Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které vás prostě dostanou, a i když víte, že mají svoje mouchy, tak je prostě musíte vychválit a nejlépe doporučit co nejvíce lidem. A přesně takový je i "Mr. Church". Eddie Murphy je v něm neskutečně civilní a příjemný a člověk by mu přál co nejvíce podobných rolí, kde ukáže svůj um. Ano i s kamenným obličejem je výtečný. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Když se nad příběhem tohoto filmu zamyslíte, tak zjistíte, jak nudný a neoriginální je. Pár zajímavějších okamžiků by se tu sice našlo, a Eddie Murphy i Britt Robertson podle mě zahráli své postavy výborně, nicméně celkově se jedná spíše o nezáživný a smutný film s postavami, které jsou všední a ničím výjimečné. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Murphyho mám zapsaného jako komediálního "kašpara" a tady mě mile překvapil vážnou rolí, kterou odehrál až nesmírně spoře, s minimem využití hereckých prostředků. Natočené podle skutečnosti. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

EM a BR spolu v jednom filme? Obaja ma znervozňujú, takže to nepovažujem za dobrú kombináciu. Ani téma ma nezaujala, skrátka kladov mal pre mňa tento film ako šafránu. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy strikes back. Jim Carrey byl kdysi pouze komik obsazovaný čistě do ujetých rolích, kde se od něj čekala jen záplava šílených grimas, kterým se lidé budou smát. Pak ale přišla Truman Show a hle, najednou všichni viděli, že on ten blázen dokáže zahrát i seriózní roli. Mr. Church nebude takovou bombou jako Truman Show, je to spíš malý nenápadný film, který se většinou bude líbit, ale díru do světa neudělá. Pro Murphyho je však podobným milníkem jako byla pro Carreyho Truman Show, protože v roli Mr. Churche konečně ukázal, že může být charakterním hercem. A hlavně si po spoustě letech paběrkování v podprůměrných komediích konečně zahrál v něčem, co má úroveň. Abych nepsal jen o Murphym, Britt Robertson podala opět super výkon a osobně si myslím, že by jí mohla čekat velká budoucnost. Je pěkná, sympatická a navrch umí hrát. Co víc by v Hollywoodu mohli chtít. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Byl jsem docela zvědavý, zda mě tento docela vychvalovaný film s Eddie Murphym nadchne. Nejsem sám, kdo jeho herectví moc nemusí a už velmi velmi dlouho nenatočil kvalitní film a lépe hodnocené filmy s ním tu mám hlavně z nostalgie. Tady se ukázal ve vážné roli, v které jsem ho vlastně nikdy neviděl. Jedná se o klasický sentimentální film, který se pokouší brnkat na emoce a vyloudit z nás nějakou tu slzu. A i když se mu to u mě povedlo, tak přesto si nemyslím, že je bůhvíjak výjimečný, aby si ode mě zasloužil čtyři hvězdičky. Takže zůstal jen u dobrého průměru, který se dá už trochu doporučit těm, co hledají lehce optimistický film skoro ze života s trochou tajemství. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taký light filmík s príjemnou atmosférou, kde je každý ku každému milý a dobrý. Osobne som čakal na záver nejakú pointu väčších rozmerov, keď sa Mr. Church po celé tie roky správal tak tajomne. Napokon to jeho tajomstvo bolo v podstate dosť neutrálne, a tak netuším, prečo svoje súkromie tak skrýval - hoci ako umelý udržiavač napätia príbehu to bol asi dobrý nápad. Eddie Murphy ma po dlhej dobe bavil (ak teda nerátam jeho Donkey kariéru v Shrekovi). Postavy filmu sa mi veľmi páčili, len škoda, že dejová línia nebola viac turbolentná, pretože tu si to mnohé situácie priam vyžadovali. Takže aj celkový pocit z tohto filmu bol u mňa skôr neutrálny, teda 3*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak malokedy sa vidi, zeby reziser koncil peckou, len ked si zoberiem takeho Richarda Donnera, ten koncil dost biedne, no a Bruce Beresford /Dvoji Obvineni, Kontakt/ natocil asi najlepsi film. O Eddie Murphym, ktory zrejme skoncoval so Zamilovanymi profesormi a podobnymi "nadherami" a tuna bud vari, alebo pecie, alebo maluje, alebo okopava zahradu alebo hra na chudobny nastroj. Este by som pridal par cinnosti, a to napriklad prechadzky po meste alebo cyklistika alebo beh atd. Dlho som si myslel, ze je s Murphym /Beverly Hills Cop 1 - 3, Zamilovany Profesor/ koniec a ze uz asi nic nenatoci. Tuna sa ale pochlapil, humor je verbalny aj neverbalny, Britt Robertson /Zeme Zitrka/ hrala na urovni a vlastne vsetci herci su tu super. Dialogy su normalne obycajne - take dialogy prevazuju stale, a tak to mam vo filmoch rad. Herecke vykony na urovni, Murphy bol vzdy rozporuplnym a kontroverznym hercom, hrat vie, ale casto ma podivny vyber filmov. Takze toto je pre mna jeden z najlepsich filmov roka 2016, ne komixarny Dedpul, Kapitan Banglades ci Amerika ci jaxa volal, ba ani Zutropolis ani precenovany Andel Pane 2. 95 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, který nenuceně a nenudně vypráví o poutu tří lidí, ze kterých je samozřejmě nejzajímavější pan Church, kterého Eddie Murphy ztvárnil velice přesvědčivě. Film bohužel doplácí na přemíru zvědavosti, kterou docílil co se týče soukromí této postavy. Poskytnuté informace totiž nejsou ničím převratným, šokujícím ani překvapivým. Vše se dá odhadnout během prvních 25 minut filmu. Takže konec vyznívá naprosto do ztracena a přináší veliké zklamání typu "proč jsem to teda musel vidět?". Což je škoda. Palec nahoru i pro Christiana Madsena jako Eddie Larsona. Právě kvůli nedostatečné katarzi u postavy pana Churche je Larson tím, kterého si z celého filmu budu pamatovat nejvíce. Má dojímavou a nepříjemnou minulost, zoufalou přítomnost a nečekanou budoucnost. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy byl vždy spíše představitel komediálních, než vážných rolí. Proto mě o to pozitivněji překvapilo, že i tato dramatická rovina mu není cizí. Ano, nebude to herec, který by za své výkony dostal Oscara, nicméně v Mr. Church hraje tak excelentně, jak jen může. Samotný scénář tohoto filmu je nicméně natolik dobrý, že jiný herec v roli Churche by si toho Oscara klidně mohl odnést. To není kritika na Murphyho, protože si za tento snímek zaslouží jen chválu. Všechno, co zde uvidíte je jako život sám. Stejně prostý a stejně dramatický. Místy mi šly slzy do očí a místy jsem se upřímně smál a radoval spolu s hlavní postavou. A přesně takovýto filmy mi tolik chybí. Pro takovéhle snímky mám rád filmařinu. A tento je navíc skutečně povedený a.... melancholický. Bruce Beresfordovi zvedám velký palec nahoru, stejně jako autorce scénáře Susan McMartin. A všem milovníkům dramatů ho doporučuji. 80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Že si na takovéhle filmy vážně nepotrpím, ale když se trefí tématem, je o úspěch postaráno. Krásně tady bylo vidět, jakou má pro nás osud předem připravenou dráhu, kterou není radno násilně měnit. K tomu Eddie Murphy v nejlepší roli, v jaké jsem ho kdy viděl, takže velká spokojenost. 90% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Znáte to. Jednou za čas Vám prostě něco naprosto sedne do nálady a pak je o to lehčí nechat se tím filmem unést. Přesně tohle se mi stalo s Mr. Church. Dokonalý feel-good film s Eddiem Murphym v hlavní roli, kterého sice moc nemusím, ale tady perfektně spojuje všechny období ve filmu do komplexního díla. Taková menší sága rodu Brooksových, kde sledujeme několik různých etap v životě jedné ''rodiny''. Co bych na filmu nejvíce vychválil je asi to, že přes svůj silný a smutný příběh Vás tento film vyloženě citově nevydírá a nekonfrontuje, takže zbytek už je více méně na Vás. Nejvyšší hodnocení dávám především díky osobním sympatiím. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet je sice celkem laciny, ale natoceno je to dobre. Velmi uveritelny Eddie Murphy, vlastne vsechny herecke vykony jsou slusne. Cekal jsem nejake plnohodnotnejsi vysvetleni tajemne postavy pana Churche... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Krásný a milý film o laskavosti. Eddie Murphy vypadá, že ani trochu nezestárnul, ale hlavně dokazuje, že je skvělým hercem a je škoda, že se své nejlepší roky plácal v průměrných komediích. Vaření, hudba, doba a přátelství hlavních hrdinů, všechno fungovalo. Mě se to líbilo a takových filmů by to chtělo víc. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komorní drama, které se snaží nevydírat. Přesto ... ačkoli vám chce předat lásku a přátelství a naději, jakoby mělo ve skutečnosti blíž ke smrti nežli k životu. Snad jen zbytečně propadám melancholii ve stínu vrcholící koronavirové pandemie, ale působí na mě v první řadě nadmíru depresivně, tudíž si k němu nedokážu vytvořit ten správný přímočarý kladný vztah. K němu ani k jeho hrdinům ... 3,5* ... P.S.: Jak sami uvidíte, nejen láska, ale i prostá náklonnost nezřídka prochází žaludkem. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový film, po jehož zhlédnutí mi prostě bylo dobře. Děj je sice snadno předvídatelný a využívá mnoho žánrových klišé, ale čert to vem. V současné neutěšené době se moc ráda podívám na krásný příběh plný lidskosti a porozumění. Nutno podotknout, že Eddie Murphy se svým hereckým výkonem v tomto snímku vrátil na výsluní ve velkém stylu. (70%) ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Kapesníky slzami promáčené ... Eddie Murphy v roli člověka, kterého by každý rád potkal alespoň jednou za život. Pro citlivé povahy ne příliš vhodné. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mr. Church je pohádka. Vlídný a milý příběh o tom, že vše na světě má své místo, vše se točí v kruhu a rodina je základ státu. A rodina, to může být každý, kdo chce v nějaké být. Svět je krásné místo, kde se vždycky najde nějaký Mr. Church a postará se o vás a vy potom o něho. Ne, ale teď dost ironie. Není to ani dobré ani špatné. Záleží hlavně na náladě, kdy si film člověk pustí. 60% ()

Reklama

Reklama