Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (258)

Peabody

všechny recenze uživatele

I Milionář z chatrče mi přišel jako kalkul na city bohaté západní civilizace, prostě nejsem pro toto cílová skupina. . ()

Mike88 

všechny recenze uživatele

Velkolepý nástup, první půlka za mě fantastická. Pak se tam ale všichni zbláznili a začala divná pasáž, plná samých psychologických pí**vin, která mi tak akorát otrávila zážitek. Škoda toho. Jinak konec navázal na skvělý začátek- Scéna kdy na mapách, s kurzorem myši, krůček po krůčku "došel" až ke svému domovu se opravdu povedla. Nebýt prostření pasáže, je to 5*, ale i tak výborná podívaná. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Něco jako Tmavomodrý svět - strašná snaha, která ale ve finále spíš nefungovala. Pozitivem byl indický chlapec v hlavní dětské roli, negativem natahovaná druhá půlka, která chtěla nabídnout emoce, ale spíše nudila. Pro mě zklamání za slabší tři. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Chabý odvar Milionára z chatrče, ktorý možno trošičku chytí za srdce tou prvou polovicou s malým strateným chlapcom, tá druhá je už dosť zjednodušená, založená len na niekoľkých kliknutiach na Google Earth, bez väčšej dávky napätia či vzrušenia. Záver je silný, dobrý, ale očakávaný. Pýtam sa, začo toľké nominácie?! ()

90125 

všechny recenze uživatele

Lion mal svoje kúzlo po titulok "20 Years later". Od tohoto momentu sa film rozpadol do dejovo prázdnej, nudnej brečky. Neviem vôbec nič o tom aké myšlienky mal chlapec v hlave oných 20 rokov, či celú tú dobu len umieral túžbou po tom vrátiť sa domov. Viem len, že zrazu zúfalo začal hladať miesto odkiaľ pochádza. A hľadá doslova z ničoho. Hľadá zo spomienok 5 ročného chlapca, hľadá ihlu v obrovskej kope sena. Ale ako to v takýchto rozprávkových príbehoch býva, samozrejme, že nájde. Zo svojou biologickou matkou sa už ale porozprávať nedokáže. Nepamätá si svoju rodnú reč. Nič iné sa vo filme neodohrá. God bless Google Earth. 51 % ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film je lehce nevyrovnaný, pokud jde o kvalitu. Člověka namlsá skvělý začátek v Indii, ale jak Sarroo dospěje a hledá svou pravý domov, tak to trošku ztratí šťávu. I tak je to ale pořád kvalitní počin, dětský herec byl prostě skvělý a Patelovi tenhle typ role taky sedí. ()

Iveta47 

všechny recenze uživatele

Pochopím,že nie každý má rád takéto príbehy,ale poniektoré komentáre sú fakt na zaplakanie.Ja ak ma určitý žáner nebaví a nerozumiem mu tak sa radšej ani nepokúšam komentovať pokiaľ to nieje samozrejme totálny brak,aby som nemusela písať hlúposti.bez zmyslu pre spravodlivý úsudok.Film bol možno čo sa týka hereckých výkonov občas nepresvedčivý,ale tých chvíľ bolo skutočne menej ako tých silných a zrozumiteľných.Silný príbeh o nedobrovoľnej ceste malého chlapca do neznáma k adoptívnej milujúcej rodine a následovne hľadanie tej vlastnej .Verím na dobro a tento film ma o ňom opäť presvedčil. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť výborné, k dispozícii bol celkom zaujímavý skutočný príbeh, Patel aj stará Kidmanová. A nakoňec hovno z teho. Výpočty tohoto údajne vypočítavého filmu boli asi dosť indické, pretože nejakú poriadnu presvedčivú dojemnú scénu som tam neobjavil. Celé to utrpenie diváka nezachránia ani klasické záverečné titulky skutočných príbehov. Oveľa viac ma vzal za srco Greater a to sa ani neviem modliť. ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Smutný, krásný a dojemný film. Nicole Kidman a Dev Patel zde excelují a vůbec se nedivím jejich nominacím na Oscara a další ceny. Lion by měl mít na předávání cen více pozornosti a výher. ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Jednosmerny vlak plny indickych deti,neutuchajici spina a drina stoji v pozadi lacineho kyce...saru kter hleda sam sebe vas vmackne do odstredivky plne tlachajiciho hledani jehly v kupce sena....dalsi prival radoby emoci,které vybobtnaji stejne rychle jako čínská polevka... ()

victoriapunk 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, ani skvělý, ani špatný, prostě dobrý. Jak už tady několikrát zaznělo, první polovina je podstatně lepší než ta druhá. Sunny Pawar je opravdu úžasný miniherec a nevěřím, že z něj vyroste něco tak nevěrohodného, jako je Dev Patel, který mi vůbec nesedl. Ke konci to začíná být trochu zdlouhavé, ale vydržíte to, abyste zjistili, jak to googlování dopadne. Nicole Kidman je tu milá a přirozená. V jedné z posledních scén Patel vůbec nezapadá mezi Indy, je podstatně vyšší a vypadá prostě až moc jako herec. Po konečném setkání bych přešla rovnou k opravdovým fotkám bez zbytečného rádoby umělectví. Celkově to tedy dopadlo dobře a objevily se tu snad jen dvě cliché hlášky za celých 118 minut, což je na film pojednávající mimo jiné o chudobě velmi zdatný výkon. Největším potěšením na tom celém pro mě zůstává Pawar a Kidman. ()

Drahocam 

všechny recenze uživatele

Osud nám do života přináší různé překážky. A b tomto případě to byla překážka na dlouhá léta. Možná kdyby nepřišla, chlapec by se v těžkých podmínkách Indické chudoby nedožil dospělosti a tak je tu vlastně otázka, zda mu ta překážka nebyla vlastně ku prospěchu. A to, jakým způsobem nakonec našel svou vlastní rodinu ukazuje, že internet někdy dokáže zázraky. Myslím, že hlavně ženská část bude filmem nadšená. ()

Penta 

všechny recenze uživatele

Dojemná podívaná o hledání cesty zpět domů. Především nad dětským představitelem hlavního hrdiny by se snad ustrnul i kámen. Musím se přiznat, že jsem většinu filmu proslzela. Ubírám jednu hvězdu za druhou polovinu filmu, která nebyla špatná, ale měla své mouchy. ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Onehda som pozeral film od Hallmarku s Herkulesom a ten ma rozsekal aj pobavil ovela viac nez tento psi cumak. Staci dat nalepku Weinstein a nejaka Oskarova nominacia sa uz najde, ved ich je dost. ()

Filmslover14 

všechny recenze uživatele

Chápu sílu tématu, ale Lion mě stejně příliš za srdce nevzal. Začátek byl velmi slibný, malý protagonista odvedl obdivuhodný výkon, ale po hodině jsem měla pocit, že film nepřináší nic nového. Nic, co bych neviděla v nějakém jiném hollywoodském filmu, který se pomocí dojemné hudby, rozvleklých záběrů a popisků ala "o 20 let později", snaží diváka za každou cenu přinutit k slzám. Za bezmála dvě hodiny mě Lion ničím nepřekvapil a byl mimořádně předvídatelný. Hollywoodský doják, jakých je všude plno. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Jak malý chlapec, při kurevské smůle k velkému štěstí přišel. Aneb civilizovaný svět kontra ekonomický, sociální suterén devadesátých let. Vynikající první polovina a v ní ještě lepší malý Sunny Pawar. Smutný pohled na jednu z nejlidnatějších zemí světa kde zcela bez vyjímky vládne zákon džungle. Davy lidí a mezi nimi jedno ztracené lidské mládě, které až na pár zvrhlíků nikoho nezajímá. Shodou šťastných okolností se mu však naskytne druhá šance. Nastává druhá "google maps" část příběhu, ve které hraje herecký prim Nicole Kidman. Romantická linka nebyla nevím proč rozvinuta, a tak je to v podstatě soustředěné do rodinných vztahů, co by nárazníkové zóny a útržků vzpomínek na rodnou hroudu. Asi na škodu. Návrat za do Indie, plus reálné záběry skutečných postav celého příběhu byly jednoznačně nejsilnějším momentem. Člověk si uvědomí, co všechno se může změnit v životě člověka osudem jedné velké náhody. ()

Šíma2 

všechny recenze uživatele

Každý člověk má právo poznat svoje rodiče. Prostě proto, že to potřebuje. A nikdo by mu v tom neměl zabraňovat. Skvěle zahrané, Nikol opět náramná (miluji, když jí nemůžu poznat), krásný děj. ()

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama