Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (258)

pafka 

všechny recenze uživatele

Pokud bych mel nejit neco, co se mi uplne nelibilo, tak je je piplani se scenama, ktery nejsou zajimavy. Vubec treba neni videt, jak vyrustal v australske rodine se svym bratrem, ktery uplne nebyl to, co on. Misto toho je tam rozebrana aferka s holkou, coz je fakt jen vlaha omacka. Tzn. takhle dve hodiny a suma sumarum, deje malo, i kdyz by ho tam mohlo byt vic a Nicole by se mohla vic vyradit. To je skoda, jinak vazeni nadprumer! ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi první půlka, když byl Saroo ještě malý. Pak už mě to ale moc nenadchlo. Palec nahoru dávám za soundtrack a Patela. Lepší průměr. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v prvej polovici nabral neuveriteľne strhujúce tempo a mal som pocit, že musím okamžite odísť do Indie a nájsť toho chlapca, aby sa mu nestalo nič zlé. Aby ho nepredali na orgány pre jednu oranžovú pepsi. Druhá časť filmu s dospelým a zachráneným chalanom vyústila do toho, že ono stratenie sa bolo napokon to najlepšie, čo ho v živote mohlo postretnúť. Dostal sa do dobrej rodiny, ktorá mu poskytla bezpečie, zázemie, financie, vzdelanie, možnosti. Táto druhá časť však strácala tempo a miestami som mal pocit, že pozerám dva odlišné filmy. V konečnom dôsledku to tempo síce nevyfúklo príliš rýchlo, aby ovplyvnilo moje hodnotenie, ale aj tak ho to poznačilo. Nemyslím tým, že sa mal Saroov príbeh umelo priakčniť, len si to mohlo udržať latku a taktovku z prvej polovice. Ako tu už bolo povedané, možno aj samotnými hercami, keď neznámy chlapček Sunny Pawar úplne schoval do vrecka ostrieľané osobnosti ako Deva Patela či ostatných. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama, ze kterého sice šlo vymačkat více, ale bavilo mě hodně. Indické reálie s partou velmi slušných herců udržely mou pozornost až do závěru. ()

Dennnisa 

všechny recenze uživatele

Prostě asi není co dodat. Opravdu se mě ten příběh dotkl. To, že druhá polovina filmu byla trochu nudnější snad ani není podstatné. Jednoduše 5*. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

No jestli se všechny děcka v Indii chovají jako tenhle malej Mahátma, tak se není co divit, že se jich každý rok 80 tisíc poztrácí. Když mu starší brácha řekne, tady si sedni a počkej na mě a on místo toho sedne do prvního vlaku a odjede tisíce kilometrů daleko a teprve tam se po něm začne shánět, tak asi nemá valnou šanci na brzký návrat. Obzvlášť když si myslí, že se jeho maminka jmenuje „maminka“. No, nejspíš měl ten ztracenec vzbuzovat nějaké projevy emocí, tipoval bych na lítost nebo smutek, ale u mě se to nějak minulo účinkem. Od začátku mi byl krajně nesympatický a jestli ho nějaký fanatický jogín umlátí bambusovou tyčí nebo ho přejede splašená rikša mi bylo úplně fuk. Ne, tohle mě fakt nechytlo. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento film sám o sebe nie je ani režijne vypaplaný, ani scenáristické terno a povedzme si pravdu, ani to herecké, ale čo tento film v sebe má, je duša. Davis krásne preniesol ťažký príbeh na filmové plátno a aj napriek tomu, že na konci sa ždímali emócie do maxima, nepôsobilo to rušivo a záverečné zábery boli naozaj strhujúce. Lion je snímok, ktorý musí vidieť každý po peknom príbehu bažiaci divák, ktorému nevadí nejaké to klišé. Veľmi slušný film. 70 % ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Indická část super, mohl by někdo natočit drámo jenom o něčem takovým. Australská část zbytečně zdlouhavá a nerozhodná. ()

Derseus 

všechny recenze uživatele

Nejemotivnější film (bez zvířecí smrti) co jsem kdy viděl. I přes občasné cringe přehnané scény a zvláštní přechod z ,,indického do australského" prostředí, solidních horších 5/5. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Prcek byl úžasný, o tom žádná. Pro Patela mám slabost a zrovna jsem byla nějaká rozcitlivělá, takže mi to celé dohromady neskutečně sedlo. Btw, táta mi strašně někoho připomínal a on je to Upal kočku! Stárnem... ()

wick 

všechny recenze uživatele

Místy sentimentální, přesto nadprůměrně zfilmovaný...příběh pětiletého kluka, který se na 25 let ztratil své rodině. Realistické zobrazení Indie, jak je znám ze svých cest, australský příběh trochu slabší. ()

matushsvk 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za kameru a druhá za Patela. Vypočítavý film, ktorý má diváka dojať a vyžmýkať z neho čo najviac, ja som sa nachytať teda nedal. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

PODLE mne mimořádný film . Malý SAROO výborně zahraný a závěr hodně dojemný . Citlivý divák bude mít zvlhlé oči , o tom žádná . Prostě Oskarový film . Pro mne určitě . BRAVOOOOO . ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, že film ktorý najprv vyzeral slniečkovo, proti tejto nálepke zabojoval a pritom ešte vzbudil maximum pozitívnych dojmov. ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť ako by som v Indickom slume prežil čo i len deň. Táto krajina a mnohé iné ma absolútne fascinujú a je to veľmi smutné, že niektorí ľudia musia takto žiť. Tento film bol krásny, nevedel som sa od toho odlepiť, skvelé herecké výkony, jednoduchý príbeh, ale o to viac fascinujúcejší. Milujem filmy podľa skutočnej udalosti a tento patrí k tým nadperiemerným. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

V úvode silné momenty ťažkej indickej reality. Vyčítať by sa dali snáď len detaily (chalan niekoľko dní cestuje, potom lieta po mesta hore dole, bez toho, aby potreboval kúsok jedla). Stredná časť s Nicol Kidman sa ešte ako tak dá zvládnuť, no koniec je príšerne patetický. Plnohodnotnému bollywoodu už chýbal len záverečný tanec benga benga. A to mal u mňa Dev Patel jedinečnú šancu na reparát všetkých jeho doterajších filmových prúserov, no neúspešne. ()

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama