Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank (Eric Bana) a Finch (Ricky Gervais) pracují v rádiu jako redaktor a technik. Jejich šéf jim zadá úkol, aby odcestovali do jedné země Jižní Ameriky, kde právě probíhá puč, a posluchačům zprostředkovali autentické zpravodajství. Shodou okolností však přijdou o letenky a musejí vymyslet záložní plán. Tím se stává nápad s ukrytím v New Yorku, přímo naproti budově rádia, a nafingováním vlastního únosu. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Francouzský originál neznám, takže jsem se na tuhle verzi mohl dívat jako na něco neotřelého a to je po hříchu jedno z mála pozitiv, co se o filmu dá říct. Nápad, jakkoliv dobrý, se bohužel nedařilo vůbec vytěžit. První půlka byla vyloženě utrpením s nudnými dialogy a místy jsem si musel pomáhat rychloposuvem. Když se pak celá kamufláž vymkla z ruky, tak se bylo konečně na co dívat a trochu větší prostor dostali i jinak výborní herci, byť Gervais zůstával stále poněkud nevýrazný. Ale ani to a ani pár relativně povedených scének mi celkový dojem nijak zvlášť nevylepšilo. 35% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Richard Lučina se umí sám sobě zasmát jako málokdo, a na to konto si šije pitoreskní role na míru (byť tuto šlohnul stylem nevídaným). I proto mu je drtivou většinou diváctva přán happyend, ve kterém se svou oddanou klisničkou kráčí ruku v kopyto ke stárbaksu, zapadajícímu frapičínu vstříc. Pozor, spoiler tam byl. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl opravdu hodně filmů a seriálů s Ricky Gervaisem. Rozhodně i víc, než jsem sám čekal že uvidím, ale ono je to taky tím, že Gervais je další britský svéráz, který se na rozdíl od jiných britských komiků dostal i úspěšně do zahraničí skrze Kancl, takže se mu povedlo do svých filmů sehnat i spoustu známých jmen či natáčet na různých místech světa. S každým dalším viděným filmem mi je ale tenhle herce stále více sympatičtější a potvrdil jsem si to i u jeho zatím posledního filmu, který mě chytl podobně, jako minulý týden Umění lhát. Vlastně se mi ty filmy i líbily stejně, akorát mínusy a plusy jsou u každého jiné, byť by se v součtu dost vyrovnávali. Tady jsem měl pocit, že Gervais vzal geniální námět a propracoval ho sice dost (SPOILER a potěšilo mě, že nakonec i do toho Ekvádoru letěli! KONEC SPOILERU), ale ne tak moc jak by si zasloužil. O vtipné scény tu naštěstí není nouze, jako trapnou jsem tu shledal jen jednu a tak jsem se po celou dobu příjemně bavil a se zájem sledoval, kam celý děj bude gradovat. Dokonce ani moc romantické to nebylo a celou dobu to byl hlavně příjemný film, který si v sobě ponechal trochu svéráznosti, ale zas ne tak moc, aby se na to nemohl podívat i jakýkoli jiný divák (byť bych asi byl radši, kdyby to Gervais pojal ještě víc po svém). Za mě ale určitě spíš spokojenost. Slabé 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když Rickyho někam pozvou, většinou urazí půlku Hollywoodu. Když ale s Hollywoodem točí nějakou tu jeho komedii, většinou se humorově zdržuje v pozadí. Ale já musím říct, že ač mě jeho komedie dříve přišly vtipností poměrně průměrné, tak dneska jsem si na něj už zvykl a Zvláštní korespondenty si docela i užil. A to i přesto, že se údajně jedná o remake. Bylo to prostě fajn. Námět je sám o sobě super a pár scén to i přes obecnou filmovou pohodu dokázalo povýšit na onu čtvrtou hvězdu. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais potvrzuje trend své sólové režisérské kariéry a zajímavý námět adaptuje polopatě a pokouší se kombinovat komedii s vážností, což mu nejde. Special Correspondents totiž nejsou dostatečně vtipní, ani vážní, takže pořádně nefungují ani v jedné rovině. Příběh vybízí buď k ujetému, komediálnímu pojetí, nebo serióznímu zpracování, ale Gervais si nevybral ani jednu cestu a dostává se nám tak nepříliš výrazného polotovaru, který občas pobaví, ale po většinu stopáže jde o nevýrazný kousek, který do vod průměru táhne schopná ústřední herecká dvojice. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Keď je Frank (Eric Bana) v Ianovom (Ricky Gervais) byte, pozerá sa na vitrínu plnú zberateľských postavičiek z komiksov od Marvelu. Je medzi nimi i figúrka Hulka, ktorého si Bana zahral vo filme Hulk (2003). (tomashrabek)
  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Ontário a v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama