Reklama

Reklama

V kruhu koruny - The Wars of the Roses (2016) (série)


Jindřich VI. (1. díl) (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Henry VI Part 1
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Zle je Anglii, když růže bílá s červenou se sváří. První epizoda druhé řady britské série V kruhu koruny v sobě spojuje dvojici historických her, které William Shakespeare napsal zřejmě v roce 1591. Konkrétně jde o divadelní hru Jindřich VI. (1. díl) a podstatnou část hry Jindřich VI. (2.díl). Film začíná bezprostředně po pohřbu Jindřicha V. – Anglie a území, která Jindřich V. získal ve Francii, jsou nyní v rukou jeho malého synka Jindřicha VI. a protektora království Humphreyho z Glostru. Politický systém se však začíná v důsledku osobních konfliktů a žárlivosti mezi významnými šlechtici povážlivě rozpadat, což v konečném důsledku hrozí jak ztrátou dobytých území na kontinentu, tak vypuknutím otevřené občanské války, která vstoupí do historie jako tzv. války růží. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Eleanor05

Eleanor05 (hodnocení, recenze)

InaSe

Přesně, taky jsem z toho byla vyjevená a to jsem viděla jenom kousek. Nepovažuji se za rasistku, ale jako člověk, který má rád historii, mi přijde naprosto absurdní, aby byla Margaret z Anjou černoška! Vždyť lidé v Evropě nepovažovali černochy za sobě rovné ani o několik dalších stovek let později, takže je naprosto nemyslitelné, aby byl někdo takový členem šlechty! Nemám nic proti multikulturalismu v moderních filmech, protože nynější společnost je rasově rozmanitá, ale tehdy tomu tak nebylo ani náhodou a ruší to ve snímcích dobovou atmosféru. Navíc, podle děje měla být Margaret krásná. A tahle černoška teda byla všechno možné, jen ne krásná.

Uživatel Eleanor05 smazal svůj příspěvek.

Uživatel Eleanor05 smazal svůj příspěvek.

Zany

Zany (hodnocení, recenze)

rozporuplné pocity - slušná výprava, lokace, kostýmy a pak to sestřelí mečem zastrčeným jen tak za opaskem, což je samo o sobě nebezpečné jak okolí, tak samotnému nositeli. Casting taky docela ujde a pak to sestřelí, když do role patnáctileté francouzské princezny obsadí skoro padesátiletou ČERNOŠKU (sic!)

na příspěvěk reagoval InaSe

InaSe

InaSe (hodnocení, recenze)

Ten název není celej, protože to patří k filmům:  The Hollow Crown,

Reklama

Reklama