Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank (Eric Bana) a Finch (Ricky Gervais) pracují v rádiu jako redaktor a technik. Jejich šéf jim zadá úkol, aby odcestovali do jedné země Jižní Ameriky, kde právě probíhá puč, a posluchačům zprostředkovali autentické zpravodajství. Shodou okolností však přijdou o letenky a musejí vymyslet záložní plán. Tím se stává nápad s ukrytím v New Yorku, přímo naproti budově rádia, a nafingováním vlastního únosu. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi to bude skôr zásluha pôvodného francúzskeho filmu, ale ten nápad (sám osebe veľmi vtipný) je tu vyťažený až na kosť, so všetkými možnými súvislosťami. Banán si to celkom užil, takisto Vera a Žervé je klasický frustrovaný Žervé. K tomu pekných pár skvele napísaných dialógov, na ktorých už je výrazne badať originálny Rickyho rukopis. Bavil som sa. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl opravdu hodně filmů a seriálů s Ricky Gervaisem. Rozhodně i víc, než jsem sám čekal že uvidím, ale ono je to taky tím, že Gervais je další britský svéráz, který se na rozdíl od jiných britských komiků dostal i úspěšně do zahraničí skrze Kancl, takže se mu povedlo do svých filmů sehnat i spoustu známých jmen či natáčet na různých místech světa. S každým dalším viděným filmem mi je ale tenhle herce stále více sympatičtější a potvrdil jsem si to i u jeho zatím posledního filmu, který mě chytl podobně, jako minulý týden Umění lhát. Vlastně se mi ty filmy i líbily stejně, akorát mínusy a plusy jsou u každého jiné, byť by se v součtu dost vyrovnávali. Tady jsem měl pocit, že Gervais vzal geniální námět a propracoval ho sice dost (SPOILER a potěšilo mě, že nakonec i do toho Ekvádoru letěli! KONEC SPOILERU), ale ne tak moc jak by si zasloužil. O vtipné scény tu naštěstí není nouze, jako trapnou jsem tu shledal jen jednu a tak jsem se po celou dobu příjemně bavil a se zájem sledoval, kam celý děj bude gradovat. Dokonce ani moc romantické to nebylo a celou dobu to byl hlavně příjemný film, který si v sobě ponechal trochu svéráznosti, ale zas ne tak moc, aby se na to nemohl podívat i jakýkoli jiný divák (byť bych asi byl radši, kdyby to Gervais pojal ještě víc po svém). Za mě ale určitě spíš spokojenost. Slabé 4* ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Richard Lučina se umí sám sobě zasmát jako málokdo, a na to konto si šije pitoreskní role na míru (byť tuto šlohnul stylem nevídaným). I proto mu je drtivou většinou diváctva přán happyend, ve kterém se svou oddanou klisničkou kráčí ruku v kopyto ke stárbaksu, zapadajícímu frapičínu vstříc. Pozor, spoiler tam byl. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vyloupený žabožroutský ratachuj s trochou Žervé, kdy oba nepokrytě Vrtí psem. Je to však opět vrtění veskrze důstojné, příjemné až milé, a v té záplavě Rogenovsko Feigovských fekálních trapáren pro solviny to působí jako kultivované pohlazení po žaludu, po němž vám mezi prsty neulpí nazelenalý ráfkový tvaroh smradlavého bezďáka, pročež propadnete v hýkavý blahoslavený smích. Zcela odpustitelná vykrádačka! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když Rickyho někam pozvou, většinou urazí půlku Hollywoodu. Když ale s Hollywoodem točí nějakou tu jeho komedii, většinou se humorově zdržuje v pozadí. Ale já musím říct, že ač mě jeho komedie dříve přišly vtipností poměrně průměrné, tak dneska jsem si na něj už zvykl a Zvláštní korespondenty si docela i užil. A to i přesto, že se údajně jedná o remake. Bylo to prostě fajn. Námět je sám o sobě super a pár scén to i přes obecnou filmovou pohodu dokázalo povýšit na onu čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Keď je Frank (Eric Bana) v Ianovom (Ricky Gervais) byte, pozerá sa na vitrínu plnú zberateľských postavičiek z komiksov od Marvelu. Je medzi nimi i figúrka Hulka, ktorého si Bana zahral vo filme Hulk (2003). (tomashrabek)
  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Ontário a v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama