Reklama

Reklama

Princezna

  • Izrael Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když není její matka doma, hry a nevinné škádlení dvanáctileté Adar a jejího nevlastního otce začnou nabírat nebezpečný spád. Adar se ve snaze o únik seznámí s mladým snílkem a přivede ho do rodiny, což má tragické následky. Hluboce dojemný izraelský film se noří do složitého světa nepřípustné lásky, smyslnosti, sexuality a rodiny. Vypráví příběh dvanáctileté Adar, která se ocitne v centru pozornosti v bohémské domácnosti své workoholické matky. Tato pozornost je ale naprosto nemístná. Adar, která touží po lásce a souznění, je vtažena do hry a nevinného škádlení svého přehnaně pozorného nevlastního otce a záhy ji začne obklopovat opar matoucího sexuálního napětí. Dívka se mění, ale ne z vlastní vůle. Ve snaze najít cestu ven se na ulici seznámí s bezdomovcem Alanem, záhadným snílkem, který vypadá úplně stejně jako ona. Pozve ho k sobě domů a oba se vydávají na temnou cestu mezi dětstvím a dospíváním, realitou a fantazií, která navždy změní Adařino pojetí "rodiny". (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Téma zneužívání dětí v rodině je dost tabuizované, možná proto, že skoro každý člověk je rodič a silně se ho to proto dotýká, možná i proto, že zkušenosti s věcí má více lidí, než by se zdálo (ať už v jakékoli roli). 1) Spoiler. Dlouhou dobu cítíme jenom náznaky, které mohou a nemusí něco znamenat. Matčin partner Michael je příjemný a milý muž...možná trochu moc, zdá se, že to trochu přehání, ale že vlastně o nic nejde. Varovat by měl jeho vágní vztah k faktu, že ztratil práci, novou nehledá, spokojeně žije z partnerčiných peněz a doma se celé dny jen nudí. Takový charakter nebude moc důvěryhodný._____ 2) Spoiler. Zaměstnaná matka kontroluje život své dcery jenom formálně, hlavně, zdali chodí řádně do školy (výběrové pro nadané děti). O zbytek se přece postará její partner._____ 3) Spoiler. Příchod bezdomovce Alana na scénu děj katalyzuje. Alana přivede osamělá Adra. Oba působí androgynně a jsou si podobni jako vejce vejci. Michaelovy pedofilní pansexuální touhy konečně mohou vyjít najevo._____ 4) 36letá dcera rumunské matky a íráckého otce, narozená v Izraeli, Tali Shalom Ezerová (scénář a režie), svou celovečerní prvotinu pojala velmi citlivě. Nevěřte komentátoru hygienikovi, není to žádná Sodoma a Gomora. 39letý Ori Pfeffer (nevlastní otec Michael) je příjemný a něžně zvrhlý...alespoň po nějakou dobu. 19letá Shira Haas (12letá dívka Adar) je navzdory svému věku přesvědčivá. Adar Zohar-Hanetz (chlapec Alan) žádné herecké zkušenosti neměl. Režisérka ho získala tak, že ho prostě uviděla na ulici a ihned angažovala do role. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Princezna" je dobrý, i když velmi znepokojivý film. Nejsou zde přímo explicitní scény, ale přesto se nechcete koukat na to, jak to dospělý zkouší na dítě. Film je následně ještě o něco působivější tím, že nenabízí z dané situace skutečné východisko a naznačuje, že se to prostě může dít dál a že to může mít další podoby. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vyhralo to pár festivalových cien, ale je to Sodoma - Gomora! Prostredie je odpudivé, všetkým zúčastneným šibe, ale vážne ukážkovým spôsobom. Skľučujúce a odstrašujúce. Filmári sa ihruškajú s alteregom hlavnej postavy a divák sa desí toho, čo ešte príde. A potom čumí, pretože ono sa to celý čas pomaly a znepokojivo stupňuje. Mám rád filmy, kde sa veci riešia a vyprošťováky. Tu všetko zaklincovali. A po dlllhooom čase mám neodbytný pocit, že celibát predsa k niečomu dobrý je. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nikdo nevíme, co se děje za zavřenými dveřmi, když se hraní s hračkami mění v hrátky sexuální. A rodiče místo toho, aby vedli dítě k realitě pouze prohlubují jeho slastnou depresi. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Z takejto bohémskej "rodinky" mi je na grc. Ani neviem kto mi vadil viac: či rozmaznaná dievčina "ja nebudem chodiť do školy" Adar, nevďačný chlapec "ja som nezávislý dementík" Alan, otecko "ja si môžem robiť čo chcem a s kým chcem" Michael, alebo mamička "ja som flegma" Alma. Fakt úžasná štvorka! Ale súťaž o moju nesympatiu vyhral s prehľadom dlhovlasý dementík Alan, ktorý sa v novej rodine správal akoby bol pán tvorstva. Ale celkovo, dosť podivná bola celá domácnosť. A ak mal tento film za cieľ poukázať akí podivní ľudia existujú, tak potom bol cieľ úspešne splnený. Ale inak mi tento bohémsky "klenot" nedal v podstate nič. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Výborný kousek, který má atmosféru a i přes občasné delší pasáže, drží v napětí od začátku do konce. 80% MFF KV ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Film, kde se celou dobu nic výrazného neděje a skončí to stejně tak, jak to začalo - nijak. Slabší trojka, škoda, námět mi připadal zajimavý, ale vážně mám ráda, když ve filmu dojde k nějákému zvratu a řešení, tady nedošlo bohužel ani k jednomu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Krátký, přesto dlouhý film... tak trochu bez výrazného děje. Ale to, před čím chtěli tvůrci varovat, nebo na co poukázat, to se dělo až příliš často. Tyhle scény byly odporné, i když v nich vlastně není nic vidět - ještěže tak. Všechny postavy se chovaly silně nenormálně! Tohle přece není možné, nebo snad ano? Když už nic, zanechal film ve mně alespoň odporný pocit a v myšlenkách se k němu stále vracím, což beru jako klad... i když tak trochu záporný. 40% ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Furt to vypadá, že se tam začne dít něco zásadního, ale člověk se nedočká. Ani jedna za hlavních postav si nedokázala získat moje sympatie, všichni se tam chovali jak idioti. Ale hlavní byla ta nuda. ()

Reklama

Reklama