Reklama

Reklama

Černé vlasy, ohnivý pohled a odvaha v srdci. Tygr sedmi moří znovu vítězí na souši i na moři. Napoleon I. měl kolem sebe mnoho mužů, kteří vynikali odvahou a nelekali se ani smrti, když plnili jeho příkazy. Jedním z jeho nejstatečnějších bojovníků byl korzár Surcouf. S hrstkou ke všemu odhodlaných pomocníků převzal Surcouf od Napoleona téměř nesplnitelný úkol. Má vniknout na ostrov Mahé a zničit zde dokumenty, které se za žádnou cenu nesmí dostat do rukou Angličanů. Pro Surcoufa není nic nesplnitelné... (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zrejme po všetkých stránkach lepšie, ako prvá časť. Príbeh nie je iba niť pre námornícku estrádu, je tu aj dôraz na výraznejšiu atmosféru. Samozrejme ak to zhrnieme, tak je to stále iba limonáda, lenže okrem sympatického hlavného hrdinu tu máme aj výrazného a charizmatického záporáka, ktorý je inak tiež veľký sympaťák a kľudne by mohol hrať napríklad aj Surcoufovho kolegu. Je to exotickejšie a ucelenejšie ako predchodca a Surcouf ako tak trochu neortodoxný klaďas, kedže mu nerobí problémy prepadávať lode a tak nevyhnutne aj vraždiť, mi v tomto poňatí vyhovoval viac, ako minule. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Robert Surcouf, duchaplný gentleman, geniální taktik, vynikající námořník a ďábelský svůdce. Král mezi muži. Kdyby žil v dnešní době, dostal by do kolen i feministickou genderfluidní položenu (prý to fakt existuje). Mám rád podobné filmy. Čím je prostředí exotičtější a postavy nepravděpodobnější, tím lépe. Tygr sedmi moří a Pirát sedmi moří se ještě drželi zkrátka. Vychází z historických událostí, jen drobně přibarvených a rozšířených. Surcouf opravdu existoval, svými schopnostmi přiváděl anglické námořnictvo k šílenství, ještě za svého života se stal se legendou a skutečně pronesl onen brilantní výrok, kterým sestřel svého britského protivníka. Takový fešák jako Gérard Barray to ovšem nebyl. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento film je pokračováním dobrodružného putování piráta Surcoufa ve službách francouzské admirality do anglické pevnosti. Námořní bitvy, rytířské i pěstní souboje, nákladné kostýmy i pohledný kapitán Gérard Barray, vše bylo srovnatelné s Tygrem sedmi moří. Jen místo Jana Šťastného daboval hlavního hrdinu Ladislav Mrkvička. Zvláštností je téměř výhradně mužské herecké obsazení, kde jsou pouze dvě účinkující dámy v epizodních rolích. Pro mne je to další nostalgická vzpomínka na časy, kdy se tyto kouzelné romantické filmy ve Francii v hojné míře natáčely. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Pokračování snímku Tygr sedmi moří z téhož roku rozhodně není špatnou dobrodružně-historickou podívanou, dokonce v první polovině filmu, kde je korzár Surcouf pověřen získáním tajných dokumentů z bývalé francouzské pevnosti, tou dobou drženou Angličany, by mě ani nenapadlo že dám méně než 4*. Vedle mnoha dalších postav se v tomto filmu vrací i Sarcoufův starý známý lord Blackwood, úplně širou náhodičkou pověřený velením oné pevnosti, do které musí hlavní hrdina proniknout - no a po boku Blackwooda samozřejmě i lady Blackwood - Margaret - bývalá Sarcoufova láska. Válečné nepřátelství se tu tak protíná s osobním nepřátelstvím mezi oběma muži. Bohužel úkol byl splněn již v polovině filmu, a ta další se stala naprosto zbytečnou. Také jsem měla kapánek problém se přehoupnout přes světle modré kabáty britských vojáků v pevnosti - co vím, tak modrou tou dobou na straně Britů nosilo pouze námořnictvo, nicméně se jednalo o tmavě-modrou. Kdyby to byla pohádka, asi by to bylo v pořádku, ale pokud použiji skutečnou historickou postavu, asi by to chtělo trochu té historické korektnosti. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pod jménem "Pirát sedmi moří" další z filmů mého dětství. Nefalšované pirátské dobrodružství, šermířské souboje a krásné ženy. Gérard Barray díky svému charismatu dokáže film spolehlivě táhnout a Terence Morgan, coby záporný lord Blackwood mu zručně sekunduje. Ovšem narozdíl od většiny "Barrayovek" se nejdá o vtipně laděnou šermířskou zábavu, ale o dobrodružný film, ve kterém jde do tuhého a skutečně máte strach o své oblíbené postavy. 85%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama