Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (259)

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 80%, - /maličko protahovaná stopáž a také trochu emoce ždímající/, + /hudba slušná, podle skutečnosti, ikdyž nepochybně upravené, trojka Nicole + Dev a hlavně Sunny dobře hrající/, hodnocení - dobrý film podle skutečnosti, šlo to, líbilo se mi to, ale občas to na diváka zbytečně tlačí - a budeš diváku brečet, budeš, budeš... ()

bul 

všechny recenze uživatele

Chlapcem S. Pawarem velmi procítěně zahrané. Poutavý příběh s dojemným koncem a s decentní reklamou na Google Earth. Zajímavé byly i záběry z indického prostředí a zobrazení toho jak málo musí stačit lidem k přežití na druhé straně světa. Ovšem vyskytly se i zdlouhavé a zdržující pasáže, které jsem musel přetrpět. Z toho důvodu 3*. ()

Sebik. 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dosť čerpali z námetu milionára z chatrče a to je na filme dosť vidieť. Prvá tretina resp.polovica filmu kde bol mladý Saroo bola super takisto aj herecký výkon, no bohužiaľ zvyšok filmu bol o niečo slabší a nie tak zaujímavý ale napriek tomu bol tento film príjemné osvieženie kedže tento žáner inak povedané námet je v dnešnej dobe celkom rarita. 76% ()

kicsim 

všechny recenze uživatele

Nie som, veľký kritik, ale začiatok filmu o chudobnom chlapcovi mi pripomínal milionára z chatrče :(. Príbeh je pekný, herec skvelý, film má dej ale niečo tomu chýbalo. Neviem možno by som vynechal chlapcove psychotické stavy že vidí všade svoju rodinu aj keď si toho veľa z minulosti nepamätá, ale to bola úloha režiséra spraviť film zo skutočnej udalosti. Keby to trochu neokrášlili tak by to bola iba príbeh o chlapcovi čo sa stratil a spravil reklamu google earth :) ()

vencap36 

všechny recenze uživatele

Nejsem tedy vůbec fanoušek filmů které když jsou v dabingu tak půlka je otitulkovaná, ale tady to nebylo vůbec na škodu. Úvodní část s malým Sarů byla parádní a moc to nepolevilo ani s přibývajícími lety hlavního představitele, Nicole Kidman standartní jako vždy, to samé Dev Patel, ale ten malý klučina to byla teda bomba. Sarú je lev, ale Sunny byl opravdovým sluníčkem. ()

Jardinnn 

všechny recenze uživatele

Musím dát za 5 hvězd. Po pár dnech od zhlédnutí jsem si pustil trailer a jdu do kolen. Malý Sunny Pawar je fakt frajer a věřil jsem mu snad každou vteřinu, kterou v tomto filmu zahrál. Nedá se to nijak popsat. Tohle člověk musí vidět! ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Memoáry o hledání kořenů a poctě své adoptivní rodině. Alternativní rodičovství znamená vědomě nemít děti a být tak požehnaní mezi ženami a muži. ()

Dstar 

všechny recenze uživatele

Vysoka kvalita snímku...vynikajici herecke vykony temer vsech.Nominace na nejlepsi film roku a 6 nominaci na Oskara v korelaci s kvalitou.Za me 90% ps: souhlas s POMO: Po Osmanu z A.I. druhý nejlepší dětský herecký výkon .. ()

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama