Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Recenze (186)

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Nejprve milé rodinné drama u kterého jsem si celou dobu myslel že hlavním a dechberoucím závěrem bude smrt matky. Koho by ale napadlo že o dost sympatičtější, zábavnější a dojemnější bude část kdy malá Charlotte se svojí dcerou společně s panem Churchem zažívají nejšťastnější chvíle svých životů. Eddie Murphy v nejlepší formě a tohle měl být po Dreamgirls jeho další oscarový zářez. Dech bere ale i vynikající Britt Robertson... závěr člověka dojme a ani na chvilku nepůsobí nějak uměle či přeslazeně. Emoce lítají proudem a na světě je nádherný lidský příběh u kterého se slzám neubráníte. 8,5/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Vždycky jsem zadržela dech, než jsem k ní šla, abych slyšela ten její. Doufala jsem, že ho uslyším..." Nadstandardní rodinné drama, byť se mi místy zdálo zjednodušené. Škoda, že Eddy nedostal ještě více prostoru. Přál bych mu kvalitní filmy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Hrejivý ľudský príbeh s nečakane civilným (a výborným!) Eddiem Murphym. Jeho postava je spočiatku záhadou figúrkou, ktorá sa s pribúdajúcimi minútami postupne otvára nielen dievčaťu, o ktoré sa stará, ale aj divákovi. Pod servilným a vždy elegantným zovňajškom sa ale ukrývajú jazvy minulosti. Nenápadný film čo pohladí na duši. 8-/10 ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Pan Church pro nás nepracoval, zachránil nás." Murphy je dost dobrý v této dramatické civilní roli. Lidský příběh o silném přátelství na celý život. Rány osudu, se kterými se musí člověk smířit. To všechno tam je. Jenže je to takové chladné a odtažitě. Prostě jsem tohle rodinné drama nedokázal prožít.  6/10 ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Skvělý doják. A velké příjemné překvapení Murphy... Za mě byly ty jeho předešlé filmy/komedie sračky. Tady se našel. ()

West 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o lásce, rodině a kuchaři který se nastěhuje k jedné svobodné matce a její dceři. Film o lidskosti, přátelství, osudovosti a dobrém jídle podtržené skvělou jazzovou hudbou. Dojemné, milé a nenáročné.. Eddie je zpět , a to ve své naprosto výborné roli. Vůbec by mi nevadilo kdyby točil podobné snímky a od komedie si dal pauzu. Doporučuji.. 5/5* ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Eddie zahrál výbornou charakterní roli a nechoval se ani trochu jako komik. Pan Church je velmi milá postava, kterou nelze nemít rád. Ano, jeho soukromí by mohlo být ještě komplikovanější, ale tohle není film, ve kterém by šlo o hloubku, nýbrž o "rodinná" pouta, která můžete mít k lidem, kteří se ve vašem životě objevili náhle a náhodou. Mnohokrát jsem viděl náznak, že v příběhu přijde nějaké klišé, které z nás bude tahat emoce, a které je v každém americkém dramatu, ale jakmile se k tomu schylovalo, ejhle, nic se nestalo. V tom moje hodnocení ještě vzrostlo. ()

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji tento film sledovat pokud držíte dietu nebo nedejbože půst (jako já). Každých cca 5 minut se tam totiž vaří a ty jídla vypadaly tak děsně dobře, že jsem z toho lezla po zdech. Ale to je trochu off topic. Pro mě je Mr. Church velkým překvapením zejména v souvislosti s Eddiem Murphym. Znám ho jen z více či méně povedených komedií a nějak jsem si ho nedokázala představit v něčem vážnějším. Dokonce mě to trochu odrazovalo a skoro jsem se na Mr. Churche ani nepodívala .. a to by byla velká škoda. Nádherný film, kde Eddie Murphy v hlavní roli naprosto exceloval a doufám, že se ještě dočkáme dalších takových zajímavých hereckých počinů. 4 a půl hvězdy za film plus půl hvězdy za jazzovou hudbu. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Strašně příjemný, "obyčejný" příběh ze života. Bylo moc fajn vidět Eddieho zase jednou v normální roli. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Od Eddiho bych takový drama nečekal, k tomu samozřejmě přičítám i skvělý výkon. Od pana Churcha bych si taky nechal udělat snídani. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

6,7/10 klasický přeslazený film pro masové obecenstvo. Film který se snaží být dojemný, emotivní a smutný, je ve skutečnosti dost nezáživný a vnucený. Kdybych film točil já, nejspíš bych kladl větší důraz na postavu Pana Churche a dal tak Eddiemu Murphymu do scénáře nějaké větší a hlubší monology, aby se i Eddie dokázal pořádně vyhrát. S většinu ostatních věcí jako je například hudba, scénář, herecké obsazení či příběh jsem neměl nějaký větší problém a myslím si, že je film jako takový emocionální průměr dostačující. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Tento film je takové klidné rodinné drama, které dle mého názoru potěší spíše rodinné typy a lidi, kteří se zajímají o složité mezilidské vztahy. Film je situován do roku 1971, a vypráví o Charlotte „Charlie“ Brooks, které je 10 let a žije se svou matkou samoživitelkou Marie Brooks. Jednoho dne ji probudí vůně vaření z kuchyně a najde tam podivného černocha jménem Mr. Church, který připravuje snídani. Nejprve z něj není nadšená, ale nakonec jí začne jídlo od Mr. Churche chutnat a přijme jej jako součást rodiny. Mr. Church byl najat bohatým milencem Marie Richardem Cannonem, který jí ve své závěti odkázal finanční pomoc, jelikož jí byla diagnostikována smrtelná rakovina prsu. Pomoc měla stačit na šest měsíců, nakonec s nimi však zůstane Mr. Church mnohem déle, protože chce a protože má zaručen doživotní příjem z pozůstalosti po Richardu Cannonovi. O šest let později je z Charlie krásná mladá slečna a z Mr. Churche je nedílná součást domácnosti. Marie umírá, Charlie nastupuje na univerzitu a během sexu na jednu noc otěhotní. Charlie zůstane pouze její kamarádka z dětství, ze které se stala bohatá snobka. Charlie přeruší studium kvůli těhotenství a vrací se domů, a jediné místo, kam může jít, je k Mr. Churchovi. Ten má pro vzájemné soužití pouze jedno pravidlo – Charlie bude respektovat jeho soukromí, ale i tohle pravidlo Charlie poruší, a tak ji Mr. Church vyhodí z domu. Později je na parkovišti sražena skateboardistou a do nemocnice ji zaveze její opilý kamarád z dětství Larson. Mr. Church pak vezme Charlie zpátky a ta porodí dceru jménem Isabel. Ti tři pak žijí spolu v jedné domácnosti a jejich soužití je harmonické. Mr. Church je skutečně zvláštní postava – je inteligentní, přivede mladou Charlie ke čtení knih, umí skvěle vařit, hraje na klavír a všechno na co sáhne mu jde. Má ovšem také stinnou stránku – v noci chodí do klubů, chlastá, vrací se ožralý a nadává na svého dědu. A to je jeho druhý život, který za každou cenu skrývá před Charlie. Odpočinkový film s Eddiem Murphym v nečekaně seriózní roli muže, který se stará o tři generace slečen Brooksových, učí je vařit a zároveň vede dvojí život, který je nakonec stejně odhalen.  ()

Neuge 

všechny recenze uživatele

Jako základ uválíme těsto standardního šťastnosmutného klišé. Přestože používáme klišé výhradně první jakosti, musíme si dát pozor na správný poměr obou složek - těsto nesmí být příliš přeslazené, ale ani přehnaně ubulené. Sentiment je třeba dávkovat velmi uvážlivě. Hlídáme si také správnou konzistenci těsta, hlavně jej nesmíme příliš naředit vedlejšími linkami. Pokud se těsto naopak moc lepí, může se zasypat například decentním přeskakováním v čase a klidně i několika vtípky, to mu zaručeně přidá na tempu. Je-li těsto správně uválené a dochucené, tak už samo o sobě nikoho neurazí. Abychom však upekli něco víc, než jen obyčejnou, tříhvězdičkovou bábovku, přidáme ještě několik více či méně exotických přísad. Začněme lžící jemného retra a špetkou drceného vizuálního minimalismu. Tyto dvě na jazyku sotva postřehnutelné přísady dodají bábovce nadprůměrnou estetickou hodnotu - nadýchanost 70. a 80. let a ze stran vystupující jednoduché hrany symetrické kompozice. Následně přisypeme několik kosteček hereckého talentu. A to nejdůležitější na konec - přes všechny naše pochyby přidejme ještě jednu velkou, macatou kostku koncentrovaného herectví, o které jsme si mysleli, že je dávno vyčáchlá - říkejme jí třeba Eddie Murphy. A vše to zalijeme kýblem toho nejtvrdšího gastroporna. Po důkladném promíchání a upečení výsledkem budiž Mr. Church. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Film ma prekvapil a to hlavne vďaka dobrému Eddie Murphymu. Jeho snáď prvá úloha, čo nebola komédia. Britt Robertson tiež dobrá. Po celý film som mal dobrý pocit a to je hlavné. Všetko to pekne odsýpa a to hlavne zo začiatku. Neskôr to troška spomalí a začne to byť viac klišé. Ale inak pohodový filmik na kľudný večer, ktorý netreba odcudzovať. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Strašně čitelné, strašně dojemné a dokonale zeživotní, aniž by se urputně tlačilo na pilu. A ze všeho nejvíce potěší Eddie Murphy coby noname postava pana Kostelníka, který se nepitvoří a hraje jako nikdy předtím. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Wau, Eddie Murphy žije a nie len to, on si na staré kolená strihne svoju najlepšiu rolu kariéry. Film má nádherný scenár, parádnych hercov, s hlboko napísanými postavami. Celý film sa šľape na city, no tak nejak príjemne a proste pán Church a mladá Robertson s jej matkou, krásnou McElhone sa vtisnú do duše. Málokedy rozmýšľam nad filmom aj dlhšie po jeho skončení a spomeniem si na neho aj ďalšie dni. Film o ľudskosti, hľadaní lásky a rodiny a pochopení. Moja polovička prerevala celý film a bez mučenia sa priznám, že aj ja som občas slzu vyronil. Eddie, super, škoda, že si viac filmov neskúsil vážnejšiu rolu. ()

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Asi som mal priveľké očakávania. Určite to nie je zlý film, ale akoby mu niečo chýbalo - pozadie niektorých činov, motivácia postáv pri (ne)konaní. Ale oplatí sa vidieť, je to taká pohodička, nenadchne ani neurazí. ()

Reklama

Reklama