Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|77%| Solidní a zajímavý snímek. Nemůžu si pomoct, ale Ben Affleck mě baví víc a víc. Ten chlap to má prostě v sobě. Furt tvrdím, že Affleck je flegmouš jak vyšitej (v dobrém slova smyslu). Ve Zmizelé se ta jeho flegmatická povaha projevila na stopro – role mu padla jak ulitá. Dokonce i v tomto filmu se dokázal vžít do role. Najde se tu i pár akčních sekvencí. Asi v cca polovině snímku tu máme dvě části akčních sekvencí. Jedná se především o profesionální střílení. Finále je ještě akčnější. Ale pozor, o akci tato záležitost rozhodně není. Hudba je solidní. Jako celek je to super, jen tu cítím trochu nevyužitý potenciál. Zejména by to chtělo obohatit scénář. Ale to je pouze detail. Bylo natočeno a ještě bude spousty filmů, co mají také tvůrci furt točit, že? Já jsem nadmíru spokojený. Těším se na další Afleckovi filmy. Samozřejmě to bude série filmů o Batmanovi, ale spíš se těším na chystaný a pod Affleckovou režií snímek, Pod rouškou noci. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maléry pana účetního po americku, chcete-li po hollywoodsku. Máte-li rádi složitě strukturalizované, extrémně překombinované, (pří)jemně nesrozumitelné, neotřele zpracované thrillery, v nichž geniální autista mistrně ovládá bojová umění, stejně jako ty nejsložitější matematické příklady, mohl by se vám tenhle ne úplně nezajímavý slepenec všeho možného i nemožného zamlouvat. Základem příběhu je atraktivní čtyřicátník, u něhož na první pohled není jeho postižení patrné, ženy by jej mohly opíchat i pohledem, ten by ovšem patrně na nabídku k sexu reagoval odříkáním dětské rýmovačky, kterou ve vypjatých chvílích tak rád drmolí. Ale rovnou se smiřte s tím, že na mezilidské vztahy není stavěný, i když by tak rád přivítal pohlazení. Většinu svého života žije totiž v osamění, ovšem nežije si špatně. Kluk jeden, přepírá prachy drogovým kartelům, jeho nelegální účetnictví už mu vyneslo jmění. Nově jde ale po něm Ministerstvo financí, nájemní zabijáci a ke všemu se uvolil, že ochrání jednu ne moc hezkou pipku, novou kolegyni z práce, před jejím utracením. Nutno uznat, že dvě třetiny filmu jsou neotřele zrežírované, originálně vystavěné, kvalitně zahrané, jednalo se o zajímavě fungující žánrový (pro)pletenec. Prostě radost sledovat. Nevím, k čemu došlo v produkci, že film najednou začal být odstrašujícím. Jeho dojezd, kdy vše mělo nějak zajímavě splynout a perfektně vygradovat, se stal nechtěnou "drebinovskou" parodií, příšernost sama, slaboduchá slátanina k popukání - zkrátka vše negativní v jednom. Šikovné střídání žánrových i sexuálních poloh se najednou obrátilo proti tvůrcům a vše přišlo vniveč. Netřeba vyzrazovat "zásadní", zcela vážně míněná závěrečná odhalení stran bližních ústředního hrdiny, což vše předchozí značně devalvovalo. Diskutabilní se rázem stalo i to, jak správně by měl divák vnímat hlavního hrdinu. Je dobrák od kosti? Je to bídák? Proč je vlastně tak nejednoznačný. Gavin O´ Connor je průměrný režisér, tohle ale mohl být jeho nejlepší film. Bohužel, i jeho nejlepší film to je. Vůbec by nevadilo, že akce je poskrovnu a nevypadá nijak extra, nelíbil se mně celkový (emotivní) rozkol filmu. A jeho závěrečná debilita. Ale více takových rolích pro Beňdu Skvrňáka. Když Bourne s Huntem nebudou mít čas, mile rád zaskočí. Jen si po vzoru svého supermanovského autisty změní identitu. Rázem z něj bude geniální matematik jménem Pat Mat. 5/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jak píše POMO, závěr je zbytečně překombinovanej, jinak krásnej akční napínák. Jen mi někde uniklo, proč si ho ten dědek vlastně najal, vzhledem k okolnostem to nedává smysl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gavin O´Connor vie robiť poriadne chlapské filmy a nie inak je to aj u Účtovníka. Komplikovaná štruktúra rozprávania, depresívna atmosféra, všadeprítomné ohrozenie, otázka osamelosti.....Lenže keď sa všetky dejové línie a všetky flashbachy všetkých postáv začnú rozmotávať, čakajú nás sto krát videné odpovede a rôzne klišé typu kto je koho príbuzný atď. Hlavná postava by nám mala byť podľa tvorcov sympatická, ale keď ju neustále vidíme vraždiť, tak tento zámer sa vyhýba účinku. Takže krátke zhrnutie: Účtovník sa tvári chytro, je chytro vystavaný, ale výsledný dojem chytrého filmu nevyvoláva. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Už jsem se začínal bát, že v tomto měsíci neuvidím žádný luxusní film. Gavin O'Connor by měl tvořit více. Evidentně ví, co dělá. Snímeček dokonale sedl i Affleckovi, protože k zahrání matematického genia si s jediným výrazem tváře hravě vystačí. Z Batmana mu sice zůstala ještě nějaká ta svalová hmota navíc, ale neměl jsem sebemenší problém mu roli uvěřit, a to je v podobných filmech hrozně důležité. Kdybych v sobě v budoucnu snad objevil nějaké homosexuální choutky, tak zadek Bena Afflecka by byl jedním z prvních zadků, které bych se rozhodl prozkoumat. S ostatními postavami je to takové všelijaké. J.K. Simmons byl samozřejmě perfektní. To on je totiž vždy. Anna Kendrick byla sice neskutečně hnusná, ale vzhledem k tomu, že mi ji nikdo do postýlky necpe, tak jsem její účast v tomto filmu v rámci možností snášel. Nejvíce mě iritoval Jon Bernthal, který se snažil být tak neskutečně cool, až to bylo krajně otravné a těžce kontraproduktivní. Diváka nestálo ani příliš úsilí si uvědomit, že to je Affleckův filmový bráška. Velice silnou složkou filmu byla hudba a hrozně se mi zamlouvaly i akční pasáže. Když zrovna neřádil Affleck, tak mi přišlo chování účastníků poměrně realistické. Příběh je poměrně vydařená záležitost. Nebavila mě snad pouze ta rodinná vsuvečka. Z nějakého důvodu jsem před zhlédnutím očekával ještě o něco intenzivnější zážitek. Každopádně i přes ne úplně naplněná očekávání patří snímek v rámci žánru k naprosté špičce. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nebavilo. Asi nejsem stále schopen akceptovat Bena Afflecka podobně třeba jako Marka Wahlberga jako herce (hraje?), barbínoidní Kendrick tomu taky nepomohla. Přitom "druhořadí" herci (Tambor, Simmons, Lithgow) super. Možná hrálo roli i to, že jsem byl vochrápanej, takže jsem se v ději moc neorientoval... 50% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že rozdiel medzi tromi hviezdičkami a ich nižším počtom u mňa znamená iba to, že pri filmoch ocenených nižším počtom som sa rozčúlil až naštval. Teda nevypovedá to iba o kvalite. A Účtovník ma nerozčúlil, ani nenaštval a napriek tomu ho považujem za nekvalitný film. V priebehu veľmi krátkej doby ma prestali zaujímať Christianove nevšedné schopnosti v mnohých oblastiach, nepotreboval som sledovať vzťahy medzi postavami na obrazovke, ani počítať mŕtvoly, ktoré produkoval a odhadovať majetok v prívese. Zaujalo ma, ako sa filmy nakrútené v tomto storočí na seba podobajú, ak sa Hollywoodu vracia prívlastok "továreň na sny". Pretože väčšina filmov je o tom, ako sa v skrátenom režime stať superhrdinom. A aj keď to nie je mojim zvykom, musím napísal, že ma potešil komentár užívateľa maelcum. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Benu Affleckovi dělá problém se seznamovat s lidmi, no Bene už ses někdy v poslední době podíval do zrcadla ? Jestli je to pro Bena těžké, tak teď si představte, jaké to bude pro tu holčinu, která se sním seznámí. Ale nééé dost legrace, to já si jenom z Bena dělám legraci. Dobrý je že spousta lidí si myslí, že Bena mám rád, a to jen protože sem filmu Batman vs Superman dal pět a všude to vychvaluji. Tak já sem Bena neměl rád, aspoň do tohohle roku, třeba jeho velký film Město který je tady top film ze všech filmů, tomu sem dal odpad. Tak to k Benovy, teď k tomuhle filmu, který mně překvapil a mile. Ale že sem překvapen on O'Connor velice šikovně a geniálně, proplétá filmem nitky a propojuje postavy a svádí je k sobě. Je to na tolik precizně až s pedantsky udělané, že ani tu akci sem tady nepotřeboval. Ale akce tady je, a je drsná a taky je dobře natočená a o přehlednosti ani nemluvě. To finální zúčtování v domě, je perfektní ve všech ohledech, ta bitka v kuchyni prostě jenom no páni, to musíte vidět. A ta finální bitka ? Ta byla o cti a je fajn že k ní došlo, pomohlo to ujasnit si jisté věci v životě a Benova postava díky, tomu mohla jít dál. Celkově takhle dobrý výkon, Ben už dlouho nepodal jako tady, když nepočítám BvS. A taky bylo super, ty odkazy na Batmana, Supermana a vůbec na celé DC. A jak píšu tady kolegové dole, ten humor tady, je sarkastický, jízlivý a černý, film na tohle ale nedoplácí, dobře použitý vtip odlehčí atmosféru, aby díky tomu postavy vypadala lidštěji. Precizně natočené a zahrané, takže divák musí taky tak trochu být precizní, díky tomu pak ocení hloubku filmu. Za ten konec fakt díky, drama fungoval na jedničku. PS : Jo a pamatujete si z filmu The Equalizer, toho velkého, vousatého, ruského záporáka který s Denzelem dal bitku mezi zrcadly ? Pokuď jo tak super, tak tenhle záporák, se tady taky objeví. Navíc pokaždé, když se v nějakém filmu objeví odstřelovací puška typu M82A1M, tak uroním nepatrnou slzičku, pokaždé. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Výborné, skvělý Affleck, kterej se s tim austistickým ksichtem nejspíš narodil, lepšího herce vybrat nemohli. Zvraty jsem nečekal, rozhodně ne. Skvělá akce, skvělý Jon Benrthal, který se pro tyhle role narodil. Já se skvěle bavil, Ben jde do sebe a jeho zacházení se zbraní a boj z blízka by mu mohl závidět i John Wick. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Som rád, že tento rok Benovi Affleckovi doprial ešte jeden film - "The Accountant." Oveľa lepší film, než marcový Batman v Superman: Dawn of Justice. Opäť podáva vynikajúci výkon, no tentokrát to aj príbeh má kam posúvať a dokáže nám predstaviť nášho hlavného hrdinu a byť s ním výrazne stotožnený. Plus oceňujem, že na mnohých miestach som netušil, čo sa bude diať ďalej a ako sa to celé nakoniec vyvŕbi. Teší ma, že v závere máme aj celkom dobrý twist. Nieže by sme nevedeli odhadnúť, kto je vlastne Jon Bernthal v tomto filme, no rezolúcia je podľa mňa dobre vymyslená a má to dosť veľa dobrých momentiek. A aj dobré dialógy, ktoré ma berú. Anna Kendrick je tu tiež veľmi dobrá a veľmi sa mi jej postava páčila. Zrežírované je to výborné, má to spád, má to skvelé momentky, dobrú akciu a aj skvelé napätie. Možno niektoré miesta sú trošku predpokladateľné, ale dokážem to filmu odpustiť, nakoľko celkovo to dáva veľmi dobré možnosti. Nepotrebuje nám to dávať nejaký záver nasilu, ani nič podobné. Ide si to svojim tempom, má to dobré momentky a rozhodne je to film,ktorý by som odporúčil vidieť. Čeknite si ho a užite si ho tiež. Hodnotenie: B+ ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Prišla za mňou manželka, že by chcela vidieť ten film, tak som jej urobil radosť. Prepáčte sebe som urobil radosť, vedel som, že B. Affleck ma kvality, ale týmto filmom mi teda vyrazil dych. Všetko od úvodu až po konečný song je trefné, zvýrazňujú sa všetky momenty a sled udalosti sa pekne odkrýva. Vážne dovolím si tvrdiť výborný film, ešte treba pochváliť aj zblíženie sa Christiana a Dany, ktoré neprerástlo do milostného vzťahu, ako je často v podobných filmoch. Na záver netreba podceňovať a pozerať sa na ľudí, ktorý majú hendikep ako na loserov. Kto z Vás zloží puzzle bez toho aby videl čo skladá?? Ja nie. Film má zaslúžených 100%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Téměř (98, 5 %) neobsahuje spoilery. Tytam jsou časy spodního prádla z K-Martu v Cincinnati. Místo lítost vzbuzujícího dešťového mužíka nastupuje diverzant s koženou brašnou a agent W4C. Dozvíte se tak, že když potká chlap s Aspergerovým syndromem chlapa s bandou elitních zabijáků, tak ten s Aspergerem rozhodně není mrtvej a když se rozzlobí, tak je vážně zlej. Úsměvná pohádka o hloupém Honzovi si však pohrává s tématem autismu nonšalantně a zcela bez chtivosti lacině dojmout diváka a skrývat tak své nedostatky. Čistokrevná akční řežba dává vzpomenout na klasiky žánru a Affleck konečně vzkázal Damonovi, že je to a bude vždycky pan Wolff, kdo umí řešit problémy. Vivat a nemůžu jinak než za pět pěticípých. Pozn. v komentáři nechtěně znásilněno několik (cca 2, možná i 3) nesmrtelných filmových hlášek a v neposlední řadě byla zprzněna i metafora jako taková. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ak to človek neberie supervážne, tak je to celkom slušná jazda, kde všetko ide hladko a výborne sa na to pozerá. No a Affleckovi tú rolu šili hádam na mieru. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zmáknutá práce, která má ve všech směrech co nabídnout. Nechybí přehledná a syrová akce, smysluplná ač místy nepřehledná zápletka, chytré dialogy, bravurní herectví a roštěnka Anna Kendrick se sexy hlasem. Jednoduše řečeno-film, který má úroveň. 80% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Bezemocionální hlavní role autismem dotčeného Bena Afflecka (kterému tento žánr akčních thrillerovek prostě sedí) vytváří zajímavou hru emocí v divákovi. Epická bomba rozvíjející se v neotřepaném příběhu. Strhávám hvězdu za nevěrohodné zpracování "autisticky geniálního vhledu" (jakožto vystudovaný účetní - auditor, představené vědomosti má student druhého ročníku - což mě, uznejte sami, mocně iritovalo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Flek zahrál toho učetního autistu fakt dobře to uznávám, taky chválim akční scény (kterých bylo na to jak byl film dlouhej sakra málo). strašně zdlouhavé nudné dialogy, které mě vubec nebavily.. všechno mi to přišlo o ničem. Když se poprvý objevil Bernthal měl jsem strašnou radost a říkal jsem si konečně to nabere grády (měl tam dvě super scény) pak už mě bohužel přestal bavit stejně jako celý tenhle zbytečně nátahlej film s tématem, který jde absolutně mimo mě. Dával jsem tomu šance, ale prostě nuda. Konec trochu překvapil, ale to nenapraví ty dvě hodiny ukecaný nudy. Nikdy víc, sbohem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck konečne v úlohe, ktorá mu dokonale sadla. Ono, on s tou svojou mimikou veľa nevymyslí, a preto úloha autistu pomstiteľa je pre neho ako stvorená. V tomto prípade spokojnosť. Ostatné vedľajšie postavy sú len doplňujúce a Anna Kendrick zbytočná. Filmu chýbala hodnota, aby mu patrilo vyššie hodnotenie. Ani záverečné malé prekvapenie a potom trošku väčšie prekvapenie mi nevnuklo myšlienku, za ktorú by som sa postavil, tak a toto bolo dobré. Táto línia je celkom uhádnuteľná vďaka flashbackom. Finálna bojová scéna bola skôr reklamou na počítačovú hru, úplne od reality odtrhnutá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rain Man potkává Jasona Bournea v zajímavém thrilleru o geniálním (autismem trpícím) účetním, kterému nedělá problém najít "ztracené" peníze ani zabíjet lidi. Děj je možná trochu překombinovaný, ale film má slušné tempo a dokáže pobavit diváky, kteří si libují v inteligentních thrillerech. Akce však moc nečekejte. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Autistický účtovník v podaní Bena Afflecka, ktorý je vo svojej úlohe v pohode, COOL, nič ho len tak nevyvedie z miery, aj popri rôznym problémom, ktoré sa naň sypú, ako lavína z Mount Everestu v Himalájach. Postavy vystupujúce vo filme, ma nijako viac nezaujímali, len potiaľ, pokým boli v centre diania, vtedy väčšina z nich, pôsobila nadbytočne, bez väčšieho prispenia do hlavného dejstva, musel som ich k tomu strpieť, i keď som nechcel, najlepšie je sledovať scény LEN s Christianom Wolffom, alias Benom Affleckom, ako filmové sekvencie, napríklad, s čoraz viac hrajúcim J. K. Simmonsom, ktorý bol ešte prednedávnom, taký ťuťmák zo Spider - mana. Teraz sa nachádza v inej lige. Alebo taká Anička Kendrick, táto babenka, je síce sexy, ale hrať nemá, aj tak čo... Film je pre mňa taký chaotický guláš, v ktorom vyznať sa, je problém ! Čo mňa, ako tak, na filme zaujalo, je zvuk a kamera. Scenár dosť škrípe, mali sa s ním viac pohrať, flashbacky, nie sú na zahodenie, je v nich niekoľko indícii, ktorými som sa neskôr, počas prebiehania filmu, vôbec nezaoberal, a to ani postavy v ňom, ktoré si neoverovali, to, čo mali, čo sa im mohlo stať osudné... Jedno zaujímavé prekvapenie, ale predsa existuje, je na samom konci v centre inštitúcie, ktorá sa zaoberá liečbou autizmu. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

A prý že je účetnictví nudné! Zajímavý scénář, perfektní postavy, dobrá hudba a těch pár hodně náhodných maličkostí v příběhu se dá přehlednout. Jasných 5 hvězd! Film roku 2016. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama