Reklama

Reklama

Lví hlídka

(seriál)
  • USA The Lion Guard (více)
USA, (2016–2019), 29 h 20 min (Minutáž: 23–53 min)

Tvůrci:

Ford Riley

Hrají:

Max Charles, Joshua Rush, Diamond White, Atticus Shaffer, Dusan Brown, Kevin Schon, Andrew Kishino, Vargus Mason, Dee Bradley Baker, Landry Bender, Rob Lowe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(74)

Příběh začíná ve chvíli, kdy se druhorozené lvíče Simby a Naly, Kion, má stát vůdcem Lví hlídky. Od nepaměti se Lví hlídka skládá z těch nejstatečnějších, nejdivočejších, nejrychlejších, nejsilnějších a nejbystřejších lvů, kteří mají za úkol ochraňovat Říši lvů. Kion místo toho, aby svolal takovou skupinu mladých lvů, poruší tradici a vybere si za společníky své přátele, o nichž je přesvědčen, že jsou tou nejlepší volbou. Vybere si Bungu, odvážného medojeda; Fuli, sebevědomou gepardici; Beshteho, lehkovážného a srdečného hrocha a Ona, intelektuální volavku. V příbězích se příležitostně objeví hrdinové z filmů Lví král: Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu a Kionova starší sestra Kiara, budoucí královna Říše lvů. (Disney Channel)

(více)

Recenze (18)

Khalia 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že seriál tu půjde hodnocením nejspíš značně dolů, a to jen proto, že zatvrzelí fanoušcí Lvího krále nehodnotí seriál jako takový, ale srovnávají ho s filmovou trilogií, což je obrovská chyba. Proto dávám hvězdu navíc, než bych ji dala "za střízliva". Seriál, navíc určený nejmenšímu publiku, nikdy nebude mít animaci celovečerního filmu. Prostě nikdy. To je holý fakt. Pokud ale Lví hlídku postavíme jako samostatnou jednotku, funguje skvěle. Animace je barevná a svěží, příběhy mají hlavu a patu (dokonce víc, než by člověk čekal; Lvíkrálovskou "mytologii" nevyjímaje - ta mě přímo uchvátila) a hudba je opravdu vynikající. Celé to působí jako vskutku nadprůměrný počin, který byl stvořen s láskou ke Lvímu králi, a slouží tedy jako hodnotná a adekvátní pocta k 20. výročí vzniku filmového předchůdce. I ve svých letech sleduji Lví hlídku s nadšením a pokorou, protože vím i to, že v dnešní době je opravdu nesnadné najít kvalitní seriál pro děti po stránce vizuální, hudební i příběhové. A tady je to vše dohromady skloubeno v jeden impozantní celek. Nekritizuji, nemůžu. Nemám si nač stěžovat. :) 5* 90% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to pro malé děti a to myslím HODNĚ MALÉ. Ve zbytku frančízy z postav dýchal život, tady se jde zpátky ve šlépějích klasického klišé dobro-zlo. Cením snahu o rozšíření LK univerza a zaplnění děr (hlavně vyhnaní lvi z dvojky), je vidět, že si s tím dali práci. I když nevím, jak bude v klasice publikum reagovat na známý twist s vraždou na obrazovce, ale asi ty dětičky jen podceňuju. Snad časem dostane i původní lvíče nové generace Kopa svoje místo v seriálu, třeba se přiženil do sousedního království nebo něco. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Doplnkový seriál k sérii Leví kráľ, ktorý sa vecne, dejovo aj scenáristicky prelína s druhým pokračovaním samotného filmu. Nevidel som všetky diely, ale nevynechal som ich veľa a musím povedať, že niektoré boli ozaj super a s veľmi pekným hudobným podmazom. Iné boli zas podľa mňa zbytočné, ale celkovo sa na to dalo pozerať. Je vidieť, že je to mierené viac na najmenšie publikum, ale tí, ktorí majú radi túto sériu filmov, si prídu určite na svoje. 60 % ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Úporné, toporné, polopatické, chabé, každá epizoda úplně stejné schema a zpravidla i obsazení a děj. Tzn. jedna skupina šelem se snaží překazit druhé skupině šelem cokoli ulovit, protože to se přece nedělá a šelmy přece nikdy nic nežerou. Při velmi slabé paměti by bylo možná pár dílů k přežití. NICMÉNĚ stejně jako každý Disney, MUSÍ to mít v každém díle "originální" písničku. Výsledkem tlaku na produkční průjem jsou muzikálové kousky té nejstrašlivější úrovně s polozpívanou polomelodií, která strašlivě ničí dětský hudební vkus. FUJ!!!! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle má vypadat animovaný seriál pro děti! Ke Lví hlídce jsem se dostal hned po Timonu a Pumbovi a upřímně jsem se bál co zase dostanu za bejkárnu. A dostal jsem parádní, nařachaný seriál, který se nebojí jít až k otázce smrti. Jasně, je to stále seriál pro děti, je to barvené, hlasité, zpívá se tu minimálně 2x v každém díle, ale taky je tu fungující, zajímavý svět a skvělý postavy! Nesourodá Lví hlídka se skvěle doplňuje a každý má dost prostoru, aby se u mrňousů (a vlastně i rodičů) dostal v oblíbenosti nejdál. Po první takové epizodní sérii je citelná změna pravidel, děj se soustřeďuje na větší příběh a je to určitě ku prospěchu. Ve trojce pak zase opustíme Lví říši a je to zase trefa do černýho. Lví hlídka se prostě povedla, je vtipná, zábavná, barevná, děti poučí, rodiče pobaví a mě je líto, že Kiona a celou tuhle partu už neuvidím! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Na motivy seriálu vznikne minimálně 5 knih, které v USA vyjdou začátkem ledna 2016: "Kion, Pride of the Pridelands", "Can't Wait To Be Queen", "Bunga's Big Adventure", "Meet the New Guard" a "Kion's Animal Alphabet". (Khalia)
  • Seriál byl natočen k oslavě 20. výročí premiéry filmu Lví král (1994). (Khalia)

Reklama

Reklama