Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Recenze (186)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradičně byl Eddie MÁRFY obsazen do seriózní role a nedařilo se mu vůbec zle. Film se pomalu vleče ke vkusnému konci a současně neinvazivně divákovi vsugeruje, že lidská dobrota je prostě nad všechno zlato světa. Jediným otravným aspektem snímku je dcera, jejíž vtíravost nezná mezí. Té holce říci, ať na ta rozpálená kamna nešahá, tak na ně jistojistě šáhne a následně propukne v pláč. 73% ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Jsou tací co mluví o všem, jen ne o té osobě, jsou tací co mluví jen o té osobě, jsou tací co vás chtěji rozveselit a jsou tací co vás rozbrečí. A pak jsou tací co neříkají nic, protože ani nemusí. Krásné, milé, smutné i veselé skvěle odvyprávěné i zahrané. Nemůžu jinak než smeknout a hodnotit maximálně. Díky za skvělé titulky Phoebe. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Snad první dramatická role, ve které jsem Murphyho viděl. A šla mu vážně dobře, byl výborný, sentimentální, ten kluk má jednoduše furt jiskru v oku, bohužel scénář mu velel předat to divákovi dosti kýčovitým způsobem. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Nie je na škodu, keď sa občas totálne zaškatuľkovaný herec objaví aj mimo svojho zaužívaného žánru a dokáže svetu, že má v repertoári omnoho širšiu herecké paletu, akou sa zvyčajne prezentuje. Mr. Church však nestojí iba na skvelom Eddiem Murphym. Je to predovšetkým príbeh o ľudskosti, ktorý aj napriek tajomstvu opradenému okolo hlavného hrdinu pôsobí natoľko vierohodne, že mu publikum dokáže čiastočne odpustiť fakt, že v priebehu celého trvania ide zo strany scenáristky o kalkul, ktorý sa neraz nebojí uchýliť k citovému vydieraniu diváka. (75%) ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Vlastně strašně obyčejný příběh ze života - a právě proto je tak krásný. Nepřikrášlovaný. Eddie Murphy překvapil, v takovéto pozici ho vlastně neznám a i když to na Oscara asi úplně nebude, určitě si nemyslím, že herecky už nemá co říct. Ani náhodou. Jinak film vlastně není ničím extra zvláštní, žádné nečekané záběry kamery, střihy atd. - vlastně naprosto obyčejná rutinéřina, která ale tomuto příběhu sedí jak p*del na hrnec :) 80 % ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Velmi podmanivý film, který Vám nedovolí odejít od obrazovky, protože Vás uhrane. Myslím, že takové filmy by měl občas vidět každý, zvláště, když je to ze života. Herecky úžasné. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy patří mezi mé oblíbené komiky, bohužel se jeho kariéra zadrhla na jeho úchylce hrát ve filmu více rolí. Není proto divu, že jsem se na jeho nový snímek hrozně těšil, a přestože se jedná o čistokrevné drama, tak je právě Eddie jediným pozitivem tohoto filmu, jelikož svoji roli zahrál velmi dobře a další šanci by si rozhodně zasloužil. Vše ostatní je až příliš obyčejně, ničím nevybočující z řady a často to ani příliš dramaticky nefunguje, ale rozhodně to neurazí. Moje hodnocení 60%. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Sice film plynul starosvětsky mile a nevzrušivě, ale ani to moc nevadilo, pokud přistoupíte na atmosféricky budovanou náládu a výrazové herectví Eddieho Murphyho. Ten je velmi příjemným překvapením v jinak celkem předvídatelně dojemném a patosem sršícím , spíše polodramatu. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Jako ono to nebylo špatné, ale dle mého hrozně rutinní, bez překvapení a jiskry. Murphy potěšil v civilní nekomediální roli a McElhone je pořád krásná. Ale něco mi v tomhle emočně ždímavém filmu prostě chybělo. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na nedělní odpoledne. Ještě líp, že je to inspirováno skutečným přátelstvím, protože to ukazuje, že dobří lidé se v tomto krutém světě pořád najdou. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně moc rád, že jsem zase po dlouhé době mohl vidět Murphyho v kvalitním filmu a navíc v jeho tak netradiční, vážné roli. On ovšem ukazuje, že hercem s nesporným talentem opravdu je a je jenom veliká škoda všech těch Norbitů, Dr.Dollitlů a podobných zvěrstev, které se neblaze na celkovém Edieho renomé podepsaly. Jak tu píší některé komentáře, Murphy asi vážně patří k top hercům Hollywoodu....zajímavé rodinné drama.............moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Sympaticky utrzok zo "zivotopisu" istej mladej damy o tom,že vlastne ani neviem o čom, ale Eddie je nesentimentalne dojímavy, rovnako ako cely tento pohodovo nasnimany, prestrihany, no klasicky vyrozpravany pocin, ktory ma rad jazz. Ja takisto a co je doma to sa pocita. ()

