Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (258)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

od samého začátku mi vadilo zdlouhavé zpracování a až nuda.S odstupem času,kdy film vidím podruhé,mám stejný názor. A Sunny je fakt dobrý. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

V záplavě amerických filmů je to milá změna, Dev Patel je úžasný, ale přesto jakoby filmu něco chybělo. Nevím co, nějaká katarze. Vlastně nejvíc se mi líbila závěrečná věta v titulcích, která říká : Saroo si celý svůj život myslel, že se jeho jméno vyslovuje jinak. Surrealisticky absurdní zakončení filmu. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Subjektívna 5. hviezda za silné emócie podporené skvelou hudbou a za malého Sunnyho Pawara, ktorý s prehľadom utiahol polovicu filmu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to doják. Ale i ten se musí umět dobře zahrát a natočit. Malý Saroo perfektní, velký Saroo perfektní. Nad Patelem jsem nedávno už lámal hůl, ale chlapec nám zmužněl a tady hraje fakt parádně. Závěr (u mě asi víc předzávěr) mě emocionálně rozštípal. Tak to mám rád. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Zítra film uvidím, těším se. :-) Nádherný film. Opravdu skvělý zážitek. Film o naději a síle žít. Nevzdávat se ani na vteřinu. Věřit! [Cinema City Flora 27.2.2017] ()

Danken 

všechny recenze uživatele

6,5/10 První polovina je solidní nadprůměr. Sunny Pawar je totální castingová trefa. V druhé polovině však filmu postupně dochází dech. Konec už je pak čístá ubulená limonáda. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Prostředí výtečně využité, dobře natočené, jen celý film mi přišel předvídatelný a emocionálně mě minul, ale na někoho bezesporu zapůsobí více, je to hezké, milé... 75 % ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Jo, je to takový vcelku milý film, který si ale už znovu nepustím. Přesto je tam něco, co mi brání dát jen 3*. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh, který zaujal tak trochu navzdory očekávání. Samotné vyprávění je ale strašně jednoduché, někdy trochu postrádá vysvětlení, jindy se zas zaměřuje na zbytečnosti. Herci jsou nevýrazní (veškeré nominace pro Nicole Kidman jsou podle mě zcela mimo) a kromě úplného závěru tomu chybí silnější scény. Pro Davise je to ale v zásadě povedený debut. ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

Třebaže se jedná o pohnutý příběh, jeho zpracování mě moc nepřesvědčilo. První půle byla fakt dobrá a dokázala člověka zaujmout, ale ta druhá už jakoby ztrácela pevnou půdu pod nohama a člověk jen čeká na to, co má přijít. Závěrečné titulky na záběry skutečného Sarooa a jeho matky jsou už jen tečkou za sladkobolným zážitkem, která vás má donutit k slzám, což se možná u někoho podaří, ale výsledný dojem vyprchá jak pára nad hrncem. Největší chybou jsou bohužel špatné herecké výkony, které vás absolutně nepřesvědčí o vztazích mezi jednotlivými charaktery. Příběhu pak nevěříte ani nos mezi očima a jeho výpovědní hodnota hluboce klesá. Nominace na oscara... oukey, ale prosím neproměnit. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Naprosto zoufale nešikovně odvyprávěnej „malej velkej příběh“, tzv. Dojáček. Nedojal – ani teskná otravná hudba, ani bulící Nicole Kidwoman, ani ten nažehlenej hošík marně se snažící vzbudit dojem vnitřního boje. A Rooney Mara to taky nemohla spasit, idyby byla nahá. Ale nakonec jsem tu třetí rudou dal – za scény z Kalkaty, za úplnej konec, kde jsou záběry přímo z Ganesh Talai a za už tradičně bezchybnou Siu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Citlivý doják, jehož absolutně největší hodnotou je, že je to dle skutečnosti. ( ty videa na konci jsou hodně velká citová opravdová ždímačka ). Jsou to takové dva filmy v jednom - první třetina je takové sociální drama alá Město bohů křížený Milionářem z chatrče, zbytek filmu života hlavního hrdiny v Austrálii je jeho vnitřním bojem starého a nového života, který vyvrcholí pátráním po staré rodině a jejím nalezení. Jednoduchá dějová linka, která je možná trochu stopáží přetažená, ale dojem z filmu nakonec čtyři hvězdy. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Remeselne tomu nemám moc čo vytknúť, akurát možno s blížiacim sa koncom prílišnú snahu o dolovanie emócií. Ono vôbec prvá polovica, s mladým Saroom v Indii, je fantastická a prostredie Indie okulahodiace, no ako sa strihne o 20 rokov neskôr, príbeh začne kráčať v jasne vychodených šľapajách a až do konca je to jazda na slzopudnú istotu. Tých filmov o hľadaní a znovunájdení stratených členov rodiny je totiž milión a tento neprináša na stôl nič výnimočné. Štvrtú hviezdičku však nechávam za naozaj výbornú prvú polovicu. ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Ztraceného chlapečka na nádraží mi bylo moc líto, to jsem uronila první slzu. Ke konci už jsem řvala jako želva, velmi dojemné setkámí po x letech. Hodně silný příběh. ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

Námet je krásny a mal by chytiť za srdce. Prvá polovica v Indii jednoznačne. Kvalita filmu klesá pokračovaním v Austrálií a naťahovaním celého návratu. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako jestli chcete natočit dokonalou dystopii, stačí prostě vyjet do Indie a natáčet - všude špína, bída, miliony lidí (fakt miliony) a tam se malý Saroo ztratil...Ta první polovina se mi až tak nelíbila, naopak jsem byl zhnusen, ale jak o 25let později začne hledat svůj domov, je to dojemné s dobrými herci a velmi zajímavé.... Celkově film působí velmi vyzrále, profesionálně (přispívá tomu i dokonalá kamera Greiga Frasera)... Chvílemi je to sice roztahané, ale jinak se jedná o velmi zajímavý příběh, který mohl vymyslet jen sám život...90% ()

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený snímek s výbornou hudbou. Herecké výkony vyvážené a ne nijak přehnané. Je to nádherný lidský film, který si na nic hrát nemusí. Takhle to prostě někdy v životě chodí. . A že je to doják? No a co! ()

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama