Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od nastoleného, pomerne svižného tempa z trailerov sa začiatok filmu nesie v o čosi opatrnejšom tempe, nie však v rozpačitom. Viac ako dvojhodinový príbeh krásne plynie, vyvážene strieda pomalšie, dialógové pasáže s tými akčnejšími a nápaditejšími, pričom diváka vôbec nenudí. Samotný scenár síce neponúkne nič extra výnimočné a doteraz nevidené, rozohrá však niekoľko rôznych dejových liniek, ktoré postupom času obohacuje vkusnou dávkou flashbakov a vnáša do diania stále viac a viac svetla. Z pomedzi postáv jasne dominuje úžasný Ben Affleck, ktorému bola táto rola očividne ušitá presne na mieru. Gavin O'Connor ho obklopil zdatnými hercami vo vedľajších úlohách a naservíroval tak remeselne veľmi dobre natočenú, nesmierne pútavú záležitosť, ktorá sa dostane divákom pod kožu naozaj ľahko. Nebyť trochu nedotiahnutého finále a drobných scenáristických nedostatkov, išiel by som ešte o čosi vyššie. 8/10 ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Dal by som ani neviem, čo za crossover s Bournom. Skvelé, svieže, nakonci sladko dojemné, proste príjemné prekvapenie, ktoré som vážne nečakal. Tá filmová jeseň sa skvelo rozbieha. 9/10. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Už tady zmíněné přirovnání k Johnu Wickovi střiženého Rain Manem opravdu sedí. Obsazení výborné, akce ukrutně dobrá (tolik nekompromisních headshotů jsem ve filmu snad ještě neviděl), příběh přímočarý ale s přesahem do šedých morálních konfliktů (osobní etika versus vyšší dobro versus rodinné pouto), a i občasný humor funguje překvapivě dobře. Jako sci-fi/fantasy nerda mě také potěšily početné komiksové reference. *** Kvalit O'Connorova Warriora to ale bohužel podle mě nedosahuje. Hudba je generická, některé scény zbytečně natahované, většina příběhových témat není dostatečně rozpracována aby diváka pořádně chytly, a odhalování identit a motivací ke konci mi přišlo trochu těžkopádné. Pokud ale hledáte trošku jiný "one-man army" film, rozhodně to stojí za to vidět. 75% ()

rotel 

všechny recenze uživatele

Že v jednom týždni dve takéto dobroty? Ale k veci - to čo som očakával, to som dostal - perfektné po každej stránke. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaná žánrovka, možná s ne úplně pravděpodobným rozuzlením, které tušíte tak nějak už od první poloviny filmu, ale v daném žánru se jedná o svěží film, který tu už nějakou dobu chyběl. Affleck tu hraje skvěle, ale to on ostatně vždy, pokud se do role typově hodí, což s jeho vizáží je poměrně málokdy. A navíc minimalistické herectví a civilnost v tom je bezpochyby slušný herec a tady to jen dokazuje. Navíc slušně vykreslené prostředí, motivace postav. Prostě skvěle napsaný scénář. Podívám se ráda znova. 80% ()

Bezda202 

všechny recenze uživatele

Luxusní akce zasazená do paradního příběhu. Plus Affleck vs. Bernthal, no neber to. Hlavně Ben jede posledních pár let neskutečně, na to jakej to byl dřív dřevák. Od O'Connora jsem viděl zatím dva filmy a oba dva 5*. Těším se, co nám naservíruje příště. Ani bych se asi nezlobil za další film s touto postavou. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck je můj neoblíbený herec, ale poslední dobou má 3 dobré zářezy (Argo, Zmizelá a právě aktuální Zúčtování). Potěšení na mé straně. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Autista, mistr bojových umění. Účetní pro všecny velké zločinecké organizace. Specialista přes palné zbraně a hrdina, který se filmu ani jednou neusměje. No nevím, nenudil jsem, ale čekal jsem to zajímavější a scénaristicky duchaplnější. Je to odechovka, která člověka vyloženě nenudí, ale také mu nic nedá. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Divný film, protože - takové jsou prostě filmy s Affleckem. Skoro třetina stopáže padla na líčení psychologie hlavní postavy a nakonec si tak říkám, co se mu sakra honí hlavou. Nic extra, žádný twist o 360°. Nic co bych vyloženě nečekal, neviděl anebo nezažil. Trochu doladěná směsice pár podobných dramat. BTW G. O'Connor je teď specialista na bratrovražedné souboje. :) Za to, že to na nás vytasil podruhé dávám definitivně původně zamýšlené hodnocení. 6/10 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsadenie ma zlákalo a celkom som sa bavil. Affleck hrá človeka s aspergerovým syndrómom skvelo, poteší aj akcia ktorá je natočená parádne a okrem strieľania nechýbajú ani nejaké tie súboje telo na telo. Ostatné postavy mi prišli troška nevyužité hlavne Anna a Jon mohol dostať viacej priestoru, lebo takto na konci mi to prišlo také bez chémie. Na druhú stranu koniec je pekne akčný avšak prišiel mi nedotiahnutý. U mňa si to tie 4* ale určite obháji. ()

abetu 

všechny recenze uživatele

Parádní drama, žádný akční trhák, ale precizně vybudované drama s tak dokonalým příběhem, že člověk zůstane na konci jen zírat, jaktože mu to celou dobu nedošlo. Ale všechno skvěle zapadne. Afflack moc hrát neumí a tady mu to šlo parádně a nikoho jiného si v tom predstavit neumím, protože ten jediný možný už se zaprodal ve válce strojů. Jon Bernthal výborný, je fajn sledovat, že z něj nebude navždy jen Punisher, protože si to sakra zaslouží. Tak tedy: paradní obsazení (Anna Kendick neměla zase tolik prostoru a rozčilovala mě tak nějak jako vždycky), zajimavá hlavní postava, skvěle rozpracované postavy, výborná režie a překvapivý vývoj příběhu. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Jestli je někdo živoucím důkazem toho, že se nemá házet flinta do žita, tak je to Ben Affleck. Ben nám pokračuje ve své krasojízdě a vynahrazuje si ztracený respekt, který si začal brát zpět v momentě jeho režijního debutu pro stříbrné plátno. Jako režisér se již jasně řadí mezi špičku a jako herec nám zraje a zraje a zraje. Jeho úspěch zcela jistě souvisí s uměním si vybrat to, co mu je "šité na míru". A tohle mu je šité na míru velmi. Affleck zcela jistě začíná být zárukou kvality. Zahlédl jsem tu porovnání s Johnem Wickem, tak na to rychle zapomeňte, jelikož popcorná zábava John Wick nemá společného nic s tímto téměř bezchybným dramatem. Nepamatuji, kdy jsem si akci naposledy tak užíval a bude to tím, že to není tupé, ale chytře dávkované, gradující a precizní. Scénář velmi povedený, ostatně, jako vše v tomto počinu. Inteligentní, vyspělá žánrová práce. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, kterému nelze skoro nic vytknout. Snad jen trochu překombinovaný děj a poněkud těžko čitelná zápletka. Toto vše je ovšem díky grandióznímu zpracování a nadstandartním hereckým výkonům ( Bena jeho výkon byl pro mne obrovským překvapením) jen málo významné. Pomalejší rozjezd, jenž diváka pozvolna unáší do světa člověka s Aspergerovým syndromem ve velmi netradiční podobě. Za mne 90%. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Affleckových rolí. Soustředěný, stručný a hlavně přesvědčivý a to jako matematický génius i nezastavitelná mlátička. Je to sofistikovaně napsaný a precizně zrežírovaný. Akce v bytě u Dany, kdy Affleck urazí chlápkovi hlavu o umyvadlo je úžasná. I když hlavní postava s emocemi neumí zacházet i když chce, tak je jimi film našlapanej. Finálního twistu jsem se hrozně bál, ale naštěstí to tvůrci zvládli výborně. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Celkem jednoduchá záležitost, nicméně zábavně a vkusně natočená. Dějově nic, co by člověku svou výjimečností vyrazilo dech, ale člověk se přesto vůbec nenudí. Hlavní postava si člověka ihned získá svou jinakostí a veškerá zábava ve finále stojí právě na charakteru hlavní postavy. Dějová pointa, která se k závěru filmu odhaluje, je víceméně jasná už od začátku filmu (opět se nejedná o žádný inovativní dějový koncept), ...tak či onak se jedná o jeden z nějzábavnějších snímků svého žánru za letošní rok. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama