Reklama

Reklama

Žraločí jezero

  • Česko Shark Lake (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dolphu Lundgrenovi utekl žralok a dostal se až do jezera u městečka Lake Tahoe. Místní šerifka udělá vše pro to, aby byl tento lovec a sběratel potrestán a nesl odpovědnost za oběti!  Thriller se odehrává v klidném městě Lake Thaoe. Klid města je narušen, když se místnímu ilegálnímu lovci a "sběrateli" exotických zvířat ztratí jeden z jeho žraloků a dostane se až do této oblasti. Místní šerifka Meredith Hendricks dělá vše proto, aby zvíře odchytila a ten, komu žralok utekl byl potrestán a nesl zodpovědnost za mrtvé. (Barrandov)

(více)

Recenze (45)

tron 

všechny recenze uživatele

Shark Lake je taký nijaký film. Pozrite si ho len ak sa extrémne nudíte, inak je to ozaj strata času. Neuspokojí tak fanúšikov žraločích hororov (pretože to horor de facto vôbec nie je a žralok je odsunutý na výrazne vedľajšiu koľaj), ako ani fanúšikov akčných filmov (pretože hoci je tu Dolph Lundgren, čistej akcie je tu strašne málo a je absolútne nezaujímavá). Zaslúženejšiu iba 1* nedám len z toho dôvodu, že sa bojím, že by si ma potom Dolph Lundgren našiel a dal mi na búdku. A faktom je, že som videl aj ešte o dosť horšie filmy, hoci uznávam, že sa tomu ťažko verí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle má s filmařinou společné asi jako smažák s gastronomií. V jezeře klidného městečka se jen tak mimochodem objeví žralok, tu a tam někoho hryzne, jenže divák (alespoň v první polovině) u toho nesmí za žádnou cenu mrknout, jinak žraloka vůbec nestihne. Prošlá digitální nuda v prášku přichází a u podobně laděných příběhů holt záleží hodně na brýlích, které nám život posadil na nos! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si otevřel víno, colu postavil před sebe misku voňavých a křupavých krekrů s příchutí uzené šunky a pustil se do tohoto veledíla. Tak co to tu máme? Máme tu drsňáka Dolpha snažícího se dojímavě získat zpět svou dceru a aby to nebyla úplná nuda, tak na místním jezeře se jenom tak mimochodem vyskytuje žralok jakýho svět neviděl a to doslova. Občas se zjeví a někomu ukousne hnátu, nebo ho rovnou vykydlí hotovson Ferguson, ale je dokonale neviditelnej (asi už holt na něj nebyli prachy) když se samotný digitální monstrum zjeví na scéně tak je to průser epických rozměrů, ale aspoň mu dá Dolph co proto. Takže bych lhal kdybych napsal, že jsem se místy i nepobavil. Po pravdě po tom extrémně odstrašujícím traileru jsem to čekal o dost horší.40% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekný plagát, škaredý film. Niekedy som nevedel, či je to komédia, vážny Thriller, Béčko alebo Céčko. Dolph Lundgren je stále ten veľký Švédsky sympaťák a "správny chlap" ako za mlada, akurát len s tými filmami to ide dolu vodou. 30% - 2* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako na odpad to není, ale dobrý to taky není. Blbej scénář, trapný efekty, útrpný herecký výkony. Céčko dobrý tak do výčepu čtverky na pozdní hodinu, kdy už skoro nikdo nevidí na televizu. 25% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Clint Gray (Dolph Lundgren) si odseděl svůj pětiletý trest ve vězení a snaží se získat zpátky svoji dceru Carly Gray, ale dožene ho jeho minulost a musí dokončit nedodělanou práci... Lundgren má ve filmu pouze dva kratší souboje (v kuchyni a na lodi) a závěrečné finále se žralokem. Přišlo mi, že Dolph je zde pouze kvůli prodeji DVD, protože taková Sara Malakul Lane (Meredith Hernandez) je v záběru kamery mnohem častěji. Kaskadér Tony Messenger má v titulcích kredit jako Clint Gray Double. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|58%| Poslední dobou stojí béčka za vyližprdel. Ale že by tohle byl až takový brak? U mě rozhodně ne. Záleží ovšem také na úhlu pohledu. Pár scén tu bylo opravdu komických. Rozhodně nejsem ten typ diváka, abych prohlašoval dristy typu: „Jéé, to je sračka, ale zabavilo mě to, tak dám 4 hvězdy.“ Prostě to bylo snad i nadlehčené a díky nízkému rozpočtu na výrobu se dá pochopit, že to nebude nějak seriózní. Krom toho, útočení žraloků apod.záležitosti je už přece dost omletá látka. Takže co se týče vyvraždovaček ze strany žraloků, natočeno to není nejhůře, až tak to moc nezaujme, ikdyž tu máme krev, nějaké ty ukousnuté končetiny atd. Samozřejmě jak už jsem zminoval, mnoho scén je ujetých, ale v dobrém slova smyslu, aspon jsem se upřímně pobavil. Třeba ukousnutí nohy jedné z dvojic dívek, které obě ječeli, střílející polda do vody na žraloky, které sežrali jeho kolegy, finální zápas, kdy se Dolph pere se žralokem. Co se týče příběhu, tak s tím nemám problém, je to všechno moc obyčejné a ne moc záživné, ale mou pozornost si to udrželo. Dolph mě zde docela baví, drsnější roli má, ze začátku zneškodní dva protivníky a tak. Tohle béčko asi nemohlo dopadnout lépe, pecka to není, ale mě to docela zabavilo. Na zabití večera ideální. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren je frajer... Poté, co si odseděl 5 let za nelegální prodej exotických zvířat se vrací do rodného městečka, aby se pokusil obnovit pouto se svou malou dcerou, kterou během jeho nucené dovolené adoptovala místní hysterická a nesmírně uřvaná policistka... A co čert nechtěl, zrovna v tu dobu začnou na v místním jezeře řádit nejdříve neviditelní a poté brutálně digitální žraloci, kteří Dolphovi před pěti lety unikli... Jo, není to zrovna jednoduchý návrat, ale to by nebyl Dolph, kdyby se nezvládl sblížit se svou dcerou, přesvědčit hysterickou policistku o svých nejčistších úmyslech, nechat zatknout překupníka se zvířaty a na férovku si to ve vodě rozdat se žralokem... Ano, Dolph je frajer, ale to je tak jediná pozitivní věc, kterou lze o této nudné blbosti říct... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy se žraloky jsem měl jednu dobu opravdu hodně rád, ale s přibývajícími roky jich vzniklo takové množství, že na ně postupně začínám být doslova alergický. Především za to může fakt, že většinu z nich vyprodukovaly takové společnosti jako Asylum, SyFy nebo Nu Image a jejich kvalita je opravdu mizerná. Navíc se jejich scénáristé předháněli ve vymýšlení fantasmagorických zápletek, z nichž některé sice dokáží některé diváky i pobavit, ale většina je na hranici té nejnechutnější filmařské žumpy. Diváci se tak dočkali žraloků létajících v tornádech, nebo dokonce ve vesmíru, vyskakujících z písku, ledu, sněhu, robo žraloků, zombie žraloků, vícehlavých žraloků či nejrůznějších kříženců a odkaz Čelistí pomalu ale jistě skomírá pod náporem těchto céčkových braků… Shark Lake s rozpočtem 2 miliony dolarů taky neukázal žádné divy a bohužel i tento kousek musím připsat na seznam těch naprosto zbytečných. Scénáristé se nám tu sice snažili nabídnout jakžtakž poživatelný námět, ale ve finále z toho stejně vznikla jen podprůměrná béčková podívaná, po které za nějakou dobu neštěkne ani pes. Zařazení žánrů je opravdu rozmanité (Thriller / Akční / Krimi / Drama / Horor), ale já si popravdě neužil žádný z nich. Dramatických okamžiků tu bylo opravdu poskromnu, o nějaké pořádné akci se nedá snad ani bavit a hororové na tom byli snad jen ty otřesné digitální efekty. Většina rozpočtu totiž zřejmě padla na honorář Dolpha Lundgrena, který má svá nejlepší léta a hlavně role už dávno za sebou a tady byl spíš jen tak dopočtu, přesto ztvárnil údajně hlavní roli. Kromě dvou akčních soubojů a jedné pěstní mlátičky se žralokem ve vodě tu toho moc nepředvedl a před kamerou se častěji objevovala Sara Malakul Lane, která však nemá na to, aby utáhla celý film. Pohledná to ona je, ale v ostatních filmech spíš okouzlila svými odhalenými ženskými přednostmi, než svým hereckým nadáním. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po Maggie tu mame dalsi Hallmarkovsky film v ktorom sledujeme dojemny vztah medzi svalovcom a jeho malou dcerou. Tentokrat sa napraveny svalovec vracia po 5. rokoch z väzenia a snazi sa zmierit so svojou dcerou, co sa nepaci jej novej adoptivnej matke, ktora je policajtkou a zhodou okolnosti naposledy poslala svalovca do basy. A asi aby film nebol tak strasne nudny, tak raz za par minut v miestnom jazere komicky digitalny zralok zabije par ludi, aby mu vo finale mohol dat svalovec po drzke. Proste amatersky natocena zlatanina, ktora hra hlavne na city divaciek. Lundgren tu ma 2 parsekundove bitky a potom grandiozne trapne finale so zralokom. V dramatickych scenach s dcerou je uplne mimo. Arnie v tomto smere obstal ovela lepsie. Z dalsich hercov za zmienku stoji uz len neskutocne otravna policajtka, ktora neustale brani stretnutiu Lundgrena s dcerou. Skoda, ze ju zralok nezozral. Technicka stranka je hrôza. Klasicky pripad podfinancovaneho filmu, kde z nedostatocneho 2 megoveho rozpoctu padlo 1 mega na Lundgrena, aby sa na film chytil aspon nejaky divak. Nestoji to za to. Nie je to ani natolko mizerne, aby to bolo zabavne. 1/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dolph to má za sebou. Nepotrebuje dokazovať, že je akčnou, teda vlastne bol akčnou hviezdou. Stačí mu iba platiť nájom a plniť si chladničku. A na to mu netreba veľké filmové projekty. Stačia filmové výkaly, ako je tento. Pozastavil som sa snáď len nad jednou vecou. Tí trikový technici to naozaj mysleli vážne, že sa v pokročilom 21. storočí dajú spraviť také otrasné efekty? ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný film, ve kterém moc žraloka neuvidíme. Krom snad jedné pěkné slečny tu není ani nic, na co by se dalo koukat, když už je to taková utahaná nuda. Za mě 30% :( ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

U Dolpha Lundgrena si začínam zvykať, že ho asi už v niečom aspoň solídnom asi už neuvidím. Tento film má v nazve žraloka, ale o nom to tu rozhodne nie je. Mihnú sa tu len na chvíľu a aj to nie nejakým zásadným krvavým štýlom a aj keď  sa tu trocha ukážu, sú totálne chabí. Riešia sa tu hlavne psychologické záležitosti, kde na jednej strane je uškriekaná policajtka a na tej druhej ustaraný otecko, ktorý sa chce zblížiť so svojou dcérou. Naozaj som nechápal, čo ta policajtka stále riešila, bola to riadna krava, lebo každý robíme chyby a on bol stále jej otec a ona to asi nevedela prekusnuť, že už nie je stredobodom pozornosti. A o to ide, že som si chcel pozrieť jednoduchý film o žralokoch a dostal som bezduchú, niekedy až trápnu hlúposť, ktorá sa tvárila strašne vážne a celé to malo byť hlavne o niečom či o niekom inom. Tak žraločie veľdielo sa nekonalo a aj keď som bol pripravenú na solídnu kravinu, nečakal som, že to nielen bude tuposť, ale i takmer bez žralokov. Slabé 2*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo celkem zklamání. Tedy ani ne tak po příběhové stránce, to měl film celkem i nějaký ten dobrý nápad, ale spíše po stránce provedení, které bylo místy opravdu otřesné. Takhle to vypadá, když se digitální triky používají až moc. Film mi nezachránil ani Dolph Lundgren, který mi ke štěstí často stačí. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Chlápek jménem Clint (Lundgren) jde za pašování zvířat do lochu a jeho cca tříletou dceru zatím vychovává místní mladá policistka. Clint po pěti letech vyleze na podmínku a rád by dceru zpátky. Jo a taky tu řádí žralok... Shark Lake je bohužel zklamáním a to především díky tónu, který tvůrci zvolili. Pokud někdo čekal, že tu bude nasranej Lundgren likvidovat nasranýho žraloka, měl by si vzít prášek na uklidnění, protože se toho nedočká. Shark Lake je svým tónem i tématy, na které se zaměřuje, naprosto běžný TV film natočený pro Lifetime. Jde v podstatě o rodinné drama pro ženské, do kterého se občas přimotal žralok, aby byly hospodyňky jakože napnuté. Ale zase ho tam není moc, aby to neodvádělo pozornost od toho prima rodinnýho dramatu. Troufám si tvrdit, že podobný pohled mohl fungovat, kdyby tvůrci našli tu správnou rovnováhu mezi dramatem a akcí. A to se alespoň pro mě nestalo. Žraločí útoky jsou trikově dost rozdíleně zpracované, mdlé a chybí jim drajv a napětí. Útok žraloka na starou babku je pak vrcholem nechtěné komiky. Podobně mě rozesmála snad už jen tlustá černoška na padáku v Air Force One. Lundgren se ve filmu vyskytuje dohromady tak půl hodiny. Tvůrci opět vytáhli z klobouku starý trik, kdy se s nejdražším hercem natočí všechny scény na jeden zátah a pak se rozmístí do filmu tak, aby to vypadalo, že se hlavní hvězda pořád motá někde kolem. Díky tomu se Lundgren příliš nedostane do interakce s jinými herci. Akce tu moc není a film má navíc i problémy s tempem. Při čistém čase 85 minut bez závěrečných titulků by člověk čekal, že to bude mít větší tah na bránu. Ale to by hospodyňky zřejmě nestíhaly žehlit. Po řemeslné stránce se na to koukat v pohodě dá. Je to natočené jako takový trochu lepší digitální TV film pro kabelovku, které dává v neděli večer TV Barrandov. Celkově není Shark Lake žádný zázrak a v podstatě to není ani film Dolpha Lundgrena. Je to rodinný film pro ženské. Každopádně jsem radši, když se tvůrci snaží o něco vážnějšího, jako je tohle, než o další pičovinu, kde bojuje obří žralok s obří chobotnicí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hroznej film,při scénách se žralokem sem se hihňal,jak blbě vytvořený to bylo.A děj ,škoda mluvit.Jedna hvězda ode mě za odvahu s timhle jít do světa.10%. ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak, tak se to dá charakterizovat tenhle rádoby paskvil něco mezi krimi hororem na "c" úrovni. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebyla to zas taková trapárna. Škoda, že autoři nedotáhli krimi linku až do konce, ale příběh se žraloky nebyl tak špatný, jak by se dalo od tohoto filmu očekávat. Lundgren tu není zcela v úplně hlavní roli, to je spíš Sara Malakul Lane v roli policistky. Lundgren spíš jen naplňuje nutnou roli padlého anděla, který bojuje o nápravu svých starých chyb. Jinak není co dodávat. Je to takový film pro Tv Barandov na sobotní půlnoc. PS: Lundgrena dabuje Pavel Soukup, takže paráda. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Hrozné sklamanie. Tešil som sa, nakoľko vyzeralo, že to má potenciál vďaka traileru. Ale po zhliadnutí by som to najradšej ohodnotil, ako odpad. Jedna hviezdička iba za tie podvodné scény, ktoré vo vysokom rozlíšení mali svoje čaro. Inak je to trápne, nudné, miestami až na zaplakanie, hlavne prevedením a hereckými výkonmi. Dolph Lundgren hrá v poslednej dobe iba vo filmoch takejto "značky", no aj tie sú niekedy lepšie (ako napr. film Tajomstvo dračej hrobky), než tento. ()

Reklama

Reklama