Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou současného příběhu zasazeného do neutěšeného prostředí severozápadní pacifické dřevotěžařské komunity je Lillian (Julia Stilesová). Ta se právě vrací do svého rodného města, kde ji soustavně obtěžuje Blackway (Ray Liotta) - bývalý policajt, z něhož se stal krutý šéf místního podsvětí. Lidé ve městě jsou k ní lhostejní a šerif jí rovnou doporučí, aby se odstěhovala. Lillian je však rozhodnutá se s pomocí mrzutého starého dřevorubce Lestera (Anthony Hopkins) a jeho mladičkého parťáka Natea (Alexander Ludwig) svému psychopatickému pronásledovateli postavit. Zdá se, že tihle dva jsou jediní, kteří se nebojí vzdorovat Blackwayovi, jenž má pod palcem celé široké okolí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (51)

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne divný film. Miestami je do takej miery wtf, až je zábavný, ale takým tým zlým spôsobom, kedy si ťukáte na čelo a pýtate sa, prečo v tom hrá držiteľ Oscara. Práve Hopkins to ale celé napriek bizarnosti projektu drží nad hladinou a hoci je v niektorých (predovšetkým akčných, ale nielen) scénach zjavne čiastočne mimo, stále je to Hopkins (t.j. dokáže udržať divákovu pozornosť už tým, že je). Scenár je absolútne šialený. Postavy si „odrazu“ zmyslia, že ich doterajší život nebaví a rozhodnú sa namočiť do problémov, po ktorých bude navždy rozvrátený, zničený. Alebo osemdesiatnik pracujúci v drevárskej firme? Akože jasné, prečo nie, niektorí osemdesiatnici sú čiperní... ale až tak? A čo ten mladík, ktorý sebou buď nechá manipulovať a tým pádom je hlavný hrdina (Hopkins) zákerná sviňa, ktorá ho zneužíva, alebo to robí dobrovoľne... ale tým pádom zostáva rozum stáť nad jeho motiváciou, ktorá je v podstate nulová, keďže nemá jediný dôvod do „toho“ ísť (ak nepočítame absurdný moment, v ktorom mu to Hopkins proste nakáže spraviť). Veľmi zvláštna je i Julie Stiles, ktorá je tu za nesympatickú vidláčku, čo bol alebo (mnou nepochopený) umelecký zámer, alebo sa niečo počas natáčania hrozne pokazilo a ju to prestalo baviť a je to na jej výkone poznať. Jej otrávenie mohlo prameniť z toho, že jej rola vlastne nie je rola, ale skôr figúrka, ktorá (mimochodom úplne nezmyselne) rozhýbe udalosti a potom sa nechá unášať prúdom rieky a vlastne akoby tam skôr nebola, než bola. Skutočná sranda ale nastáva až pri ich nekonečnom pátraní po Blackwayovi, ktorého stále hľadajú. Zjavne každý obyvateľ mestečka vie, kde je, len oni nie. No a keď ho nájdu, tak nič neurobia, on im zdúchne (resp. proste odíde, nakoľko nevie, že ho naháňajú) a oni... ho následne začnú hľadať znova! Nádherne hovadské bolo ostatne už obsadiť do zjavne absolútne démonickej úlohy „čistého zla“ nadržaného kozla Raya Liottu (nič proti nemu, v kariére mal päť skvelých rolí). Obskúrne je už to, prečo vôbec po servírke tak vehementne zatúžil. Celý konflikt sa vlastne začal... prečo vlastne? Alebo - šerif pošle zničenú servírku za týpkom, ktorým ale na danom mieste vôbec nie je (!!!) a tak sa jej „prípadu“ ujme náhodný prítomný dôchodca (wtf?). A keď sa daný týpek konečne objaví na scéne, tak povie, že by do toho tak či tak nešiel (?!?!?!). Toto fakt skutočne neviem, či písal génius, alebo totálny trotl. Ale som rád, že som videl Lochlyna Munroa a 95-ročného (!!!) Hala Halbrooka (Hmla, Creepshow, Wall Street, Firma). Objektívne oceňujem krásnu, hoci v tomto prípade slabo predanú výpravu mestečiek uprostred hustých lesov. Nech žijú sexuálne zneužité stromy (fakt). Resumé: je to tak blbé, až je to zábavné, takže dávam až 3*. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na pár minút som mal pocit, že by to mohlo byť Hopkinsove GRAN TORINO, bol k tomu aj solídny režisér a atmosférická scenéria, no to by sa film nemohol zaseknúť na jednoduchej úrovni Seagalových videobéčok. Navyše s postavami a emóciami po celý čas až zbytočne chladnými, nevýraznými. Nieže by to bolo zlé; ale na to, aby to bolo fakt dobré, (mi) tam niečo citeľne chýbalo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hop a je tu Hopkins. A do nehostinných podmínek přibral i zdatné herecké kolegy Julii Stiles a Alexandra Ludwiga. A všichni se vydávají po stopách místního násilníka, Yettiho a Keyser Sozeho v jedné osobě, jimž tvář propůjčil Ray Liotta. Putování je to nudné a nevzrušivé, není divu, zastávky v knajpách, bistrech, na pile i lesích osídlených dřevorubci, opravdu velký adrenalinový zážitek neskýtají. Dýchne z toho severský vítr a mráz, režírovaný Danielem Alfredsonem, nejedná se o bývalou hokejovou star NHL, která by se z nudy dala na režírování, nicméně film ani tak neobsahuje nic zajímavého. Putujeme rozvláčně až do úmoru, což vrcholí finálním střetem v lese. A ani to finále za moc nestojí. Anthony Hopkinsovi na stole přistál scénář, u něhož zavětřil "skandinávskou" kvalitu, i neváhal jej zaštítit vlastní produkcí. Ray Liotta je vskutku démonický surovec, jenže ve filmu ho je za celou dobu málo, jeho špinavou práci poznáme většinou jen z flashbacků, kterými je film protkán. Hopkins je důstojný i noblesní i v divokých podmínkách, Alexander Ludwig si zakoktal a Julia Stiles zůstala Julií Stiles. S takovým solidním obsazením by jeden čekal něco napínavého i zajímavého. Film se ale ničím nevytáhne, stran režie i příběhu je to téměř televizní podívaná. Scenáristické duo Jacobs/Gangemi nemá na svém kontě nic úžasného. Jejich snímky E.A.Poe: Podivný Experiment i Bez kalhot XXL byly dělané jen na jistotu, bez větší invence. To samé se dá prohlásit i o tomhle filmu. Příběh z drsného zapadákova je absolutně nevýrazný, má příšerně nelogický scénář, jehož vlivem se i postavy chovají hloupě. Režisér, který nemá úplně nezajímavou filmografii, z něj nevytřískal vůbec nic extrovního. 4/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Blackway" by sa dalo jednoducho asi ohodnotiť - "Čo človek čaká, to dostane." Nemôžem povedať, že by išlo o nejaký super silný film, ale na druhú stranu vie aspoň relatívne obstojne povedať svoj príbeh. Som rád, že Anthony Hopkins skončil v niečom lepšom, ako bolo februárové Misconduct. Myslím si, že bol do role oveľa lepšie napasovaný. A rovnako aj Ray Liotta, ktorý je tu samozrejme hlavným zloduchom. Hral vôbec on aj nejakú inú rolu než padoucha? Tak, či onak, vychádza v pohode. A ostatní takisto. Režijne je to tiež okey, vizuálne je to trošku chladnejšie a temnejšie než väčšina filmov. Neviem čo by som pochválil, ale nie je ani nič, čo by človek mohol vyslovene zatratiť ako otras. Jednoducho, je to klasický béčkový thriller. Nič viac nič menej. A človek sa dočká toho čo čaká. A ak vám to stačí, tak je všetko okey. Ako tento film. Hodnotenie: C ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dôchodcovské revenge filmy sú teraz in hlavne vďaka Nessonovi. A vďaka tomu vzniklo aj pár ultra dôchodcovských. Kým GRAN TORINO dokázalo bodovať snáď na všetkých frontoch, HARRY BROWN už bola o niečo špecifickejšia záležitosť. A Poď so mnou je kdesi uprostred. A súčasne omnoho bližšie k béčkovým vodám, než sa spočiatku zdá. Film sa tak pevne drží prostoduchej schémy osemdesiatkových filmov o vyrovnávaní si účtov, až je to príliš. Ale stále ide o sympatický film s fajn hlavným hrdinom i s dostatočne odporným záporákom... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Je krásný, že Hopkins točí na starý kolena, ale tak aspon nějaký pořádný role a ne takovýhle zdechlý šmucky v lese. Vdyť je to uplně o ničem.. film je jak holub příletí, odletí.. nic z toho.. akorát zbytečná píčarna zase a ten konec byl třeba nejhorší. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bez Hopkinsa snáď aj odpad. Úplne film, že skoro bez zápletky. Jeden echt záporák terorizuje svoje široké drevorubačské okolie a každý sa ho bojí a nikto s tým jedným výmrdom nič neurobí. Jedine Hopkins a jeho povestná puška ešte z Legendy o vášni. Film ničím neprekvapí, udiví len tým. že niekto také dielo napísal a niekto sa ho dokonca rozhodol sfilmovať. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Studené jak psí čumák a to ve všech ohledech. Atmosféře to sice prospívalo, ale postavy byly díky chybějícím emocím docela limitované. I tak se ale jedná o příjemnou jednohubku, která i přes ploché výkony všech zúčastněných potěší svým obsazením a přímočarým dějem, kdy jde vlastně jen o to najít Liottu a vyřídit si to s ním. Na jednou vidět a zapomenout je to ok. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Daniel Alfredson se jal natočit severský thriller v America, a i přes zajímavé herecké obsazení, mu to prostě nevyšlo. Severské pojetí je znát v tom, jak je zaměřeno na postavy a na pomalé tempo, americký styl pak zase v tom, jak se to místy snaží být divácky přístupné. Nakonec je z toho hybrid, který se snaží tvářit zajímavěji, než jakým ve skutečnosti je. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No ty kokos, tak uz aj 78 rocny Hopkins ide tocit Nysnove avantyry ? Asi zas videl v klude svojho obyvaku super kul dedyho Liama Nysna a rozhodol sa natocit nieco na ten sposob. Hm, akurat ze Hopkins jaxi nie je Nysn, ze jo, a ta mlada Julia Stiles /Bourne 2 a 3/ aspon bola nadherna, celkovo vsak nic moc . 56 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Než se film dokodrcá k finále,trvá to hrozně dlouho.Pak něco ve tmě,a je konec.Hopkins je v pohodě,ovšem Ludwig,ani Stilesová mě tady moc neseděli.Liotta se vždycky hodil spíš na hajzly,takže ten v poho.A ještě mě napadlo,při příjezdu do toho hnusnýho dřevařskýho tábora v horách,že by to bylo parádní místo na nějakej děsivej lesní horor .Fakt šel z toho mráz po zádech.Film si tři hvězdice zaslouží,ale vlastně se z toho dalo vytvořit vo dost víc.60%. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

taký divný film studený príbeh, studená krajina, studene herecké podanie. Hopkins sa snažil ale .. mno ... bol som mu napokon vďačný za ten posledny zaber v okne ohlasujúci koniec priemerneho filmu. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Hloupý thriller vhodný leda tak na zabití času. Trochu postraší, to jo, ale jeho hlavním problémem je, že na konci filmu už si nepamatujete, co bylo vlastně na začátku. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ani thriler, ani horor. Banda desných pošukov hľadajú jedného kráľa pošukov, lebo to je taký pošuk, že ho treba odstaviť. 1 z 5 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Julii Stiles a mám ráda thrillery, tak jsem trošku doufala, že by mohlo jít o celkem koukatelný komorní thriller.. Když se k tomu přidá ještě navíc pan herec jakým je Anthony Hopkins, tak by to rozhodně nemuselo dopadnout zle.. Tolik mé očekávání.. Realita byla však jiná.. Prostředí hlubokých lesů a syrových chlapů z pily u mne hned na začátku zabodovalo.. Ray Liotta jako pomatený mačo by mi taky seděl.. Bohužel si celou severskou atmosféru pokazil naprosto nesmyslný příběh, který od začátku neměl hlavu ani patu.. Novou holku stalkuje týpek, kterého odmítla.. Ten týpek je něco jako místní hlava mafie.. No a ta holka popadne dědu nad hrobem a nějakého koktavého outsidera a jdou mu to rozmluvit.. Bacha SPOILER.. Nějak se to celé zamotá, takže ho nakonec zabijou.. A pak si jdou v klídku zase po svém, protože tak to asi na divokém severu chodí.. WTF ??? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní snímek, který si mě přes svou jednoduchost a nenáročnost dokázal opravdu získat a upoutat mě, a to především asi svou skutečně výraznou atmosférou, která je podmanivá, syrová a přesvědčivá zároveň, k čemuž jí samozřejmě nejvýrazněji napomohlo i samotné kouzelné a ohromující prostředí nekonečných lesů a zimy. Dalším pozitivem je zápletka, která není vážně nějak originální, nápaditá, není ani kdovíjak strhující či překvapivá, ale její zpracování mělo duši, napětí, a upřímně mě bavilo vidět cestu ústředních postav za pomstou, která mohla dopadnout skutečně jakkoliv. Zásadním přínosem je pak samozřejmě i casting, v čele s legendárním Anthony Hopkinsem, fajn jsou ale i Julia Stiles s velmi sympatickým Alexanderem Ludwigem, ovšem třešničkou je tu opět famózně maniakální Ray Liotta, to je fakt magor, myšleno v dobrém. Závěrečné vyústění v lese pak sice působí krapet naivněji, řekněme dost béčkově, ale ani to mi nakonec zas až tolik nevadilo, neboť mé sympatie k postavám byly vážně silné a přál jsem jim z toho vyváznout se zdravou kůží. Mě tento žánrový mix zkrátka opravdu oslovil, a i když se jedná o takový menší, levnější podívanou, já se bavil a film mohu s klidným svědomím každému doporučit. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý drsný severský trilerík. Film určite ako bokovka všetkých zúčastnených, ale dobre obsadený aj s dobrou výpravou, údernosť síce v úzadí, ale realistickosť zato vynikajúca. Potešil aj Ludwig vo vedľajšej úlohe. Videné v origináli v čase vydania, nejako som to pozabudol zapísať... :) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film.Protože  když ho nezachránily ani taková zvučná jména předních herců, tak už je co říct.Film. zasazený do neutěšeného prostředí a neutěšeným dojmem z něj.Z toho filmu.To si můj oblíbenec Ray nezasloužil. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec tak špatné, má to sice děj jednoduchý jako facka - ale forma je fakt super, prostředí hezky temné, severské - padouch řádně vyšinutý ( i když Ray Liotta není asi castingová bomba), záběry zajímavé... Teoreticky lehce odbytý závěr, ale mi se to celkem líbilo...50% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pomalo plynuci priemer z chladneho zapadakova, kde napadnuta zena spolu s dvoma spolocnikmi hladaju miestneho vyvrhela cislo jedna, z ktoreho je cele okolie "poondiate". Nic extra, ale pacila sa mi hudba, surove prostredie a Julia Stiles. Moja davna oblubenkyna este z 10tich veci. I na nej, ako i na nas ostanych, sa prejavuje vek. :) 45% ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama