Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Těžko popsat tenhle pohodový příběh, který bez přílišného citového vydírání a hromady klišé pohladí srdce. Chválu si určitě zaslouží Eddie, který by určitě stoupl v žebříčku oblíbených herců, kdyby bral více takových rolí. Vlastně je to velmi jednoduché a obyčejné, ale zaryje se to pod kůži. Rozhodně doporučuji. 85% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na večer. A dokonca musím priznať, že človeku správne udrie na tie správne strunky. Eddie Murphy je v tomto filme vynikajúci a rozhodne je to rola, za ktorú si ho zapamätám viac, než naposledy v "A Thousand Words". Dokonca si myslím, že je to pre neho aj dosť iná rola a sedí mu to skvele. Britt Robertson je opäť veľmi pekná a aj ma dokáže presvedčiť, že vie správne zahrať svoju postavu. Dáva jej správnu dávku ľudskosti a verím jej to. No problémom v tomto filme sú jej vnútorné monológy, ktoré nám podáva ako rozprávač. Pretože mnohokrát by som si radšej viac užil pozeranie filmu a prežíval jej pocity vizuálne, namiesto toho, aby nám ich prerozprávala. A hoci sa to javí ako maličkosť, je to podľa mňa celkom závažný problém. Dialógy a mnohé scénky sú ale na druhú stranu veľmi pekné a celkovo je to film, ktorý človeka dokáže dostať do správnej nálady. Nie je tu nič, čo by podľa mňa kohokoľvek mohlo uraziť a v človeku to zanechá príjemný finálny dojem. Takže za seba hovorím, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To se jednoho dne probudíte a zjistíte, že v kuchyni je Eddie Murphy a vaří snídani. A pak zjistíte, že je taky váš osobní knihovník. A poslouchá jazz. A než se nadějete, tak vás tenhle laskavý, smutný a přesto pozitivní příběh vtáhne. A nepustí. Ač se tu mnohé točí kolem umírání, je výsledek milý, neuvěřitelně lidský a plný naděje. A velmi nenápadně, zlehounka podsouvá náznaky odpovědí na otázky, které si člověk klade, ač si to někdy ani sám sobě nepřizná. Jistě, téměř všechny ingredience už tu byly, včetně řady klasických klišé, ale filmaři, zejména skvostný Eddie Murphy z toho dokáží vytvořit nezapomenutelnou hostinu. A není to jen tím, že kromě obvyklých přísad, to vše okoření tajemstvím. Svou roli hrají také výborně zvolená hudba či skvostně načrtnuté vedlejší postavy, a to i ty, které se příběhem jen mihnou, nebo se jen občas vynoří, aby příběh lehkou tečí nasměrovaly tam, kam má namířeno. Do divákova srdce. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mr. "Eddie" Church varil, hral, pomáhal a žil najlepšie ako vedel. Príjemná a pohodová jednohubka, ktorá je vraj inšpirovaná skutočným priateľstvom. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takový ten stoprocentní feel good filmeček pro maminky středního věku. Nechybí sympatická postava s moudrem na jazyku, téma vztahu dcery s matkou ani umírání. Rozhodně ne špatný film, ale nic mi to nedalo a celé je to trochu líně natočené, bez jakékoliv invence. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který je obyčejný, milý, klidný, bez nějakých velkých citových vydírání. Prostě milé překvápko o tom, jaký je život - barevný a cesty osudu nevyzpytatelné. Eddie Murphy by se mohl v takových rolích opět nastartovat... GOOD JOB! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri záverečných titulkách som neprestával uvažovať nad tým, odkiaľ tento film berie 80%. čím si ho zaslúžil? Že by posolstvom? Lebo ja som tu videl len jedno, že existuje nejaký kolobeh života a ľudia sa rodia a umierajú. To mi však na vyššie hodnotenie nestačilo. Ak mal byť film tlačenku na slzy, ani to sa nepodarilo, tie straty blízkych sú natočené sucho a bez silnej hudby. Dávam priemerné hodnotenie, ale aj to len preto, že mám rád Brit Robertson. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavá historka, u které ani tolik nevadí, že je neuvěřitelná, jako spíš, že je zpracovaná coby prvotřídní kýč. Všichni lidé jsou vesměs hodní, jen občas nešťastní a zlé věci se jim přihodí z vnějšku nebo se o nich mluví. Ženy jsou andělské bytosti schopné zachránit muže, protože ti jsou vždy strůjci problémů. O kterých se opět jen mluví, nikdy se neukážou. Takže muži jsou lháři, zrádci, násilníci, vrazi - aspoň dle smířlivého monologu hlavní hrdinky. Na plátně však pozorujeme jen nešťastné a sympatické chlapíky, kteří se snaží zvládat svůj osud, což se jim však nedaří, dokud právě je nespasí ony ženy s andělskými vlastnostmi. Až teprve soužití s ženou, coby kamarádkou, manželkou či náhradní dcerou mužům ukáže pravou cestu a napraví je. SHRNUTÍ: Falešný snímek se zajímavou, leč nevěrohodnou historkou. Za začátku se hodně vaří, takže se nedívejte, pokud jste na dietě. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti minutách filmu jsem se rozhodl na chvíli vypnout cynickou část své osobnosti a v klidu jsem si užil pohodový snímek, u kterého jsem si několikrát vzpomněl na Řidiče slečny Daisy. Bylo to poprvé, kdy jsem viděl Eddieho Murphyho ve vážné roli, ve které se se nijak nepitvořil, takže jsem ho za tento film skoro začal mít rád. Nevím, jak je to možné, ale v tomto týdnu jsem viděl Britt Robertson už ve třetí roli, mám tu trochu přeBrittováno:-D. Mr. Church patří k těm uvěřitelným filmům, jasně, byla tam hra na city, ale tvůrcům se naštěstí nepodařilo upadnout do tradičního patosu a udrželi ho v civilní a lidské rovině, čímž mě nemálo potěšili. Tohle byl dobrý film. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když už od samotného začátku víte, jak snímek dopadne a jaké dějové zvraty budou přibližně následovat, budete si i přesto celý film užívat plnými doušky. Mr. Chruch je totiž úžasně pohodovým a dojemným filmem, který pohladí po duši téměř každého diváka, který není "citů prost". Přičtěte si k tomuto všemu i výborné herecké výkony Eddieho Murphyho a Britt Robertson, a dostanete film, od kterého jsem já osobně nic moc nečekal, přičemž mě ve výsledku zcela ohromil. Skvělá práce! PS: Doufám, že Eddie Muprhy v tomto skvělém výběru rolí bude pokračovat dále. Už je načase aby se opět dostal na výsluní! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení. Pokud máte rádi podobná dramata, troufám si říct, že se vám Mr. Church prostě musí líbit... Filmařsky kvalitní a celkově velmi emotivní drama, které netlačí příliš na pilu, ale přesto umí pracovat s dynamikou. Prostě přesně tak, jak to mám rád... :) ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Pěkný a milý film, ale čekal jsem od Eddieho trochu víc. Příběh pana Churche nebyl zas tak zajímavý na to, aby potahal celý film. Hlavně když se o něm ani na konci téměř nic nedovíme. Čekal jsem na pořádné vyvrcholení a odhalení jeho tajemství a nic. Umím si představit, že takový Denzel Washington nebo Forest Whitaker by ho dokázali zahrát podobně a možná i lépe. Né že by Eddie Murphy na tu roli neseděl, ale sotva se ve filmu nějak projevil. Je to škoda, protože potenciál měl. Celkově tomu chybělo trošku víc. Líp zpracované postavy a lepší vyprávění příběhu. Ke konci jsem začal už trochu nudit. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u něhož tak úplně žádná specifická dovednost z filmařského řemesla příliš nevyniká. To, co zde ale vyniká perfektně je příběh a kompozice hlavní postavy. Mr. Church je úžasně stvořená osoba plná pokory, talentu a rodinné lásky. Eddie v jeho roli naprosto dokonalý. Scénář přirozeně ze života. Má oblíbená Britt opět výborná. Super pohodový film, který vás donutí se zamyslet nad sebou samým a nad tím, jak se občas chováme, jaké máme priority, a jak moc více bychom měli být vděčni za to, co mnohdy mylně považujeme za samozřejmost, za rodinu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom pekny film, ktory si uziju hlavne zeny. Na môj vkus to bolo ale strasne predvidatelne a chladne pojate. Ziadna potencialne citovo vypäta scena ma nedojala. Na rozdiel od väcsiny mi vadil Murphyho vykon. Je to klasicky priklad toho, ked blaznivy komik hra umiernene. Na môj vkus bol utlmeny az prilis a vsetky emocie schovaval tak dokonale, ze to islo mimo mna. Ale ked film vyjde s dabingom, tak ho pustim mojej mame a urcite bude nadsena. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy mi nikdy nic moc neříkal. Jeho komedie jsou většinou otravné a nezábavné. Ovšem tímhle filmem si mě naprosto získal a ukázal, že je vlastně naprosto luxusní herec. Jeho Mr. Church je nesmírně sympatická a charismatická postava, na které celý film prakticky stojí. Jinak je to klasické emoce ždímající drama tak trochu připomínající filmová zpracování románů Nicholase Sparkse. Hranice vkusného kýče naštěstí zůstala nepřekročena. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Moc krásný, klasický, lehce dramatický feelgood snímek, ve kterém exceloval a naprosto mě ohromil Eddie Murphy, kterého odjakživa pamatuji jako střeleného komika - mého nejoblíběnějšího hned za Jimem Carreym. Přeci jenom Eddie už taky není nejmladší a komedie už by mu moc nesedly, proto jsem rád, že se pustil do těchto "dramatických" vod. Role mu náramně sedla, stejně jako ostatním vedlejším hercům a společně vytvořili snímek, na který se velice rád znovu někdy podívám. Opravdu mě těší, že po poslední komedii "Tisíc slov" si Eddie dal chvíli (4 roky) pauzu, aby poté vykouzlil tento skvostný výkon. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy se na pár chvil vrátil a dokázal vykouzlit úsměv, ale i slzu na mém oku. Tenhle film se skutečně povedl...Zajímavý příběh, dobří herci, krásná hudba a Bruce Beresford jako režisér, jehož jméno se Vám vybaví ve vzpomínce na jiný jeho úspěšný filmeček. Ano, Řidič slečny Daisy...Velká škoda, že si zatím nenašel Mr.Curch cestu k nám...Možná jednou.. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, leč o to blyštivější klenot, v němž září charismatem překypující Eddie Murphy. Jeden z nejpříjemnějších filmových zážitků letošního roku. 9/10! ()

Reklama

Reklama