Reklama

Reklama

Tři generace

  • USA 3 Generations (více)
Trailer 3

V každé etapě našeho života bojujeme s tím, abychom byli sami sebou. Své o tom ví Ray (Elle Fanning), teenager z New Yorku, který prochází změnou pohlaví. Jeho matka Maggie (Naomi Watts) je svobodná a sama se hledá. Teď ale potřebuje najít Rayova biologického otce, který musí podepsat souhlas k jeho změně. Třígenerační rodinu doplňuje Rayova netradiční babička Dolly (Susan Sarandon), která neví, jestli být víc zoufalá z rozhodnutí svého vnuka nebo z životní nerozhodnosti vlastní dcery. Všichni tři se tak musí poprat se svými zažitými způsoby, přijmout změny a začít fungovat jako rodina. (Fénix Distribution)

(více)

Recenze (42)

mira.l 

všechny recenze uživatele

No to byla teda rodinka... jedna hvězdička za Ramblera, jinak celkem utrpení dokoukat to žebrání o podpis...."cože, muj tata že neni muj tata?" No to je teda drámo... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Téma dobré a herecky zvládnuté, ale "nic" se tam neděje. Holka chce být klukem a mama s tatou musí podepsat papír. Konec. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Mladý transexual Ray chce nastúpiť na hormonálnu liečbu a potrebuje potvrdenie od rodičov. S matkou žije ale otca roky nevidel a to film rieši-ich staré a nové vzťahy. Okrem skvelej Elle film nemá čo zaujímavé ponúknuť. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapivá rodinná jednohubka, ktorá sa venuje výsostne rozporuplným a kontroverzným témam. Elle Fanning skvelý herecký výkon, ktorý som jej veril a nesklamala ani Naomi Watts, ktorá ale nemala tak zaujímavú úlohu ako to bývalo v jej predošlých filmoch. Trošku ma ale mrzí, že sa z námetu ešte nevyžmýkalo viac emócií, núkalo sa to. 60 % ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Život nie je jednoduchý ani za zvyčajných okolností. Keď máte dve matky a vaša dcéra si nerozumie so svojím telom natoľko, že sa rozhodne zmeniť pohlavie, pričom ani neviete presne kto je jej otec, tak sa veci komplikujú príliš. V tejto situácii sa ocitá Maggie ako matka Ramony, ktorá sa rozhodla, že bude Ray. Riešiť túto zmenu so sebou prináša bolestné návraty a konflikty. Film sa snaží o nadhľad a jemný humor. To však spôsobuje, že príbeh nie je príliš dramatický a akoby kĺzal po povrchu. Naomi Watts a Susan Sarandon sú herečky, ktoré nejaká čudná rola neprekvapí. Najviac pozornosti sa však venuje Rayovi/Ramone a jeho rolu Elle Fanning zvládla veľmi dobre hoci pôsobí stále viac ako dievča než chlapec. To je však pochopiteľné, keďže film zachytáva dobu pred zmenou. 70% ()

Artin 

všechny recenze uživatele

Babička lesba, rozvedená matka co příležitostně spí s černým dvojčetem Mosse z IT Crowd a transexuální dcera bratra svého otce. To vše zabalené do situačních, povrchních dialogů, které mají vyvolat dojem jakési normální současnosti. Po úvodních dvaceti minutách mě před sledováním zbytku zachránil hluboký spánek, který umožnil tento výtvor hodnotit alespoň jednou hvězdičkou za dobrý pocit před spaním, že takto surrealistický život se mě naštěstí netýká. ()

JIRKKA 

všechny recenze uživatele

Sledovat Dakotu a Elle v jejich filmech, je zážitek, i třeba ve slabších kouscích. A tenhle navíc patří mezi ty lepší. A Elle Fanning, je tady snad nejlepší ze všech rolí, co jsem s ní viděl. Tak jednoduchá zápletka a přesto jsem se nenudil. Také díky Naomi Watts. ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má skvělý scénář a skvělé obsazení, jenom je nějak cítit, u mě po celý film, nevyužitý potenciál, jako dobré jídlo bez koření ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Nerozumím problematice toho, že je někdo holka a cítí se přitom jako kluk. Co mi na příběhu vadilo, byla nevyzrálá matka a pubertální dcera-syn. Rozumné postavy byly babičky a otec. Škoda, že neukázali, jak se příběh odvíjel dál, zda po letech byli všichni stále tak šťastní, jako v závěru filmu. P. S. Nemám rád žlutou čepici! ()

d.p.1 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky problematiky LGBT určitě zajímavý film. Porucha sexuální identity je nepochybně velice náročná jak pro jedince, který jí trpí, tak i pro rodinu takového jedince., což tenhle film ukazuje. Nikdo z hrdinů nežije lehký život a je rozhodně mnohem jednoduší z hlediska nalezení spokojenosti žít klasický, konvenční život. Film by mohl zavánět takovou tou hyperkorektní propagandou, ale tady mi to tak nepřišlo, protože to byl prostě ústřední motiv. Film asi bude o něco zajímavější pro ženy, co se do toho víc vcítí, osobně jsem měl malinko problém to i doukoukat, což asi bylo i tím, že mi tam nikdo z postav moc sympatický nebyl. Dokážu si ale představit, že pro někoho, kdo v okolí někoho takového má nebo obdobné problémy řeší to naopak bude velice zajímavé a ty sympatie si tam najde.  Celkově to ale rozhodně není film pro masy, ale spíš jen  pro tu úzkou skupinu osob, pro kterou je to téma aktuální. ()

111alena 

všechny recenze uživatele

Snažila som sa vcítiť do pocitov jednej z hlavných hrdiniek, pardon hlavného hrdinu, ale nejako to nefungovalo. Asi som príliš konzervatívna, takže empatia tam akosi nefungovala, prišlo mi to všetko nejaké neprirodzené. Asi ti bude naozaj tak, že kým sa človeka tieto trans a gay témy osobne netýkajú, tak ich nejako nerieši. ()

ImDude_man 

všechny recenze uživatele

Já nechci vystupovat jako odpůrce změny pohlaví, film ukazuje společenské složitosti tohoto procesu, ale nezaznívá tam jedna důležitá, dokonce bych zdůraznil ta nejdůležitější informace: Transgender lidé umírají poměrně brzy z důvodu celoživotní chemické zátěže organismu, kterou tato změna s sebou nese. To by v takovýchto filmech, které mohou být návodem pro psychicky neukotvené mladé lidi, mělo zaznít se vší důrazností. Jako příklad uvedu vynikající českou novinářku Terezu Spencer (roz. Dmitrij Spanilý), která zemřela v 55ti letech na problém se srdcem. ()

Reklama

Reklama