James87 

všechny recenze uživatele

Murphy v roli, ve které ho není tak často vidět a je to dobře, protože na to člověk není připraven, potom je mile překvapen. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pan Church je velice příjemná podívaná, disponující nádherně milým, ale především jemným a velmi citlivým příběhem, který mě jednoduše vážně hodně oslovil. Nejvíc mě tu každopádně nadchlo, že i přes absenci jakýchkoliv kýčovitějších scén, či přes naprosto nulovou snahu tvůrců o tlačení na pilu při vypjatějších scénách, působí celý film i tak velice silným a emočně přesvědčivým dojmem. Celé je to zkrátka zpracované vážně lidsky a reálně, bez nějakých nesmyslných a zbytečných žánrových anomálií, výstředností, či tradičního hollywoodského přesvědčování diváka o americké dokonalosti, toho všeho se zde tvůrci vyvarovali, a opakuji, natočili prostě film ze života, o životě, se všemi jeho radostmi i strastmi, i když zde tedy spíš těmi strastmi, na druhou stranu ale brannými v pozitivnějším tónu. Jinak krom zmiňovaného citlivého zpracování tu ovšem má možná ještě zásadnější význam pro celkovou působivost celého filmu vážně dokonalý casting, v čele s perfektním, naprosto umírněným Murphym, odvádějící jistě svůj nejsilnější herecký výkon vůbec, ale zajmou i skutečně krásná Natascha McElhone a výrazná Britt Robertson, prostě tato herecká sestava mě též nadchla a právě i ona dělá tuto podívanou tak působivým zážitkem, jakým nakonec je. Za mě se zkrátka jedná o výborné, silné a vážně přesvědčivé drama, s úžasným obsazením, takže mohu jen a jen doporučit. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Z hovínka uděláte 80 procent tak, že ho ovoníte, pocukrujete, nasypete do něj skořici, zamícháte ho s jahodami a s čokoládou a překryjete ho lékořicí. Nic nepokazíte, když k tomu necháte hrát jazz, ideálně něco jímavýho na klavír. Bude to voňavý, sladký a děsně romantický. Ještě byste z toho mohli vymodelovat něco pěknýho, třeba usměvavýho smajlíka. A teď už dobrou chuť. Já? Já se omluvím. Já hovínka tuze nerad. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Mr.Church je vyborny film,dojemny a mily a Murphy coby kuchar je zde hodne dobry a sekundujici herci jsou taky dobri.Murphy dokonce v tomto filmu jako Mr.Church umre a pravda o nem vyjde najevo i po jeho smrti.Hodnotim 80 procenty.Divka,co je ve filmu jeho pritelkyni ma dokonce dite,ale to patri nejakemu studentovi a ji.Vynikajici drama.Murphy zvladl tuto roli velmi dobre.Murphy zde je jako vsestrany clovek a kuchar a treba maluje,zahradnici,hraje na piano a tak dale.Avsak zde take vyhledava tajne nocni hudebni klub,kde vystupuje jako hudebnik. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Pane bože, to byla nádhera. Jestli budou všechny oscarové snímky takové, tak se máme opět zase na co těšit. Mr. Church je výjimečný film o výjimečném člověku. A nikdy bych neřekl, že Eddie dokáže zahrát takovou vážnou roli, známeho ho převážně jen z komedií, takže bravo Eddie a bravo také Susan McMartin za skvělý scénář a také Brucei Beresfordovi za režii. ()

Reklama

Reklama