Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom pekny film, ktory si uziju hlavne zeny. Na môj vkus to bolo ale strasne predvidatelne a chladne pojate. Ziadna potencialne citovo vypäta scena ma nedojala. Na rozdiel od väcsiny mi vadil Murphyho vykon. Je to klasicky priklad toho, ked blaznivy komik hra umiernene. Na môj vkus bol utlmeny az prilis a vsetky emocie schovaval tak dokonale, ze to islo mimo mna. Ale ked film vyjde s dabingom, tak ho pustim mojej mame a urcite bude nadsena. 5/10. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, který nenuceně a nenudně vypráví o poutu tří lidí, ze kterých je samozřejmě nejzajímavější pan Church, kterého Eddie Murphy ztvárnil velice přesvědčivě. Film bohužel doplácí na přemíru zvědavosti, kterou docílil co se týče soukromí této postavy. Poskytnuté informace totiž nejsou ničím převratným, šokujícím ani překvapivým. Vše se dá odhadnout během prvních 25 minut filmu. Takže konec vyznívá naprosto do ztracena a přináší veliké zklamání typu "proč jsem to teda musel vidět?". Což je škoda. Palec nahoru i pro Christiana Madsena jako Eddie Larsona. Právě kvůli nedostatečné katarzi u postavy pana Churche je Larson tím, kterého si z celého filmu budu pamatovat nejvíce. Má dojímavou a nepříjemnou minulost, zoufalou přítomnost a nečekanou budoucnost. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

To se jednoho dne probudíte a zjistíte, že v kuchyni je Eddie Murphy a vaří snídani. A pak zjistíte, že je taky váš osobní knihovník. A poslouchá jazz. A než se nadějete, tak vás tenhle laskavý, smutný a přesto pozitivní příběh vtáhne. A nepustí. Ač se tu mnohé točí kolem umírání, je výsledek milý, neuvěřitelně lidský a plný naděje. A velmi nenápadně, zlehounka podsouvá náznaky odpovědí na otázky, které si člověk klade, ač si to někdy ani sám sobě nepřizná. Jistě, téměř všechny ingredience už tu byly, včetně řady klasických klišé, ale filmaři, zejména skvostný Eddie Murphy z toho dokáží vytvořit nezapomenutelnou hostinu. A není to jen tím, že kromě obvyklých přísad, to vše okoření tajemstvím. Svou roli hrají také výborně zvolená hudba či skvostně načrtnuté vedlejší postavy, a to i ty, které se příběhem jen mihnou, nebo se jen občas vynoří, aby příběh lehkou tečí nasměrovaly tam, kam má namířeno. Do divákova srdce. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradičně byl Eddie MÁRFY obsazen do seriózní role a nedařilo se mu vůbec zle. Film se pomalu vleče ke vkusnému konci a současně neinvazivně divákovi vsugeruje, že lidská dobrota je prostě nad všechno zlato světa. Jediným otravným aspektem snímku je dcera, jejíž vtíravost nezná mezí. Té holce říci, ať na ta rozpálená kamna nešahá, tak na ně jistojistě šáhne a následně propukne v pláč. 73% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně klasický sterilní feel good/sad snímek, který jede přesně nalajnovaný podle mustru, ovšem tak svižně natočený, že to uteče jako voda. A to více jsem se na film těšil kvůli zapadlému Eddiemu Murphymu, který rozhodně něco takového ve své uvadající kariéře potřeboval. Ne, že by ho snad vyzvidla opět někam výše, ale je radost ho opět vidět si herectví užívat, jelikož je opravdu fenomenální. A půvabná Britt Robertson? Zprvu jsem nechápal, proč byla obsazena do role 15 leté, ale v průběhu to dává naprostý smysl a těším se na ní i nadále. Podobné menší filmy mám setsakra rád a jsem rád, že mi neutekl..9/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)

Reklama

Reklama