Reklama

Reklama

Způsob vraždy

  • USA A Kind of Murder (více)
Trailer 1

VOD (1)

Walter Stackhouse je v šedesátých letech úspěšný newyorský architekt ženatý s krásnou Clarou, který vede zdánlivě dokonalý život. Ale jeho fascinace nevyřešenými vraždami ho zavede do dramatického chaosu, protože je nucen hrát hru na kočku a myš s chytrým zabijákem a příliš ambiciózním detektivem... a zároveň touží po jiné ženě. (Filmbox)

(více)

Recenze (29)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hutná atmosféra se této kriminálce rozhodně upřít nedá, bohužel je to takové velké čekání na ještě větší nic. Chtělo to líp vypointovat, pak by to byl hodně nadprůměrný kus. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi dobové filmy s krimi zápletkou, se silným psychologickým zabarvením a prvky noir, vůbec neuděláte špatně, když sáhnete po tomhle nenápadném kousku s áčkovým hereckým obsazením a hutnou atmosférou. Na to, že film tak zapadl, se pyšní herci Patrickem Wilsonem, Jessicou Biel a Haley Bennett. A celé to má zajímavý a originální průběh. Na odpočívadle byla nalezena zavražděná žena. Podezřelých moc není, její manžel (Eddie Marsan), nesympatický knihkupec, je z obliga, má alibi. Architekt Walter Stackhouse (Patrick Wilson) fušuje do psaní krimi povídek, inspirací jsou mu výstřižky z kriminálních rubrik, a případ zabité ženy ho začne fascinovat. Ostatně doma nic moc, má doma neurotickou, hádavou a žárlivou fúrii (Jessica Biel), tudíž není divu, že ho začne přitahovat atraktivní barová zpěvačka (Haley Bennett). Jenže pak v jeho manželském životě dojde k zásadnímu zlomu. Detektiv, vyšetřující vraždu ženy z odpočívadla, se záhy pověsí na paty i našemu pisálkovi. Abyste v tom měli jasno, musel bych značně spoilerovat. Tím bych ale film totálně zbavil jeho tajemné a neproniknutelné aury. Herecké obsazení odvádí zajímavé kreace, nesmím zapomenout na urputného detektiva Vincenta Kartheisera, který se už od dětských rolí přesunul k seriozním rolím. Na režii je znát, že dává přednost malým televizním, hodně úsporným projektům, tudíž od Andy Goddarda se nedočkáte žádných rozmáchlých scén. Fim je to pomalý, pozor, neplést s nudným. A po celou dobu se mu nevídaně daří být zachmuřeným, ponurým filmem, co disponuje jakýmsi zvláštním vnitřním napětím. Škoda toho uspěchaného konce, který tu mysteriozní sevřenost narušil. 8/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na filmu do kterého se pustíte bez přečtení synopse a bez koukání na trailer je vždy něco hezkého. Tady lákal především herec Patrick Wilson. Snímek je docela obyčejná detektivka, vyprávěná vcelku neobyčejně. Frustrovaný manžel, spisovatel se zaplétá do vlastních lží, které mu u detektiva pěkně zatopí. Patrick je skvělý. Prostředí noir je super. Případ se trošku vleče a není po celou svojí délku záživný. Na druhou stranu se mi líbí, jak film nedává divákovi všechny informace o postavách a je pouze na něm komu se rozhodne věřit. Film rozhodně není černobílý, a tak se neustále pohybuje na hraně viny a neviny. Po druhém zhlédnutí tohle kouzlo mít jistě nebude. Přesto jsem se docela bavil. Posledních dvacet minut bylo napínavý. (50 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strašlivě průhledné a ani mi nepřipadalo, že by se Goddard diváka snažil alespoň trochu zmást. a přitom by to nebylo tak těžké. Další věcí je, že se hrdina chová u výslechů jako blbec a z mého pohledu celkem nesmyslně lže. Na druhou stranu líbila se mi dobová atmosféra s noirovým nádechem, pokud pominu Jessicu Biel, tak mi to sedělo i herecky a i když film nemá nijak závratné tempo, mě ten pozvolný styl vyprávění seděl. Škoda, že se tu lépe nezapracovalo na scénáři. Nicméně i tak se jedná o fajn nenáročnou jednohubku. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám Patricka Wilsona hodně rád a jsem rád, že jsem ho pro sebe snímkem "Watchmen" objevil, ale i když se ve filmu "A Kind of Murder" snaží, co to dá, i když nám kamera odhaluje jen to, co nás navnadí, tak nakonec se snímek skutečně ukazuje jako prázdný, jako takový, který nakonec nemá to, co by na vás vyskočilo a porazilo vás. Škoda, jinak je to dobře stylizované i zahrané. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Technicky dost v pohodě, ale je to takový bloumání od ničeho k ničemu, byť snadno snesitelný. Říkám si, že film tohoto typu může mít jednoduchou zápletku za předpokladu, že je vynahrazena zajímavými postavami. Nebo naopak. Ale pokud nemá ani jedno, je to špatně. Ve finále je člověku vlastně jedno, jestli je manžel vinen nebo nevinen, protože v každém případě je to idiot dělající zásadně nesmyslná rozhodnutí a osudy takový postavy jsou mi u zádele. A jelikož jsem si tenhle film sehnal vlastně jen kvůli Haley Bennett, tak snad ještě víc zamrzí fakt, že její postava je trestuhodně nevyužitá. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak tady už někdo napsal,Skvěle obsazený,dobrá hudba přesně podtrhující retro krimošku,a vy pořád čekáte na stupňování napětí,nějakej pěknej obrat v ději,a vono hovno.Nic se nestane,a po vymazání filmu z kompu za deset minut nebude v hlavě po tomhle díle ani památky.50%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavá krimi, která svoji temnou atmosférou upoutá diváka! Bohužel si tento potenciál neumí udržet a začne od poloviny snímku nudit, takže se těšíte na závěrečné titulky s radostí. Škoda, že to šlo do kopru. Určitě se z toho dalo vyždímat daleko víc než (pod)průměrný thriller. 50% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Čo to kurva bolo toto? Dementné, bezpointové, nudné, natiahnuté. Atmosféra fajn, ale kde to má rozuzlenie, čo ako kto? ODPAD! ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Jak je psáno, tak je dáno ... tenhle film totálně zabil scénář. Nuda, nelogičnost a v neposlední řadě předvídatelnost. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Docela slušně natočená krimi, které se nedá upřít snaha o hutnou atmosféru, dobrý výběr herců a zajímavá zápletka. Škoda trochu nevýrazného scénáře, který obsahoval hluchá místa i spíš vlažný konec. Za shlédnutí to ale stojí. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

sice jednoduchý scénář ale bylo tam napětí,akce.Až přehnaná snaha napodobit šedesátá léta byla trochu přehnaná,umocněná filtrem na kameře tomu dost ubralo grády. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Neviem čo tu všetci máte ale pre mňa pohodovo plynulá krimi a myslim si že by sa to mohlo stať aj v real. živote. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

První půlka velmi dobré dobové (Wilsonovy roláky jsou druhá hlavní role filmu) drama ve stylu "Daleko do nebe". Pak bohužel pokračuje něco jako detektivka a to se rozsype. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller,i když s dobrým hereckým obsazením,který mě během deseti minut po shlédnutí zcela vypadl z mé mozkové části. ()

Reklama

Reklama