Reklama

Reklama

Lví hlídka

(seriál)
  • USA The Lion Guard (více)
USA, (2016–2019), 29 h 20 min (Minutáž: 23–53 min)

Tvůrci:

Ford Riley

Hrají:

Max Charles, Joshua Rush, Diamond White, Atticus Shaffer, Dusan Brown, Kevin Schon, Andrew Kishino, Vargus Mason, Dee Bradley Baker, Landry Bender, Rob Lowe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(74)

Příběh začíná ve chvíli, kdy se druhorozené lvíče Simby a Naly, Kion, má stát vůdcem Lví hlídky. Od nepaměti se Lví hlídka skládá z těch nejstatečnějších, nejdivočejších, nejrychlejších, nejsilnějších a nejbystřejších lvů, kteří mají za úkol ochraňovat Říši lvů. Kion místo toho, aby svolal takovou skupinu mladých lvů, poruší tradici a vybere si za společníky své přátele, o nichž je přesvědčen, že jsou tou nejlepší volbou. Vybere si Bungu, odvážného medojeda; Fuli, sebevědomou gepardici; Beshteho, lehkovážného a srdečného hrocha a Ona, intelektuální volavku. V příbězích se příležitostně objeví hrdinové z filmů Lví král: Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu a Kionova starší sestra Kiara, budoucí královna Říše lvů. (Disney Channel)

(více)

Recenze (18)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě snesitelný příklad rozvíjení a vytěžování značky - rozhodně lepší než Lví Král 3 :P Zápletky jsou celkem originální a zvěř tu hláškuje jedna báseň. Je vidět, že tentokrát to u Disneyho nepodcenili a scénáristům nerozdávali drogy, jako to někdy dělávají (Jessie, Kouzelníci Z Waverly, ...), ale dávali si záležet na situační komice a - zní to hrozně - chemii uvnitř Dalšího Záchranářského Týmu, Tentokráte V Říší Lvů. Po vizuální stránce také nemáte pocit, že by na Vás chtěl někdo lacino vydělat, a z písniček si nemáte chuť prorazit bubínky hřebíky, takže co byste vlastně ještě chtěli?:) Ne, vážně, je to nezávadné, a přitom zapamatovatelné. S čistým svědomím ale můžu hodnotit jen první řadu - 70%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Úporné, toporné, polopatické, chabé, každá epizoda úplně stejné schema a zpravidla i obsazení a děj. Tzn. jedna skupina šelem se snaží překazit druhé skupině šelem cokoli ulovit, protože to se přece nedělá a šelmy přece nikdy nic nežerou. Při velmi slabé paměti by bylo možná pár dílů k přežití. NICMÉNĚ stejně jako každý Disney, MUSÍ to mít v každém díle "originální" písničku. Výsledkem tlaku na produkční průjem jsou muzikálové kousky té nejstrašlivější úrovně s polozpívanou polomelodií, která strašlivě ničí dětský hudební vkus. FUJ!!!! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to pro malé děti a to myslím HODNĚ MALÉ. Ve zbytku frančízy z postav dýchal život, tady se jde zpátky ve šlépějích klasického klišé dobro-zlo. Cením snahu o rozšíření LK univerza a zaplnění děr (hlavně vyhnaní lvi z dvojky), je vidět, že si s tím dali práci. I když nevím, jak bude v klasice publikum reagovat na známý twist s vraždou na obrazovce, ale asi ty dětičky jen podceňuju. Snad časem dostane i původní lvíče nové generace Kopa svoje místo v seriálu, třeba se přiženil do sousedního království nebo něco. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Typický moderní Disney animovaný seriál těžící z klasické filmové předlohy. Rozhodně neurazí, avšak nepřináší nic nového a důležitého v rámci univerza. Hlína jako v Timonovi a Pumbovi to není a jednotlivé epizody jsou prakticky na jedno brdo. Vidět pár epizod neurazí, ale sledovat kontinuálně je zcela zbytečné... Průměrné 3 hvězdy. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, těžící ze slávy Lvího krále, který je ale pořád ještě lepší než Lví král 2. Invence se tady teda moc nenajde, scenáristicky je jeden díl jako druhý, ale aspoň to není hloupé a řeší se tam nějaké problémy a u dětí se podporují hodnoty, takže nakonec docela v pohodě. 55% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je docela sympatický seriál - dobrá animace, výborný dabing, líbivé písničky, nenásilné předávání hodnot jako přátelství, odvaha a určitým způsobem i skromnost. Tohle svým dětem rád pustím. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Totální tvůrčí impotence plná bezduchých rvaček. Navíc název vůbec neodpovídá, protože lev v ní není žádný. Ta nesourodá skupina by se měla jmenovat buď Lvíčí hlídka, nebo lépe Hlídka lvíčete, nosorožce, geparda, páru ptáků a několika neidentifikovatelných jedinců. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

S filmami to príliš zrovnávať nebudem, seriál je kapitola sama o sebe, navyše je pre najmenších. Lenže práve to mu dodáva ešte väčšie kúzlo - fakt, že ide v stopách filmov takmer dokonale (podľa mňa im teda žiadnu hanbu nerobí, práve naopak) a je určený pre najmladších divákov. Je výnimočný od bežných seriálov pre predškolákov. Myšlienku má dokonalú (mám strašnú slabosť pre príbehy, kde hlavné postavy reprezentujú odlišné tváre "niečoho"). Snáď mi osobne vadí len charakter Kiary (to je snáď jediná vec, ktorá ma zaráža). 3. séria však dokonca vyjasnila dejové "nezrovnalosti" s Leví Kráľ 2 a mne teda dávajú perfektný zmysel a seriál si nesmierne užívam. 3. sériu vrelo odporúčam vidieť. Rozhodne to radím medzi lepšie animované seriály a v mojich očiach to proste nieje seriál hodný len pre predškolákov. Za mňa jasných 5 hviezd. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že seriál tu půjde hodnocením nejspíš značně dolů, a to jen proto, že zatvrzelí fanoušcí Lvího krále nehodnotí seriál jako takový, ale srovnávají ho s filmovou trilogií, což je obrovská chyba. Proto dávám hvězdu navíc, než bych ji dala "za střízliva". Seriál, navíc určený nejmenšímu publiku, nikdy nebude mít animaci celovečerního filmu. Prostě nikdy. To je holý fakt. Pokud ale Lví hlídku postavíme jako samostatnou jednotku, funguje skvěle. Animace je barevná a svěží, příběhy mají hlavu a patu (dokonce víc, než by člověk čekal; Lvíkrálovskou "mytologii" nevyjímaje - ta mě přímo uchvátila) a hudba je opravdu vynikající. Celé to působí jako vskutku nadprůměrný počin, který byl stvořen s láskou ke Lvímu králi, a slouží tedy jako hodnotná a adekvátní pocta k 20. výročí vzniku filmového předchůdce. I ve svých letech sleduji Lví hlídku s nadšením a pokorou, protože vím i to, že v dnešní době je opravdu nesnadné najít kvalitní seriál pro děti po stránce vizuální, hudební i příběhové. A tady je to vše dohromady skloubeno v jeden impozantní celek. Nekritizuji, nemůžu. Nemám si nač stěžovat. :) 5* 90% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle má vypadat animovaný seriál pro děti! Ke Lví hlídce jsem se dostal hned po Timonu a Pumbovi a upřímně jsem se bál co zase dostanu za bejkárnu. A dostal jsem parádní, nařachaný seriál, který se nebojí jít až k otázce smrti. Jasně, je to stále seriál pro děti, je to barvené, hlasité, zpívá se tu minimálně 2x v každém díle, ale taky je tu fungující, zajímavý svět a skvělý postavy! Nesourodá Lví hlídka se skvěle doplňuje a každý má dost prostoru, aby se u mrňousů (a vlastně i rodičů) dostal v oblíbenosti nejdál. Po první takové epizodní sérii je citelná změna pravidel, děj se soustřeďuje na větší příběh a je to určitě ku prospěchu. Ve trojce pak zase opustíme Lví říši a je to zase trefa do černýho. Lví hlídka se prostě povedla, je vtipná, zábavná, barevná, děti poučí, rodiče pobaví a mě je líto, že Kiona a celou tuhle partu už neuvidím! ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Jde tu cítit ten závan savany, jsou tu skvělé písničky, ale na můj vkus moc dětské. A vím, že je to určeno těm nejmenším. A přece v něčem to je geniální - tou soudržností s původním příběhem, provázaností děje. Jen mi přijde divné jak malé děti-zvířata si hrají na ochranku. A že animace je jednoduší? Vždyť je o seriál pro děti a jistá abstrakce.... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Doplnkový seriál k sérii Leví kráľ, ktorý sa vecne, dejovo aj scenáristicky prelína s druhým pokračovaním samotného filmu. Nevidel som všetky diely, ale nevynechal som ich veľa a musím povedať, že niektoré boli ozaj super a s veľmi pekným hudobným podmazom. Iné boli zas podľa mňa zbytočné, ale celkovo sa na to dalo pozerať. Je vidieť, že je to mierené viac na najmenšie publikum, ale tí, ktorí majú radi túto sériu filmov, si prídu určite na svoje. 60 % ()

mp5991 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, moc jsem od toho nečekal. Navázat na film po tolika letech, tím spíš na takovou legendu, jakou je Lví král, to málokdy končí dobře. Ale tady se to překvapivě povedlo. Tedy určitě bych našel pár nesrovnalostí a trochu mě štve design Fuli, která do celkové kresby seriálu nezapadá a vypadá, že ji navrhoval někdo ve školce. Ale jinak je to celkem milý seriál, který určitě má co nabídnout, postavy jsou sympatické, písničky na docela slušné úrovni, děj je celkem pestrý (i když nepřichází s nějak převratnými nápady, přecijen je to furt pohádka na 20 minut) a řekl bych poučný i pro (bohužel) kdejakého dospělého. Zasazení do prostředí původních filmů (přesněji časově někde kolem začátku druhého), kterého jsem se obával asi nejvíc, taky zvládli vysvětlit celkem dobře, řekl bych ale, že úplně nesedí chování Kiary. Za mě velmi pozitivní překvapení :-) ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se jednalo o příjemný, pro děti určený seriál vycházející z Lvího krále. Postupně se z toho stávala nuda jedoucí podle neustále stejného schématu, která nudila i mou pětiletou dcerku, až se z toho stalo něco, na co se ani koukat nechtěla. Nejdříve ji to tedy bavilo, pak nudilo a pak děsilo... ()

Reklama

Reklama