Reklama

Reklama

Zázračné kouzlo

Trailer

Obsahy(1)

Film je Disneyho nejnovější animovaný film, ztřeštěný pohádkový muzikál inspirovaný "Snem noci svatojánské". Populární písně posledních šesti dekád pomáhají vyprávět pestrý příběh kouzelných postaviček skřítků, goblinů, elfů a víl a skřítků a jejich legračních dobrodružství, které vyvolal boj o mocný lektvar. (Filmbox)

Recenze (33)

anthea 

všechny recenze uživatele

Nevím, co se všem nelíbí. Já to miluju, krásná hudba, krásná pohádková příroda, roztomilé krásné i ošklivé postavičky, legrace, romantika, happyend! Je to bláznivá směs, ale krásná. ()

Tambry1231 

všechny recenze uživatele

Tento film, umm... je to lepšie než som očakávala, ale stále nič super. Animácia je celkom dobrá, v niektorých scénach dokáže byť aj nádherná ( napríklad počas 'Strange Magic' ), len príliš realistická na môj vkus, niektoré postavy sú v takom "uncanny valley". Pesničky sú celkom fajn, mám rada také staršie pop-songy a myslím že sú dobre zaspievané, len ich je tam príliš vela ( 13. Taký priemerný rozprávkový Disney muzikál má 6. Yup. ) a v niektoré scény fakt nepotrebovali pesničku. A love story, jo, varovanie na spoilery: Marianne a Bog King sa dajú dokopy. Mám rada také "kráska a zviera" typy príbehov, myslím, je to moja naj rozprávka. Ale tie typy príbehov musia dávať zmysel a tento... eh? Radšej začnem od začiatku. V tomto filme je nápoj lásky použitý ako metafora pre falošnú lásku a Marianniná sestra sa toho nápoja stane obeťou a zamiluje sa do Boga. To je videné ako zlé a samozrejme to je zlé- bolo to proti jej vôli, poznala ho iba chvílu a dokonca ju zatkol. Ale potom sa Marianne do neho zamilovala z vlastnej vôle. To je videné ako dobré, ale stále- poznali sa iba chvílu, predtým mali iba negatívny vzťah, nehovoriac o tom že Bog zatkol Marianninú sestru. To sa mi nezdá ako dobrý nápad. Je to taký priemerný film a to love story sa mi moc nepáči ale za celkom dobrú animáciu a celkom dobré pesničky dám hviezdičku naviac. Nieje to DOBRÝ film, ale niečo sa mi na ňom proste páči ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Animovaný pohádkový muzikál ze světa skřítků, goblinů, elfů a víl. George Lucas se vhrnul na animák pro děti a je to dobré. Žádný velký objev se nekoná, ale alespoň žabák zůstane žabákem a to potěší. Jediný problém jsem měl s dabingem, vlastí dabing je fajn, ale u písniček je děs běs včetně překladu. Raději originál s titulky. (2D dabing) Rozpočet: $95 miliónů, Tržby: $13 603 miliónů. ()

Rhod odpad!

všechny recenze uživatele

Osobne nemám rád, ak sa vo filmoch príliš veľa spieva, viem pretrpieť tak 2 - 3 piesne, ale čo ozaj nezvládam, je muzikál, a táto rozprávka muzikálom je. Pesničky každé 3 minúty, a pritom úplne odveci. Film som samozrejme nedopozeral pretože po polhodine toho už bolo na mňa veľa. Animák by mal na začiatku niečím zaujať, osloviť, a tu sa nepodarilo dokonca ani to. Aj tie postavičky, neviem, kto ich má na svedomí, ale aj tie sú úplne katastrofálne. Nemyslel som si, že to bude dobrý animák ak som videl to hodnotenie, ale v žiadnom prípade som zase nečakal takúto katastrofu. Predpokladám, že bol určený pre tú najmladšiu generáciu. Hodnotím ho ako jeden pre mňa z najhorších animákov vôbec, a to nie len v poslednej dobe. Hodnotenie v žiadnom prípade nemôžem zvýšiť ani na jednu hviezdičku, pretože za tú stratenú polhodinu pri tomto filme som väčšinu času pozeral do mobilu alebo na odpozeraný čas filmu, aby som zistil, koľko minút mi ubehlo a či to vydržím pozerať ešte dlhšie. Nevydržal a proste nemám ku tomu viac slov. Veľmi, ale fakt že veľmi hrozné. ()

Majoslav11 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi vydarený výlet do fantazijného sveta pripomínajúceho minimojov. Najprv som bol trochu v rozpakoch, či sa nedívam na film, určený pre oveľa mladšieho diváka. Ale pomerne prekvapivé (dve!) milostné zápletky sú oproti tomu možno až príliš dospelé. Muzikálovosť filmu, tvorená najmä staršími prespievanými hitmi, ma nezaujala, skôr rušila. Ale chválim kvalitnú a peknú vizualizáciu príbehu. Trochu slabota, za dve hviezdy. ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

Asi nedokážu docenit americké pohádkové muzikály. Pro mne osobně vrchol veškerého kýče, exemplární příklad nevkusu... Jednu hvězdu dávám za animaci, jednu za jakýs-takýs příběh. ()

Pythonator odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle, že má nálepku Lucasfilm??? No to je síla. Star Wars pro mentálně zaostalé holčičky pod osm let. Tolik trapného a zbytečného prozpěvování jsem ve filmu už dlouho neviděl. Ať žijí výplachové muzikály pro nejmenší aneb příprava na Muzikál ze střední. Amíci dokáží být někdy pro světovou společnost velmi škodliví. Kdyby se tam nezpívalo, možná bych ze sebe se sebezapřením alespoň za tu animaci vytlačil jednu hvězdičku, ale víc??? No to snad ne. Nenechte se zmást tisíckrát použitým slovem láska, protože film ve skutečnosti nenápadně propaguje nenávist a satanismus. ()

Major776 

všechny recenze uživatele

Tak tento animák nezachraňuje ani dokonalá animace.Chování postav je jeden velký chaos a logika příběhu vlastně zcela schází.Skřítci, víly, příšerky, hmyz i houby nemají vlastně žádný charakter, kromě asi dvou (jak už to tak bývá) přisluhovačů "té" temné strany, která vlastně žádnou temnou stranou vůbec není. A v tom je onen největší problém. Jasně určená hranice na začátku příběhu mezi stranami jsou zcela bez vysvětlení smazány a tak nějak celý příběh vyšumí do prázdna. Místo odpovědí vzniká spíš spousta otázek ? Jasně, život může být i právě takový, ale proto je to život a my nežijeme v animáku. Tragický výběr skladeb spíš podtrhává nepříjemný pocit z filmu. Tvůrci je zasadili přesně do těch úplně nejhorších míst, kde vůbec neměly být. Výsledný přehršel dění se snaží vypadat jako muzikál, ale není ani tím, boť to fakt působí jako totální slátanina.Plýtvání času na tvorbu příběhu graficky parádního, ze kterého se povedlo vyrobit plebs. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších animáků mixnutej s muzikálem ,příběhově nijak zvlášť záživný k tomu navíc to ze začátku vypadá na romantickou nudu mezi dvěma motýli,po chvíli se objeví i obludní padouši a je to o trošku strašidelnější. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Na to, že se má jednat o pohádku na námět dcer George Lucase, který film pro ně produkoval, je to překvapivě slušně napsané a slušně animované. Grafickou stránku obrovsky sráží textury, materiály, shadery a celkový přístup k renderování, které působí nesmírně zastarale. ()

Otarie 

všechny recenze uživatele

Slabé a o ničem. Celkem povedenou grafiku przní příšerná a nehodící se muzika, tupé a afetkované dialogy, nudný děj a nesympatický vzhled víl. Ani má 7mi letá dcera nebyla nijak nadšená a ta mladší si šla po deseti minutách raději kreslit. Tolik k názoru, že je to pro malé děti. Nebrat. ()

Reklama

Reklama