Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu vynikající film. Já si ale osobně myslím, že film táhne nahoru hlavně skvělá Britt Robertson a Edie Murphy ji zdatně sekunduje, ale podle mě hraje vedlejší roli. Celkově je to super, i když nepříjde žádný překvapivý zvrat, který jsem čekal...90% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Your daddy was an accident. You are my miracle." Veľmi emotívny a dojímavý príbeh o jednej tajuplnej postave, ktorý je ako také poetické pohladenie srdca i duše. Na rozdiel od množstva podobne ladených snímok je táto neumelá, čomu veľmi napomáhajú prirodzené herecké prejavy všetkých zúčastnených. Veľmi sa mi páčili napríklad obe predstaviteľky Charlotty (Natalie Coughlin i Britt Robertson) a perfektná bola i predstaviteľka jej dcéry (Mckenna Grace). Musím vyzdvihnúť aj soundtrack, ktorý tvorilo väčšinou veľmi príjemné džezové podfarbenie. A chválim aj výborný slovenský dabing, čo veľmi často nebýva. V každom prípade je Mr. Church jeden z najlepších filmov o varení, aké som kedy videl. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že nejdojemnější příběhy píšou sami osudy lidí. Příběh podle skutečné události mě několikrát donutil použít kapesník ze slzavého údolí. Skvělý casting všech osob, skvělé civilní hraní jinak komediálního Murphyho. 80% ()

Kontractor 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je po dlouhé době opět v kondici. Příběh kuchaře, který dostane neobvyklou zakázku na dobu šesti měsíců po jejichž dobu se musí postarat o matku s dcerou a změnit jejich životy. Dnes už obvyklá, krásná vizuální stránka filmu podobná filmu Brooklyn s atmosferou šedesátých let v doprovodu jazzu vytváří poutavou podívanou se zářivými momenty. Jedná se o prosté drama, někdo by řekl až přímočaré, což mu neubírá na síle emocí v něm promítnutých. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Trošku kýčovité, trošku příliš podbíziví, trošku chytré a celkově trošku nadprůměrné. Tedy palec ńahoru. Na těchto cca 7 postavách se rozehrává komorní milé drama s přesahem do filozofie, smrti, lásky, přátelství, hodnot...ano...poměrně podmanivé sic trochu laciné a přímočaré...celkově fajnovka ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Nejcivilnější E. Murphy ale v ohromné citové ždímačce, která se sice zpočátku držela v mezích vkusu ale na konci stejně gradovala do údolí slz. Uznávám, že nejsem cílovka a ženské publikum musí určitě skákat nadšením. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Pekne, mile, ludske; ako tazko sa hladaju pekne filmy v tych vsetkych srackach tuna, no normalne mam radost jak hovado z toho :-D! 4* v pohodicke ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o galantních komornících a kuchařích. V tomto směru mě „Mr. Church“ nezklamal. Ve filmu je spoustu zábavných scén o vaření, které dokazují, že americký národ se může stravovat jinak než jen z fast foodů. I oni mají na výběr. Vím, že o tom vůbec film nebyl, ale jsem rád, že jsou i lidi, kteří považují stravování se tam každý den za odporné. Ve filmu možná chybělo trošku větší prokreslení vztahu mezi Churchem a Charlie. To je ale jediné, co vytýkám. Film k nedělnímu odpoledne jako dělaný. Eddie Murphy byl v roli Churche skvělý, stejně tak Britt Robertson z „Under the Dome“. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Je to taká rozprávka, niekedy až gýčovito pripravená scenáristom, prepletená dojímavými scénami v americkom štýle. Celý čas si nahovárate, že je to vymyslené a napriek tomu vás to dostane, najmä vďaka Eddie Murphymu. Je celkom ľahké podľahnúť.. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny film o sile rodiny a priatelstva,az som si poplakal a Eddie Murphy bol uzasny,skvely herecky vykon,ale aj Britt Robertson...:-) ()

Romeo5 

všechny recenze uživatele

Co dodat, bylo toho tu už hodně řečeno ale přeci něco řeknu..Více než přátelství, laskavost, láska ale taková ta čistá a skutečná bez nároku na něco a někoho, vzácná duše vzácné srdce..Někdo by řekl že toho moc něměli a přeci měli všechno co by měli chtít všichni, kdyby to všichni cítili..Podle mě je ten film skvost včetně všeho..Moc krásné ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Normálně by to bylo za čtyři, ale protože jsem nic takhle dobrýho dlouho neviděl, vyšvihnu hodnocení o jeden stupínek nahoru. Protože říkejte si, co chcete, ale momentálně byste většího sympaťáka než právě Mr. Churche stoprocentně nenašli. Mr. Church je prostě jednička, dokonce i pláče s grácií. Taky mu to docela jde v kuchyni, za piánem a není špatným tanečníkem. Vypadá to, jako by se pro rodinu narodil a taky pro ni dýchal. Že je cizí a jsou v ní nezanedbatelné nepříjemnosti? To nevadí. Rodina, láska a bezpečí jsou přeci to nejdůležitější.... Pro Murphyho životní role, když teda nebudu počítat toho policajta kdesi z Beverly Hills a podobný koniny. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Konečne film, pri ktorom si človek môže oddýchnuť, zľahka vyložiť nohy na stôl a nechať sa unášať vôňami dobre vyzerajúcich jedál. P.S. Koľkokrát zaznie vo filme "Mr. Church"? ()

Reklama

Reklama