Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař San Antonio (Gérald Barray) se nebojí žádného nebezpečí a s inspektorem Bérurierem (Jean Richard) tvoří dvojici, která vyřeší i ten nejzapeklitější případ. A když jsou geniální světoví profesoři jaderné techniky unášeni za bílého dne, nezbývá hrdinnému komisaři než se vydávat za zlosyna a pokusit se tak odkrýt zločinné spiknutí. (mortak)

(více)

Recenze (2)

mortak 

všechny recenze uživatele

Styl filmu odpovídá bondovkám s Rogerem Moorem z osmdesátých let (a Gerald Barray se mu podobá vnějškově i stylem herectví). Scénáristé se předhánějí v tom, kdo vymyslí větší ptákovinu, přičemž zápletka v podstatě neexistuje, ale zato se tu pořád něco děje, někdo někoho unáší, pronásleduje, střílí se tu, jsou tu ženy krásné dle tehdejších měřítek, a i když to celé dohromady nedává žádný smysl, ta hodina a půl uteče příjemně rychle. ()

curil

všechny recenze uživatele

Po dvou letech byl natočena kriminální komedie se stejnými hrdiny San Antonio-Bérurier, s totožnými herci Barray-Richard pod vedením stejného režiséra Guy Lefranca - "Beru et ses Dames". Filmy vznikly na motivy ve Francii velice populárních kriminálních románů spisovatele Frédérica Darda. Komisař San Antonio vystupuje v hlavních rolích dalších filmů: "San-Antonio ne pense qu'a ca" (1981, režie Joël Seria), kde komisaře hraje Philippe Gaste; "San Antonio" (2004, režie Frédéric Auburtin) s Gérardem Lanvinem jako San Antoniem a Gérardem Dépardieu jako Bérurierem. ()

Reklama

Reklama