatienil Al Capone. Jedna z mala veci, ktora si zasluzi pochvalu je vyprava. Na TV pomery je pôsobiva. Ale napriek tomu tvorcovia nedokazali snimku dodat dobovu atmosferu. Jednou z pricin je nevyrazna hudba. Takze tento film je vhodny len pre hardcore fanusikov mafianskych filmov, aby si doplnili detaily zo zivotopisu jednej z vyraznych postav mafianskeho podsvetia, ale na druhej strane clanok na wikipedii ponuka ovela vyzivnejsie a aj napinavejsie informacie. 5/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedená poněkud neznámá   gangsterka o skutečné postavě oné doby, který   byl takříc pravou rukou slavného Al Capona a   dokonce i jeho nástupcem. Do skutečné historie   se nemá cenu rýpat, film je film a tak se jisté   nepřesnosti dají přirozeně očekávat.   Příběh je však napsán velice dobře a umí   zaujmout. Divák se dočká všeho, co má   správná gangsterka mít, a tak nemůže být   nespokojen. I ta výprava je na TV dobrá. Tvůrci   si dokonce vypomohli i přímými dobovými   záběry a jsou vsazeny tak, že kupodivu   vyprávění nijak neruší a naopak působí jako   uspokojivý dějový dodatek. Snímek je sice už   postaršího data, ale na jeho kvalitě to nijak   neubírá. Škoda, že je televizemi opomíjen,   neboť není důvodů. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

I přes některé faktické nepřesnosti (jako zabití Johnnyho Toria, který ve skutečnosti žil déle než všechny další hlavní postavy) je to velmi hodnotná výpověď o méně známém ale o to více významném gangsterovi, který se nejen výrazně zasloužil o vzestup Al Caponeho ale sám jej později nahradil na špičce celé organizace. Film má spíše komorní atmosféru, která mu sedí a za účasti výborně hrajícího LaPaglii má u mě své zasloužené místo mezi dalšími menšími povedenými gangsterkami. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh o vzestupu a pádu jednoho ganstera. Na tv. film velkorysé spracování. Příběhově nijak výjmečné. ()

Reklama

Reklama