Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever: Reboot (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Partia mladých ľudí z veľkomesta sa prichádza odreagovať a užiť si voľný týždeň do riedko osídlenej oblasti. Po prvom kontakte s miestnymi obyvateľmi zisťujú, že nie sú úplne prívetiví, ale ich chata sa, našťastie, nachádza na samote u jazera. Po príchode sa začínajú venovať relaxu a večer zorganizujú menšiu párty pri ohníku. Pridá sa k ním aj náhodný okoloidúci, ktorý im prinesie marihuanu. Vraj má ešte nejaké povinnosti, takže musí odísť, ale sľúbi, že sa o malú chvíľu vráti. Partia sa presunie do chaty, a keď sa ozve klopanie na dvere, majú všetci radosť z toho, že sa poriadne nadrogujú. Za dverami však stojí niekto úplne iný. Je to muž, ktorý sa doslova rozpadá a hnije zaživa a prosí partiu o pomoc. Partia tak zisťuje, že namiesto príjemného oddychu musí čeliť neznámemu vírusu, ktorý sa šíri nezastaviteľným tempom, a požiera všetko, čo mu príde do cesty. (Marceloo)

(více)

Recenze (119)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originál si už nepamatuji, tak zde nebudu srovnávat, který je lepší a horší, to ať si každý posoudí sám. Mínusem je, že se film rozjíždí poměrně pomalu téměř 50 minut stopáže se nic výrazného nestane, né že bych se nudil, ale drive, který přinesl trailer film postrádal. S příchodem infekce to vypadalo mnohem slibněji, ale krom hnijícího a rozkládajícího se masa, zde více gore není. Scéna s psem nevyužitá a celkově se zde mohl tvůrce mnohem více vyřádit, tedy oslava a návrat pár let zpět se nekoná. Je to alespoň hezky natočeno, hudba krásně graduje a jsou zde 2 solidní sexuální scény, takže na lepší průměr to bezpochyby vychází, ale mělo to navíc!:) Ke konci je film také přespříliš naivní a příliš nucený, takže komu vadí nelogické chování a kixy, tak se nejspíš bude křižovat. Vzhledem k tomu, že letos se mi z hororů zalíbil pouze Southbound, tak Cabin Fever prozatím patří k tomu lepšímu. Story 4/10, Atmosféra 5/10, Gore 6/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 5/10,Humor 5/10. Zábavnost 6/10. 60% ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším, jestli je genitální Ílaj nebo nějaký jiný tlustý žid z produkce, ale tak citlivě zkombinovat scénáristickou debilitu a režijní impotenci s mrazivými nehereckými výrony, dramaturgickým kokotismem a trapně bezúčelným cákáním krve s hnisem, to je skutečně prvotřídní pičismus! Chatařská horečka po prvním jakž takž slušném a vcelku originálním infikování musela svými následnými dementizujícími recidivami vyhubit většinu soudných diváků. Proto se velmi děsím, kolik tu zbylo těch, kterým se nemá v palici co dekomponovat a vytéct různými tělesnými otvory, že se ještě vůbec vyplatí taková tupá svinstva natáčet, natož i distribuovat do kin místo na zaslouženou lacinou vigzlajvantovou placku, vhodnou leda tak k podložení viklajícího se hajzlu či zkompletování retardotéky nějakého blahoslavence. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pár plusov by sa našlo. Výprava je krásna - luxusná chalupa pri jazere v lesoch. Herečky by sa dobre vynímali v hardcore porne, pár scén je odpudivých (čo je pre infekčný hororový triler pochvala) a k dispozícii je i príjemná erotická scénka. Potom na opustenú krajinu padne súmrak a začne pršať a atmosféra skutočne OK. Tým by sme však s plusmi končili. Film je strašne nesympatický, za čo môžu odpudivé, nemorálne postavy, ktoré chladnokrvne zaživa upália chorého chlapa, ale majú etický problém zastreliť besného psa, ktorý ich chce roztrhať. Policajtka je informovaná, že oproti nej stojí pravdepodobne trojnásobný vrah, celý od krvi a správajúci sa vyložene agresívne a útočne, ale ona ho nechá žiť, lebo pár desiatok hodín predtým si s ním fajn pokecala. Keď ale má z kríka brutálne odsnajperovať chudáka chalana, ktorý o nej vôbec nevie a len tak tam stojí, napáli to doňho ako do najväčšej svine sveta. Šerif ju vysielačkou informuje o minimálne trojnásobnej vražde, keď ale na miesto činu o pár hodín zavítame, všetko je v pôvodnom stave a po polícii ani stopy. A ďalšie perly. Každých pár minút príde WTF scéna, ktorá vás prinúti pootvoriť ústa a zabudnúť dýchať. Odporúčam pasáž, v ktorej drsná policajtka stojí pol metra od zničeného džípu celého od ľudskej krvi, ktorá z neho doslova kvapká na zem a nepripadá jej na tom nič zvláštne. Nerozumiem, ako až takéto blbosti môžu prejsť v strižni alebo ešte lepšie ako vôbec scenár s takými nelogickými hovadinami môže byť schválený a následne sfilmovaný. To vážne nikomu neprekážalo? Režisérovi? Producentovi? Nie? Nič? Vážne? ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Z Cabin Fever od Rotha si pamatuju jen to, že je od Rotha. A že se tam trochu něco dělo a byl tam nějakej virus. Z Cabin Fever od Zariwnyho si budu pamatovat nejvíce to, že pan scénárista dělá na plný úvazek zastřihávače trávníku ve čtvrté ugandské fotbalové lize a psaní scénářů je jeho vedlejšák. Takováhle změť demence, trotlovitosti a znovu demence se zase tolik nevidí. Parta pěti mladých lidí se chová jako tlupa mentálů, co by hledala i roh v kulaté místnosti. Alespoň, že se ve druhé polovině něco rozkládá a nejsou to transformeři. Jinak velký fail a zprasených téměř sto minut! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jsem se těšil, jak tenhle kus hovna spláchnu do hajzlu... s lítostí však musim uznat, že to nebylo zas tak úplně špatný. Jasně, můžeme tu házet kvanta argumentů, prskat a nadávat, jak moc je tenhle remake zbytečnej (protože on je STRAŠNĚ zbytečnej), ale to je asi tak všechno, co zmůžeme. Pokud se však povznesete nad veškerou zaujatou kritiku, případně si nepamatujete původní snímek, vaše "utrpení" by nemělo tolik bolet. Nová verze už samozřejmě nedisponuje onou syrovostí a až na pár detailů se jedná o přesnou kopírku Rothova originálu, ale je líbivě natočená a nechybí ani nějakej ten intenzivnější moment. Pokud si k tomu pak připočtete solidní soundtrack plus jeden pár extra pevných trojek, bude vám nad slunce jasný, že filmová žumpa vypadá trochu jinak. (50%) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia mladých ludí z velkomesta sa prichádza odreagovať a užiť si volný týždeň do riedko osídlenej oblasti. Po prvom kontakte s miestnymi obyvatelmi zisťujú, že nie sú úplne prívetiví, ale ich chata sa našťastie nachádza na samote u jazera. Po príchode sa začínajú venovať relaxu a večer zorganizujú menšiu párty pri ohníku. Pridá sa k ním aj náhodný okoloidúci, ktorý im prinesie marihuanu, má však ešte nejaké povinnosti, takže musí odísť, ale slúbi, že sa o malú chvílu vráti. Partia sa presunie do chaty a keď sa ozve klopanie na dvere, majú všetci radosť z toho, že sa poriadne zhulia. Za dverami však stojí niekto úplne iný. Je to muž, ktorý sa doslova rozpadá a hnije zaživa a prosí partiu o pomoc. Partia tak zisťuje, že namiesto príjemného oddychu musí čeliť neznámemu vírusu, ktorý sa šíri nezastavitelným tempom a požiera všetko, čo mu príde do cesty. - Remake hororu Cabin Fever bol jedným z hororov, ktoré som si pridal do svojho zoznamu na profile ako jeden z prvých. Tešil som sa na neho dosť dlho a to preto, lebo posledný projekt Eliho Rotha bol prvým hororom z jeho tvorby, ktorý ma výraznejšie zaujal. Oceňujem Eliho neoblomnú vôlu, keďže sa hororu venuje už 15 rokov a napriek mnohým neúspechom ho to neodradilo a nepremiestnil sa k iným, pre mňa podradným žánrom. Nemyslím si, že zrovna Cabin Fever je v rade hororov, ktoré si vyžadujú remake, na popredných priečkach, ale napriek tomu tento projekt považujem za podarený. Významné vylepšenia nastali hlavne v technickej stránke, keďže technika v pôvodnom horore pôsobila dosť zaostalo. Eli a jeho spolupracovníci sa neustále zlepšujú v práci s kamerou a v ozvučení a pomaly sa u mňa ťahajú na špičku. Problémom remaku je to, že najvýraznejšie nedostatky z prvého Cabin Fever ešte znásobuje. Ide hlavne o nerozumný scenár a herecké výkony, ktoré pôsobia miestami až trápne. Napríklad čiernovláska Nadine Crocker by sa podla mňa po dotočení tohto hororu mohla vrhnúť na kariéru pornoherečky, pretože už takto toho predviedla dostatočné množstvo. Potešila ma významná úloha rednecks, ktorí, pokial si dobre pamätám, v prvom Cabin Fever až takú podstatnú úlohu nemali. Myslím si, že prostredie bolo vybrané fakt perfektne, keďže jazero bolo hneď pri chate, čo robilo nebezpečenstvo divákovi ešte bližším. Znesitelné bolo aj gore, aj keď sa tvorcovia mohli pohrať ešte trochu viac. Jednoznačne zaujal aj Creepy Bunny, ktorého si zapamätám aj bez výstražného nápisu. Je už vopred jasné, aký osud čaká Cabin Fever na ČSFD, ale aj tak musím povedať, že mi tento projekt urobil radosť. + Eli Roth + herečka z Backmask + herec z Exists a From Dusk Till Dawn: The Series ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica mladých ľudí prichádza do odľahlej časti hôr, aby v tamojšej chatke uprostred krásnej prírody vypla od svojich každodenných povinností. Pôvodne zamýšľaný relax sa však po niekoľkých hodinách nečakane zmení v nočnú moru. Tamojšou oblasťou sa totiž prostredníctvom infikovanej vody šíri neznámy vírus, ktorý požiera všetko živé. V ceste do bezpečia im tak nebude stáť iba tamojšia agresívna zver, ale i pôvodné osadenstvo. Eli Roth. Eli, Eli, Eli. Ty si proste večné dieťa posadnuté krvou, ktoré chce stoj čo stoj šokovať diváka nie len samotným gore, ale i prezentovaním tupoty americkej mládeže. To či bolo nutné vyprodukovať tento remake, nech posúdia iní odborníci, no podľa mňa sa kvalitou bežnému divákovi príliš líšiť nebudú, takže kto videl pôvodný počin, bude buď rovnako sklamaný, rovnako na vážkach, alebo rovnako nadšený. Sám za seba, som naozaj rád, že sa objavilo rozhodne viac scén, ktoré znalý fanúšik Rothovej tvorby proste vyhľadáva. Prvá polovica disponuje pár solídnymi pasážami, pričom až tá druhá ponúka z mnoha horového umenia. Napätie nie, ale všetko ostatné ako gore zrejme áno. A viete čo, mám dobrú náladu, tak ja za ten "úsmevný" záver tie štyri nakoniec dám - 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čaro pôvodnej snímky, ktorú si s odstupom času začínam viac vážiť, je nenávratne preč a v tomto smere nezostalo nič. Ani ako-také napätie, ani vystrájanie svojského charakteru "tretieho kolesa" Berta, ani zmyselnosť Ceriny Vincent a dráždivosti jej konania. Chýba aj ťaživosť lesných tieňov, čiernota tmy a chlad noci. Všetky elementy filmu, vrátane spracovania a prevedenia, sú minimálne o triedu horšie než v Eliho rež. debute, kvôli čomu zrejme kritici aj diváci na tejto prerábke nenechali nitku suchú (0% RT / 3.7 IMDb), čo je ale na pováženie, nakoľko sa od seba príliš moc nelíšia a fundamentálne už vôbec. V rámci očakávaní položených nízko pri zemi a nie úplne negatívnym pocitom voči originálu je možné si (zatiaľ a dúfajme) posledný prírastok do série Cabin Fever s odretými ušami aj tak užiť. A aj som si. --- "Now, I can't believe we burned Cousin Henry." (x) ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Originál měl lepší všechno - od plakátu až po holky. Tohle beztvaré cosi ztrácí všechny poslední zbytky zajímavosti tím, že už TO tu jednou bylo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Máš tam pojistku." ,,Aha, díky." ,,Ratatatatatatatata!!!" Přijde mi to spíše jako remake prvního dílu. Parta mladých lidí, nejprve se nakazí (viditelně) jedna z dívek, pak dojde na kolnu a objeví se nemocný pes.... V hodnocení budu milosrdný, jelikož jsem nic překvapujícího nečekal (kdo ano, musel lhát sám sobě). Stejný scénárista, stejný virus a parta mladých trávících dovolenou na chatě u jezera. Co by tak mohlo vzniknout asi jiného? Hvězdy dávám za lesy, jezero, břisknou hudbu (občas se valila jak pukající skály), kameru, krev a masakr, na který bylo třeba čekat, ale došlo na něj. A nesmí se zapomenout na pevná prsa, scénu ve vaně (jo, to holení nohou už jsem kdysi viděl...) a scénky s ohněm. Největším debilem je bezesporu Paul, když už jsme u ohně. Co uděláte, když vás trpící člověk požádá o zabití? Paul vám nejprve natrhne hubu rýčem a pak vás zapálí....řev hořící oběti byl strašlivý... Průměrná vyvražďovačka s pěknou přírodou a rozpadajícími se chudáky. Asi tak. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu. Špatné to není, ale jsou ty typické blbosti, které jednoduše sráží věrohodnost a kvalitu snímku. To je zejména partička "dokonalých", kteří mají myšlení pětiletého děcka, dále pak vidláci, kteří si rádi zastřílí do živého masa, plus bláznivý šerif (tady originálně v ženském podání) a také snaha o vytvoření atmosféry skřípajícími houslemi, které se hodí spíše do duchařského horůrku. Jen co je trochu odlišné od takových filmů, že tu je místo vraha virus. No jedné scéně jsem se musel opravdu zasmát a to té, kde se snaží useknout dívce hlavu lopatou a ona na to "zkus to znova". Fakt úlet. :D Nerad, ale je to slabší průměr. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Když něco dělám znovu, předpokládám, že je tomu tak proto, že to chci udělat zajímavěji, nebo lépe. Prostě jinak. Tudíž mi absolutně uniká pointa, proč někdo utrácel prachy zato, aby natočil doslovný remake nepříliš starého filmu, ke všemu vzniknuvšího ve stejné zemi. Jediné, co je tu oproti původní verzi navíc, je žánr komedie v popisku, ale nechte si zdát, pokud jste původní verzi filmu viděli, dostanete naprosté totéž, jen přebalené. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Cabin Fever (2002) od Eliho Rotha je mojím guilty pleasure a tak som si povedal, že dám šancu aj tejto novšej verzii. Námet sa mi páčil vtedy a lákavý pre mňa zostal dodnes. Partia ľudí na chatke, žiaden vrah, len nebezpečná kožná choroba a postupné nakazovanie sa. Super! Problém však je, že toto sme už videli. Polovica snímku je doslovne skopírovanou prácou Eliho Rotha a tá druhá za moc nestojí. Hviezda za námet, hviezda za skvelé prostredie. Mínus hviezda za nelogické chovanie postáv, mínus za kopírovanie, mínus za slabé herecké obsadenie. Výsledne - 2*. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím fakt, že to je remake, tak to zas tak špatný není. Originál měl nechutnější gore, remake má super (ze Sinistera vykradenej) soundtrack. Hoďte si korunou. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V zásade vo veľkej miere podobné s verziou z r. 2002, hlavne po obsahovej stránke. Jediné čo je v tomto prípade lepšie je vizuálna stránka a trochu sympatickejší herci. Masakrík to však bol pekný, treba uznať. Škoda, že príbeh toho neponúkne viac ohľadom tajomného supermäsožravého vírusu, hodilo by sa mi tam nejaké historické podhubie a pár slov o tom, čo to je vlastne zač. Takto si vlastne divák musí dať nekonzistentne dokopy tento snímok s Patient Zero (2014). Lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že kdybych neviděl verzi z roku 2002 asi bych šel z hodnocením výš. Ale jelikož je plno scén jak přes kopírák, film už tolik nepřekvapí. Jsou tam i pasáže ve kterých jde film svojí vlastní cestou, ale pořád oproti Cabin Fever ( 2002 ) nějak pokulhává. Ale myslím si, že pro diváky kteří neviděli starší verzi by to mohla být dobrá hororová podívaná se skvělou kamerou a dobře zvolenou hudbou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záhadná kožní infekce, která rozloží tkáň, si dává repete. Na, tady máš můj film, na kterém jsem začínal, a předělej si jej (po svém). S těmito slovy Eli Roth svěřil své prvorozené hororové děťátko režisérovi Travisi Zariwnymu. A kolegiální výpomoc protlačit jej mezi horor elitu se vyplatila. Roth remake zaštítil produkcí, údajně se i v něm objevil, ale já ho neobjevil. To není ani tak podstatné, hlavní je výsledek. Předem chci upozornit, že se v zásadě budete dívat na (téměř) stejný film, který už měl svoji premiéru v roce 2002. Zásadní rozdíly ale přece jen jsou. A nejsou úplně přehlédnutelné. Je hodně neobvyklé dělat předělávku filmu, který není až tak starý, není nijak proslulý svými scénami a Roth z něj tehdy nevytěžil úplné maximum. Děťátko ale ani nijak neplakalo, když Travis Z na jeho přebalovaní použil velmi dobrou techniku a zasypával mu prdelku gore pudrem. Nová a prakticky neznámá pětičlenná herecká sestava, která si zajela relaxovat na chatu v hororově adekvátním lesním prostředí s přilehlým jezerem, je tvořená ze tří borečků a ze dvou slečen, je sympatická. Slečny se nebojí ukázat, jak je příroda či plastický chirurg obdařil. Erotice a sexu se film nevyhýbá. Zde je jeden z rozdílů oproti původní verzi. Větší nápor je znát ze strany místních vidláků, kteří do děje také významně zasáhnou. Rajcovní šerifka s jizvou pod okem je hodně zapamatovatelná postava. Technika za těch téměř patnáct let, co uplynuly od vzniku originálu značně pokročila, což je znát na speciálních efektech, zlepšení hlásí kamera, nová verze globálně disponuje kvalitním technickým zázemím. Hudba je hřmotná, agresivní i příjemně strašidelná. Rozdíl je i v režijním přístupu. Rothův debut se sice nebral vážně, ale celkově to nebylo nic extra. Nebyl tam žádný extra zajímavý režijní moment. Nápad dobrý, provedení zhola průměrné. Zariwny ukázal, že lze k remaku přistoupit jako ke zcela novému filmu, kdy si na původní verzi ani nevzdechnete. Mně se to stalo. I když film má několik nechuťáren, není to jen to, čím zaujme. Drastických scén klidně mohlo být víc. Určitě zamrzí, když divák zůstal ušetřen detailních záběrů scény, v níž je Nadine Crocker již ve stádiu nákazy, roztrhána taktéž nakaženým toulavým psem. Podtitulková scéna je v podstatě ironickou narážkou na sociální sítě. Ve výhodě je ten, kdo původní film nezná. Ale i když jste jej viděli, můžete srovnávat, jak si s danou látkou poradil nový režisér. Prakticky vše vylepšil. 100% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jednotka a trojka boli len bordel, trapné hororové anekdoty, totálne nezvládnuté po všetkých stránkach. Doteraz tejto podpriemernej sérii dvíhal skóre len Ti West a táto novinka prekvapivo celkom ujde. Tupé, zato celkom zábavné a krvavé, a viac sme čakať asi nemohli. ()

Reklama

Reklama