Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank (Eric Bana) a Finch (Ricky Gervais) pracují v rádiu jako redaktor a technik. Jejich šéf jim zadá úkol, aby odcestovali do jedné země Jižní Ameriky, kde právě probíhá puč, a posluchačům zprostředkovali autentické zpravodajství. Shodou okolností však přijdou o letenky a musejí vymyslet záložní plán. Tím se stává nápad s ukrytím v New Yorku, přímo naproti budově rádia, a nafingováním vlastního únosu. (C0r0ner)

(více)

Recenze (47)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vyloupený žabožroutský ratachuj s trochou Žervé, kdy oba nepokrytě Vrtí psem. Je to však opět vrtění veskrze důstojné, příjemné až milé, a v té záplavě Rogenovsko Feigovských fekálních trapáren pro solviny to působí jako kultivované pohlazení po žaludu, po němž vám mezi prsty neulpí nazelenalý ráfkový tvaroh smradlavého bezďáka, pročež propadnete v hýkavý blahoslavený smích. Zcela odpustitelná vykrádačka! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi to bude skôr zásluha pôvodného francúzskeho filmu, ale ten nápad (sám osebe veľmi vtipný) je tu vyťažený až na kosť, so všetkými možnými súvislosťami. Banán si to celkom užil, takisto Vera a Žervé je klasický frustrovaný Žervé. K tomu pekných pár skvele napísaných dialógov, na ktorých už je výrazne badať originálny Rickyho rukopis. Bavil som sa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když Rickyho někam pozvou, většinou urazí půlku Hollywoodu. Když ale s Hollywoodem točí nějakou tu jeho komedii, většinou se humorově zdržuje v pozadí. Ale já musím říct, že ač mě jeho komedie dříve přišly vtipností poměrně průměrné, tak dneska jsem si na něj už zvykl a Zvláštní korespondenty si docela i užil. A to i přesto, že se údajně jedná o remake. Bylo to prostě fajn. Námět je sám o sobě super a pár scén to i přes obecnou filmovou pohodu dokázalo povýšit na onu čtvrtou hvězdu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NĚCO SE DĚJE V EKVÁDORU. VYPADÁ TO TAM NA POČÁTEK POVSTÁNÍ. NEDOKÁŽOU ŘÍCT, KDY SE TO PŘESNĚ ROZPOUTÁ, ALE STANE SE TO. MÁŠ ZÁJEM?...“ /// Arogantní, sebestřednej, okouzlující (aspoň pro ženský) parchant Frank a nudnej chudák (nosící smůlu) Finch tvoří pár... pracovní pár... jedný rozhlasový stanice. Duo, který k sobě nikdy nemůže pasovat je vystaveno dobrodružství, který všichni (?) známe pod přízviskem Vrtěti psem. Je to kurva prdel! Teda aspoň já se bavil, páč Finch je sice kokot, ale se zvukem to fakt umí. No a Frank... prostě není namachrovanej nadarmo. Fajn role pro Banu, standardní Gervais... Farmiga je ftipná... ne, že by to bylo nezapomenutelný, ale až se někde budou bavit o mystifikaci – vzpomenu si! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neviděl jsem. 2.) Můžu si vybrat mezi rukojmím nebo mrtvolou. 3.) Zjistím, že Ace of Spades bylo napsaná pro Gervaise. 4.) Thx za titule ,,rammmannCZ“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Richard Lučina se umí sám sobě zasmát jako málokdo, a na to konto si šije pitoreskní role na míru (byť tuto šlohnul stylem nevídaným). I proto mu je drtivou většinou diváctva přán happyend, ve kterém se svou oddanou klisničkou kráčí ruku v kopyto ke stárbaksu, zapadajícímu frapičínu vstříc. Pozor, spoiler tam byl. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě překvapilo, nakolik se Ricky Gervais dokáže umírnit, místy hrát až charakterně a působit i sympaticky. Moje druhá zkušenost s touto britskou legendou dopadla určitě výrazně lépe, než nedávno viděný David Brent na turné a jako herec mě zde Gervais docela bavil, bohužel pro mě zůstal asi jediným skutečně výrazným. A jako režisér mi nepředložil víc, než jen velmi mírně nadprůměrnou komedii, která si místy v mých očích žádala svižnější spád nebo více nápadů, a která ve mě během vztahových linií vyvolávala až tuctový dojem. K hodně zdařilým a vtipným bych určitě řadil scény nápaditého řešení mystifikace přes telefon ze zvukařské půdy a osobně mě nejvíc potěšilo vyústění, když jsme se nakonec s hlavní dvojicí přeci dočkali dobrodružné návštěvy exotické země. Pár vtipných hlášek, včetně zlatého filmového hřebu na závěr, určitě pobavilo, oceňuji absenci vyloženě trapného humoru a na příjemný dojem ze sledování oddechové komedie, ve dvojici s kamarádem pozdě večer, zmíněné klady určitě postačily. Na 4. hvězdičku z mé strany úplně ne, ale v rámci očekávání jsem byl spokojen. Tak snad tohle nebyl i přímo vrchol Gervaisových tvůrčích sil... [70%] ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Satira na naší moderní interakci s novináři a na to, jak mohou být američané naivní , když reportéři manipulují články ve svůj vlastní prospěch. Film není nic zvláštního. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně sofistikované Vrtěti psem, kde jsem se hlavně těšil na zakomponování Gervaisova humoru do daného tématu ale očekávané narážky se vůbec nekonaly. Ve výsledku tak dost nuda. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Castingovej majstrštyk, Bana je správnej kick-ass, Vera dobrá mrška, Kelly Macdonald sympaťačka (as ever), no a Ricky... co dodat, jestli vás jeho humor baví, přijdete si s těmito zvláštními dopisovateli na své. Gervais se sice drží trochu zkrátka (když to člověk srovná s jeho stand-up shows), ale hlavně první půlka, resp. než se děj přemístí do Ekvádoru, šlape výtečně, a to především ve chvílích, kdy jsou na obrazovce Gervais, Bana a ti dva blázni, u kterých se schovávali- přesně tady se ukáže Gervaisova genialita a smysl pro pointu. Závěr je trochu odfláknutej, nebo spíš slovy samotného snímku- "Tohle vypadá jak závěr nějakého filmu." "Jo, závěr low-budget filmu." Každopádně jedna z nejlepších komedií za poslední dobu, na míle vzdálena současným US crazy komediím. A pokud takhle nějak bude vypadat novej filmovej The Office, těším se převelice. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Francouzský originál neznám, takže jsem se na tuhle verzi mohl dívat jako na něco neotřelého a to je po hříchu jedno z mála pozitiv, co se o filmu dá říct. Nápad, jakkoliv dobrý, se bohužel nedařilo vůbec vytěžit. První půlka byla vyloženě utrpením s nudnými dialogy a místy jsem si musel pomáhat rychloposuvem. Když se pak celá kamufláž vymkla z ruky, tak se bylo konečně na co dívat a trochu větší prostor dostali i jinak výborní herci, byť Gervais zůstával stále poněkud nevýrazný. Ale ani to a ani pár relativně povedených scének mi celkový dojem nijak zvlášť nevylepšilo. 35% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Herci výborný. Príbeh skvelý v prvej polovici. Finále je značne odlfáknuté a naplno sa tu prejavujú známky nizkorozpočtového filmu. Dovtedy do bola celkom príjemná jazda. Nie je to žiadna šialená komédia, ale je to veľmi príjemné. A tým myslím vo všeobecnosti. Má to takú old schoolovú buddy atmosféru. Najväčší problém je len akási chladnosť medzi ústredným duom. Každí z nich je vlastnou individualitou a tak aj funguje. Je nositeľom určitých hodnotových emócií a tiež charakteristických čŕt, ale nebudete sa o postavy báť ani im držať palce. V zásade sa to začne od polovice rozpadať čo je veľká škoda, lebo sa na to naozaj dobre pozerá hoci sa tam zdanlivo nič nedeje. Film do pohody aj nepohody. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ricky to nedal. Hlavním problém je samotný námět, který je sice slušně crazy, jako takový ale není vsazen do správného komediálního rámce. Film má až příliš vážných momentů a Ricky, místo aby se patřičně vyřádil, tváří se víc nešťastně a zhrzeně, čímž ještě zdůrazňuje nesmyslné chování své (potažmo Banovy) postavy. Výsledný mix nefunguje, a to dokonce ani pro Rickyho skalní fanoušky (soudím dle sebe). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohle je docela zklamání. Od Rickyho Gervaise jsem čekal trochu více humoru a možná i trochu propracovanější příběh. U tohohle prostě víte, jak to dopadne, což je trochu problém. Jednotlivé scény nejsou dostatečně vygradovány a vztahy se jeví spíše banální než jakkoli skutečné. Tohle se moc nepovedlo. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Doposial najlepsie z trojice filmov v produkcii netflixu (po otrasnej sandlerovke a navrate peeweeho), ale stale to ma dost daleko od dobrej komedie... ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 11.7 2016 | 62% | Prcoš Ricky Gervais a šukáckej frajírek Eric Bana tvoří skvělou dvojku. Doufám, že se dočkáme více komedii těchto dvou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ricky síce vytvoril skvelý scenár a taktiež celú schému dejového rámca, len v tom akosi chýbalo to čaro komédie, ktoré sa prejavilo až nečakane veľmi zriedka. Pritom na tomto celom sa dala vystavať taká vynikajúca komédia, lenže mnohé dialógy išli do stratena a potenciál zostal nenaplnený. Občas síce niektoré scénky a hlášky dokázali vyvolať záblesk pobavenia, ale človek by od takého komika akým je Ricky Gervais čakal isto viac sarkastického humoru. Ten záver bol veľmi veľmi nevydarený, akoby už to chceli čím skôr narýchlo ukončiť, aby tam konečne mohli hodiť titulky. Škoda... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl opravdu hodně filmů a seriálů s Ricky Gervaisem. Rozhodně i víc, než jsem sám čekal že uvidím, ale ono je to taky tím, že Gervais je další britský svéráz, který se na rozdíl od jiných britských komiků dostal i úspěšně do zahraničí skrze Kancl, takže se mu povedlo do svých filmů sehnat i spoustu známých jmen či natáčet na různých místech světa. S každým dalším viděným filmem mi je ale tenhle herce stále více sympatičtější a potvrdil jsem si to i u jeho zatím posledního filmu, který mě chytl podobně, jako minulý týden Umění lhát. Vlastně se mi ty filmy i líbily stejně, akorát mínusy a plusy jsou u každého jiné, byť by se v součtu dost vyrovnávali. Tady jsem měl pocit, že Gervais vzal geniální námět a propracoval ho sice dost (SPOILER a potěšilo mě, že nakonec i do toho Ekvádoru letěli! KONEC SPOILERU), ale ne tak moc jak by si zasloužil. O vtipné scény tu naštěstí není nouze, jako trapnou jsem tu shledal jen jednu a tak jsem se po celou dobu příjemně bavil a se zájem sledoval, kam celý děj bude gradovat. Dokonce ani moc romantické to nebylo a celou dobu to byl hlavně příjemný film, který si v sobě ponechal trochu svéráznosti, ale zas ne tak moc, aby se na to nemohl podívat i jakýkoli jiný divák (byť bych asi byl radši, kdyby to Gervais pojal ještě víc po svém). Za mě ale určitě spíš spokojenost. Slabé 4* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

U filmů, které mají v popisku napsáno Komedie je problém, pokud nejsou vtipné. To naštěstí není příklad Special Correspondents. Děj vypráví příběh dvou volů, kteří díky své neschopnosti musí improvizovat s rádiovým vysíláním a díky tomu vzniká obrovská spousta povedených fórů. 80% ()

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Nápaditý, svižný, vtipný. Takový je film Rickey Gervaise s Ricky Gervaisem a skvělým Ericem Banou v hlavní roli. Herecky moc dobře zvládnuté, vtipů bylo sice pomálu, ale zato nám NETFLIX jako vždy poskytl skvělou kameru a střih. Poté, co se musí dva rádioví žurnalisté vydat do Ekvádoru, jeden z nich omylem vyhodí pasy do pojezdného kontejneru. Vyřeší to tak, že se ukryjí v domě naproti jejich kanceláři, a budou vysílat zprávy z Ekvádoru odtamtud. To se skvěle daří, zvrtne se to ale ve chvíli, kdy po nich začne pátrat doslova celý Ekvádor. Vymysleli si totiž, že ví, kdo rozpoutal tamější válku. Do toho všeho se ještě zaplétá jedna žena - milenka jednoho a manželka druhého. ()

Reklama

Reklama