Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (259)

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Čisté, emotívne, skutočné. Pripomienka dôležitosti hodnôt ľudskosti v dnešnom cynickom svete, toho ako veľmi záleží na živote každého človeka. Bez ohľadu na to, kde sa v tomto svete nachádzame, nemôžeme uniknúť tomu, kým skutočne sme. Silné posolstvo slúžiace ako maják pre všetkých, ktorí sú odlúčení od svojich rodín, no stále veria, že nájdu cestu domov. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Lion jaj alelůja ,co to zase bylo za kravinu ,další film nominovaný na oscara,to si ze mě děláte prdel .Nesympatický děj,herci jak by smet .Letos budou slabí oscaři.50% ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Přirozený krásný příběh podle skutečné události se silnými emocemi na závěr. Silným prvkem filmu je hudba, vizuální exteriéry, charisma malého hrdiny. (Vyrostly hrdina je milý sympatak, ale jakoby mu z mého pohledu schází "prožité zkušenosti" - důsledek toho, čím si ten malý "lev" prošel). Nemyslím si, že je film manipulativni nebo vyděračský, podle mě vypráví přirozeně a nevyrábí umělé zápletky a kudrlinky. Jednoduché a dojemné. ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Liona jsem v rámci sledování filmů nominovaných jako Best Picture nějak opomíjela, dokud mě kamarádka nepobídla, ať se na něj podíváme. Jo, má to potenciál pro citový vykořisťování, ale ten se nějak v tom osvěžujícím koktejlu exotických a sugestivních chutí ztratil. Jsem ráda, že jsem se mohla dozvědět víc o tom, jak to vypadá a co se děje v Indii, a neskutečně se mě to celý dotýkalo. Sunny Pawar i Dev Patel jsou jako Saroo oba hypnotický a mají sami o sobě to nepopsatelný kouzlo, který je prodchnutý každou vteřinou příběhu. Pro mě spolu s Manchester by the Sea vítěz letošních Oscarů. Ráda se na něj co nejdřív podívám znova (tentokrát s připraveným balíčkem kapesníků) a ukážu ho všem kolem. ()

fellaZ 

všechny recenze uživatele

Nedokončený film, vsázející hlavně na emoce. Postavy jsou nulově rozvedené, býti intimnější kamery byl by konec dojemnější. Všechno postupuje příliš rychle, jako by režisér rychle potřeboval přistoupit k prvoplánovanému konci. Rooney Mara a Kidman byli v podstatě zbyteční... ALE stejně si mi to z určitého důvodu líbilo. A to právě, že tenhle film nic nechce kromě vlastní existence. Stejně jako chtěl "Saroo" přežít a dostat se ke své rodině. To prostě stačí a Lion to přijímá. Ale Oscara bych mu rozhodně nedal. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

To, čo robí film filmom, od zvyška mainstreamových filmov sú skutočné emócie, žiadne básničky a pozlátené zábery.. emócie. Príbeh tak silný, že to aj tvrdých skalných ľudí dostane na kolená, vynikajúce po všetkých stránkach.. kamera (veľká vzdialenosť medzi hercami a kamerou, je vynikajúci, pripomína mi krásne časy, kedy Tarkovský vládol filmovému svetu). Herci Rooney Mara, Dev Patel a Nicole Kidman Vám predvedú prvotriednu hereckú triedu. Ak chcete vedieť, ako má vyzerať scenár, ktorý má knižnú predlohu, tak Lion alebo Solaris. Hriechom bolo neuviesť film do Cannes 2016. Niekde ľudia nevedia čo s peniazmi, a v Indii ľudia zomierajú od hladu a deti spia na holej zemi, to sme dopadli, a že civilizovaný... o tom, že rodina je základ...zhruba v tom spočíva film... toto nie je spoiler, film.. Garth Davis I salute you... /95 %/ ()

elimS 

všechny recenze uživatele

90% - komentář 20ti slovy: Životní "smůla/štěstí" - neztratit se a žít v chudobě v chatrči a nebo životní "štěstí/smůla" - ztratit se a žít život v "luxusu"? Hezké a dojemné. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Malej Saroo to hraje pěkně a přirozeně. Ví se, že Indie je chudá a špinavá země, ale neví se, že se ztrácí 80 tisíc dětí ROČNĚ.. Konec nás s přítelkyní tak jako příjemně rozbulel, né že ne.. Na LION byste měli mít náladu. Pokud ji máte, bude se vám film líbit. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Dva stručné postřehy. Některé filmy jsou prostě jen silným příběhem a nic víl.Lion je jedním z takových. A kromě toho - zůstává osvědčenou pravdou, že ty nejsilnější příběhy vycházejí ze skutečných událostí (zde navíc z knihy, kterou napsalhlavní hrdina). Závěrečné komentující titulky (a dokumentární záběry) navíd dávají Liona do kontextu, který jen umocňuje jeho celkové vyznění. P.S. Chcete vědět, proč se film jmenuje "Lion" (lev)? Dozvíte se, ale až v samotném závěru ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu je ok .v nej sledujeme osud maleho indickeho chlapca ktory nasadne na vlak krory ho odvezie tisicky kilometrov daleho.Zufalstvo chlapca bieda danej krajiny a smutny osud deti ktore su na tom podobne ako Saroo je vykresleny velmi dobre a uveritelne.Problem nastane ked si chlapca adoptuje australska rodina.Na scenu prichadza nuda ,pribeh sa zacne vliest a vy sa zacnete divat na hodinky.Lion zacne mat predvidatelny dej a koniec vas nicim neprekvapy.Oscarove nominacie su preto nepochopitelne ,su ovela lepsie filmy (Silence,American honey) ktore na oscara v hlavnych kategoriach neboli nominovane.Lion je len priemerny film ktory miestami prilis tlaci na pilu,je nevyvazeny a nema oscarove atributy. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na filmu je to, že to je skutečnost. Dev Patel je ovšem beze sporu sympaťák a v závěru oko nezůstane suché.Vida, k čemu je dobrý Google Map. ()

Alca 

všechny recenze uživatele

Běžný divák nepozná rozdíl mezi Lionem a Milionářem z chatrče. Emocionálně dost podobné jako Chlapec v pruhovaném pyžamu. Nic zásadního vám neunikne, když tenhle film vynecháte. ()

Marťulka 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím film - jak je dobře natočený, či není, jak moc se snaží ždímat emoce - hodnotím lidský příběh. Zdá se to někomu moc? Super kamarád na všechno -google i mě před 8 lety pomohl najit biologické rodiče. Adoptovane dítě je ditě s minulosti a bohužel ne vždy jsou nahradni rodiče! ano vzdy náhradni!, ochotni ditěti pomoci s hledáním jeho identity, coz je pro dite to nejdůležitějši - proste vedet, at je to jakkoliv. Paneboze :-( Saruu, jak moc jsem te chtela obejmout, prikryt dekou a dát ti kakao :-) ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Je důležité vědět, odkud jsme, pokud chceme chápat, kam jdeme. /// Životní podmínky v Indii byly fakt těžké a asi pořád jsou. Přesto se tam ti lidé usmívají a snaží se být na sebe milí. ()

me_george 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra Indie v začátku filmu - domov, nádraží. Potom zajímavé hledání. Ale část kdy hlavní postava "blbne" z toho, že neví, odkud je, je jak telenovela. ()

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama