Reklama

Reklama

Údolí králů

  • Velká Británie Valley of the Kings
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní
Velká Británie, 1964, 101 min

Režie:

Frederic Goode

Hrají:

Ray Barrett

Obsahy(1)

Údolí králů je dobrodružný příběh dvou sourozenců Petra a Carol, kteří společně s kamarádem Jeffem přijíždí do Egypta navštívit své rodiče. Jeffův otec pracuje na slavnější velké vykopávce, otec Petra a Carol se snaží objevit bájný poklad princezny Táj v druhé malé vykopávce, která zatím svému objevu odolává. Když místní kopáči nalézají první cennější artefakty, tak je proradný Jeff tajně kupuje, aby zabránil proslavení naleziště a práce se na něm zastavily. Chce, aby slavnější zůstalo naleziště jeho otce. Spojit se s hamižnými kopáči ale nebyl pro Jeffa ten nejlepší nápad a stále víc se zaplétá do kolotoče lží a podvodů. Podaří se dětem odhalit pravdu včas a zachránit otcovu práci při hledání princeznina pokladu? (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (6)

tahit 

všechny recenze uživatele

Už ten název voní jakýmsi nádechem tajemna. Ne nadarmo stojí tisíce let a odolává tlaku času. A já tohle dobrodružství hltal jako Tajemství Velkého Vonta. Jen jsem zíral. Krásný zážitek a byl výtečně nadabovanej. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Za socialismu dávali v českých kinech. Bylo mi asi 10 let a moc se mi to líbilo, přál bych si vidět znovu. Asi moje první seznámení s Egyptem. Zatím po tomto dobrodužném filmu pro děti marně pátrám. Našel jsem jen nezajímavý dobový plakát z ČSSR... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Perfektní záležitost. Napínačka, ačkoliv určená dětem, neztratila by se ani jako celovečerák pro dospělé. Interiéry jsou naprosto úchvatné. Film je prý údajně ztracený i v archívu BFI a dochoval se v třídílné verzi z původně šestidílného seriálu (anglický originál a německý dabing, německé titulky), podle imdb má 101 minut. Jasný tip pro odpolední filmový klub ČT, původní dabing by měl být povinností. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak to stálo opravdu za to, vidět tenhle dobrodružný snímek zase po tolika letech. Dobrodružství dvou sourozenců, kteří navštívili své rodiče archeology, při vykopávkách v Egypském údolí králů, jsem viděl jako kluk, ještě v tehdejším školním představení :-) Proradný kamarád Jeff jim tehdá pěkně zatápěl a já to všechno považoval za vrchol napětí a dobrodružství. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....priemerný snímok na sobotné alebo nedeľné popoludnie.Raritka s dobým dabingom a vzácnymi lokalitami....ako to vyzeralo v Egypte keď ešte nebol toľko navštevovaný turistamii..... ()

Reklama

Reklama