Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je jeden z jeho spolupracovníků Dr. Spiegler (Jan Werich) zavražděn v rakouském Kitzbühelu, agent britské tajné služby Philip Scott (Stephen Boyd) se urychleně vrací do Londýna. Tuší, že jeho identita mohla být prozrazena už během pobytu v Mnichově, kde se zamiloval do krásné Švédky Toni Petersové (Camilla Sparv). Když je dívka unesena nepřátelskými agenty, Philip musí jako výkupné prozradit svůj německý kontakt. Dotyčný ale ví příliš mnoho... (dopitak)

(více)

Recenze (5)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Ďalšia špionážna dráma, tentoraz hlúpy príbeh o vytriezvení tajného agenta Boyda, keď zistí, že jeho dievča a zdánlivo všetci, ktorých pozná, sú dvojitými agentmi. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nadějný začátek pokračuje slibnou akcí v podhůří Kitzbühelu, kde (zřejmě) nadabovaný Werich v dobré náladě špásuje s prodejcem lyží a jako lékař v sanatoriu si pro zábavu přidělává špionáží. Kolega Přemek ale nemá pravdu, ještě v třicáté minutě se těší perfektnímu zdraví, pak už mu ale zbývají jen dvě minuty... Návratem do Londýna se všechno zamotává, natahuje, překrucuje a film i zápletka ztrácí šťávu. Camilla Sparv víc než ramena z županu neodhalí. Konec plný klišé a předpokládaných zvratů včetně toho nejočekávanějšího odhalení nepotěší. Film je zajímavý jedině účastí již zmíněného umělce Osvobozeného divadla, jednou z jeho mála účastí v zahraniční filmové produkci! ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha tehdejších špionážek, která nás opět zasadí do stylové atmosféry tehdejší doby. Stephen Boyd a Camilla Sparv v hlavnívh rolích sice pouze "splní zadání" svého typu postav (sympatický hrdina a důvtipná svůdná blondýna), nicméně oproti jiným žánrovým filmům působí přirozeně a svůj konverzační ping pong sehrávají s lehkostí. Pro našince je určitě zajímavé číst v titulcích i jméno Jana Wericha (v pro děj klíčové roli) a je určitě příjemné ho vidět v tomto eurospy prostředí. Assignment K je sice jen sympatická, docela zábavná žánrová podívaná, ale celkově není ztrátou času nejen pro ty, kdo si chtějí udělat čárku ve Werichově filmografii. Více zde. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Jeden z britských vážnějších příspěvků žánru eurospy. Film je to trošku nešťastně rozkročený, protože se hodně věnuje špionským hrám v tradičním slova smyslu – spousta výměn mikrofilmů, hesla, tajemné pohledy – a při tom má docela odlehčenou atmosféru, ať už jsou naši hrdinové v lyžařském resortu, nebo na veletrhu hraček. Jenže tenhle film by potřeboval buď právě parádně hutnou atmosféru, která by vyrovnala pomalé tempo příběhu, nebo přidat na tempu a vézt se na odlehčeném eurospy stylu. Takhle jsme uvázli někde uprostřed. Nicméně pochvalu si zaslouží náramně povedený soundtrack i nakouknutí do dobového životního stylu. ()

Reklama

Reklama