Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Vcelku solídne spracovaná akčná dráma, s dobre napísanou ústrednou postavou. Nestáva sa často, aby človek obdivoval herecký výkon Bena Afflecka, ale v tomto prípade musím urobiť výnimku a naozaj ho pochváliť. Prezentácia jeho civilného života či interakcie s inými postavami sú spracované zaujímavým a občas aj zábavným spôsobom. Dej pôsobí občas zamotane, či dokonca nelogicky, príliš často sa skáče v rôznych časových rovinách, a hoci sa scenár snaží ponúknuť rôzne polopatistické vysvetlenia, nie vždy padajú na úrodnú pôdu (výcvik, boj s autizmom, atď). Koniec koncov aj tá vyšetrovacia dejová linka nakoniec vyznie úplne do prázdna a je v podstate pre konečné vyústenie filmu zbytočná. A mne osobne nesadlo ani to finálne rozuzlenie, ale to je už individuálna záležitosť. Základná príbehová kostra je však schopná zaujať diváka, a keď sa k tomu pridá efektne nakrútená akcia či sympatické obsadenie, zostáva nám aspoň kvalitne nakrútený akčný film. 75%. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval som sa medzi 3* a 4*, ale nakoniec nechám vyššiu variantu, pretože sa z toho vykľula nečakane solídna dráma, ktorej široká spleť prekombinovaných detailov môže byť pre diváka príťažlivá, alebo aj odpudivá. Ja osobne som čakal testosteróm nabitý akčný náhul, tentoraz s tvárou Afflecka. Časom som ale pochopil, že to chce byť niečo viacej ako len akčná jednohubka a namiesto oddychu som sa dal zase na niečo, pri čom musím rozmýšľať, aby som tomu chápal :). Prečo potom tie pochyby s hodnotením? Reálny autisti sú buď ítečkári, alebo umelci, ale (pravdepodobne) vôbec nie nabúchaní playboyovia, čo majú na účte milióny a väčšiu artilériu, než slovenská armáda... Ten RAIN MAN style mi do toho tak vhodný neprišiel. Za mňa 70%. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý americký thriller o velmi specifickém účetním, ve kterém se skloubila vynikající práce s čísly, vojenský výcvik svého otce a trocha toho autismu. Gavin to navíc naservíroval tak, že film šlape od začátku do konce a hodně tomu pomáhá přesvědčivý Ben Affleck, který roli zvládnul perfektně. Nutno říci, že od filmu jsem moc nečekal a dostal jsem překvapivě dost, i když na 5* to nebylo, tak moc k nim zase nechybělo. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Autisticky uctovnik s vojenskym vycvikom. Zapletka je neprehladna. Myslela som, ze to bude o uctovnych podvodoch, ale toho tu su len dve sceny, hovori sa o prani penazi, ale vacsina filmu je strielacka. Uctovnik je len na zaciatku, zvysok filmu je zabijak. A kto je proti komu a preco mi uplne uslo. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

K tomuto nenápadnému filmíku som sa dostal až cez verbalovu topku. Veľmi kvalitné áčkove béčko, ktoré je o dosť chytrejšie ako sa tvári. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

8/10. Kvůli Benovi jsem se tomuhle dlouhou dobu vyhýbal a byla to chyba. Naprostá trefa do černého. Já snad začnu toho Afflecka mít rád. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Ako, dobre sa na to pozerá, ale hlavná postava je príliš dokonalá na to, aby ste mu toho obyčajného účtovníka verili - autista, ktorý je dokonalý s číslami, zvláda snáď všetky možnosti boja na blízko aj množstvo strelných zbraní, má vlastnú tajnú britskú asistentku, hotový rambo zabijak tváriaci sa ako bežný znudený kravaťák. Aj Bond je oproti nemu nula. Išiel by som do 4*, ale záverečný "cukríkový" zvrat sa mi vôbec nepáčil (nechcem to ďalej rozvádzať, aby som viac neprezradil). ()

Pokahoka 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sa tento film jednoznačne zaradil medzi najlepšie filmy roku 2016. Neskutočne namakaný výkon Bena Afflecka, nič iné ako 5* som tu nemohla dať. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Skoda par klisoidne znejucich scen, ktore kompozicne (aspon mne) vobec nesedeli k filmu. Ak by sa im Connor vyhol, z mojej strany by bolo urcite 5 hviezd :) Som velmi rad za Afflecka, konecne sa venuje poriadnym filmom. kino, hodnotenie: 85% ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Jednoducho to musí každý "kajnšmetke" vidieť. Film v ktorom ani nestíhate rozoznávať rozprávanie príbehu a priesaky veľmi účinnej akcie. Z každého uhla až po vyvrcholenie samá chuťovka :P 90% ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Vždy sa poteším, keď nejaký film (v dobrom) naplní moje očakávania. Tu sa to splnilo takpovediac do bodky. A potešilo aj pomerne prekvapivé rozuzlenie. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká,jak zamaskovat příšerný scenář,narvat do toho zbytečné postavy a udělat z toho dvouhodinovku s Benem,který ve výrazu nehne ani brvou.Samozřejmě ta chladnokrevnost je vlastně hrozně moc sexy a Ben si to prostě užívá,když míří primárně na hlavu,ale koncept filmu je neskutečně mimo mísu.Rovnou na nějaký syndromy,autisty člověk může zfleku zapomenout,tohle není určitě dramatická facka do dramatických exkluzivit,jen využívá příběh ve změně vyprávění,kdy si to háže tak neskutečně klacky pod nohy,že by to viděl i medvěd v zimě.Vyšetřovací část je další z řady zbytečných nervozit,kdy divák nemá šajnu moc tušit co je co.Pak samozřejmě přijde pětiminutová pasáž,kdy opět další zbytečná postava i se skvělým Simmonsem to rozluští jakoby nic,jen prostě musel čekat,až mu scenář dovolí po půlce filmu,kdy první půlka je tragická,říct vysvětlovanou,která stejně mě osobně byla naprosto putna.Jedno jediný překvapení je,kdo Wolffíkovi mluví do mobilu,protože to odhadnout fakt nejde.Jen nesmí přijít jeho bratr,kterého najednou Wolffík načapá při svým ranku,kdy si jde zalovit do jedné vilky.Ta scéna vypadla buď z jiného filmu nebo aspirovala na hovadinu roku.Před 20 minutama Wolff pronásleduje bratra,prostě ví,kde bude,jen asi netuší,že je to fakt on,což popírá jeho schopnosti a pak přijde závěrečný eso z trenek.Akční pasáže jsou sice fajn,občas to choreo není špatný,ale žádná velká akční pasáž se ve filmu zrovna neobjevuje.Celá ta oddysea s tátou z armády a jeho synů prostě nedokáže utrhnout si pro sebe pozornost.Jsou tu opět jen do jedné zbytečné příhody o vyšetřování,jako celé ministerstvo financí,které je jen zástěrkou na prodloužení stopáže.Anna Kendrick je sice fajn holka v komediích,tady ten ksicht mordovala v každý scénce a opět tu byla spíše na obtíž,než k užitku.Stačí,že celý film je jen o pomstě,protože nic jinýho nemusí divák znát,odkrývání příběhu se sice snaží jít pozvolna,ale v jádru pudla si jen člověk musí říct,že režisér z toho udělal i koukatelný film,kterému by klidně stačila půl hodinka méně,zabrat v první půlce filmu a nesnažit se z toho dělat pomalu drama,který skončí happy endem. ()

mikessc 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck ako autista ,ktorému ide likvidovanie ludí od ruky a nenechá si len tak srat na hlavu :-D Pre mna najlepšý akčný thriller roka 85% ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo intenzívny trhák, s nadupanými emóciami, perfektne napísanými dialógmi, nečakane husto vystavaným príbehom s kopou možno niekedy až moc detailov a v skutku perfektným zakončením, ktorým sa v poslednej dobe môže bez problémov hociktorému filmu vyrovnať. Connor iba potvrdzuje svoju kvalitu. Postupné odkrývanie faktov so stupňujúcim napätím, ktoré sa tu dalo miestami krájať, dokončené prekvapivým záverom ( aj vy ste určite poskočili pri stoličke v tej momente sekundy, nehovorte, že nie), ma dokázalo udržať celý čas v pozore. Affleck presvedčil. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Zúčtování - tak jsem si po delší době užil dobrého akčního filmu. Film Zúčtování má vše co mají diváci tohoto žánru rádi. Dobrý, napínavý scénář, perfektní herecké výkony, kdy Ben Affleck přímo exceluje... Film určitě doporučuji a dávám 5*! ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama