Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr., Tommy Flanagan (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (80)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po niektorych komentaroch som nevedel ci sa vobec pustit do tretej serie. Nelutujem ale. Drzi si to standart ci uz v kvalite, alebo v rychlosti deja. Stale svojsky pomale, no ku koncu serie to naberalo na poriadnych otackach. Nie je to extra zamotane, ako som cital par nazorov. Dej prekvapi niekolkymi super napadmi, ci uz "zanrovkou", alebo roznymi inymi futuristickymi vecickami. Akcia by vsak mohla byt lepsia. Inak ma to fakt bavi a som zvedavy na dalsi vyvoj. Dovolim si tvrdit, ze tato seria sa mi pacila mozno o trochu viac ako dvojka. Nove moznosti po prechode do realneho sveta boli vyuzite super, vyraznejsie ma nesklamalo nic. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Po tematické stránce nesmírně bohaté, ale co se týče samotného vyprávění, tak to bylo docela chudé. Oproti strašně hutnému (občas až přehuštěnému) ději 2. série tahle sezona docela strádá. U některých postav se docela šetřilo časem, a tak se jejich příběh zdál ochuzen a jejich motivace občas vyloženě odfláknuté. Taky je škoda, že většina hlavních myšlenek se až příliš často explicitně vyřkne a opakuje dokola (je to hodně "ukecanej" seriál). Přitom je tahle série dost podnětná k analyzování a porovnávání s jinými dystopickými filmy a seriály. Např. ta idea, že celý svět lidí je vlastně vystaven podobně jako svět robotů z Westworldu (akorát jej neřídí lidé, ale algoritmus) a lidi tak celou dobu nosí růžové brýle ideologie (to je skoro jako Carpentorovo Oni žijí). Nebo další velká otázka, která se tak často opakuje v podobných filmech: co je vyšší společenská hodnota, lidská svoboda nebo stabilita a bezpečnost? Nebo otázka, jestli mají lidé právo vědět pravdu a zdali to ustojí. V rukou šikovnějších scénáristů to mohla být událost sezony, takhle spíš promarněný potenciál. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak se mi vůbec nelíbí, kam se Westworld vyvinul a nasměroval: superobří počítač ze shromážděných dat předurčující budoucnost a ovládající společnost, krvavá revoluce "nového druhu", Dolores jako nelítostně vraždící terminátorka (zajímavé, co všechno najednou supersilné výtvory vydrží); za totálně neschopné lidstvo pak není držet palce vůbec komu. Ano, produkčně je seriál stále na špici, ovšem nevýrazné režijní vedení (hlavně, že máme odškrtnuté kvóty na (no-name) režisérky, pff) nedokázalo dodat nic jiného, než líbivé audio-vizuální pozlátko bez života a s veskrze unylou a nepotřebnou akcí, zato se spoustou "vznešených" canců. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nolan a Joy sa rozhodli, že každá séria Westworld bude zásadne iná, než tá predchádzajúca. No a to špeciálne platí práve pre tú tretiu, kde sa razantne mení atmosféra, prostredie a svojim spôsobom aj myšlienkový smer. Tvorcovia sa rozhodli upustiť od komplikovaných hrátok s časom, čo nemusí potešiť každého, rovnako ani náhly prechod z prérií a ošarpaných mestečiek do chladného megapolisu. Ten je zobrazený adekvátne, rozhodne však nevyráža dych na spôsob Blade Runner 2049. No a osobne mi práve tuctovejšia vizuálna stránka pripadala ako najväčší kameň úrazu. Vrátane zbytočného množstva akčných scén, tie popravde celú sériu skôr brzdili. Príbeh je totiž stále komplikovaný, ponúka zaujímavé podnety na premýšľanie a to samozrejme aj o našom súčasnom svete. Pochopiteľne pred ďalšou sezónou je nutné zopakovanie, možno až vtedy tretiu sériu naplno docením, ako sa aj stalo pri tej predchádzajúcej. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Určitě není třetí řada Westworldu řemeslně špatně odvedená. Se scénářem se tu pěkně hraje, hudbou je nádherně prokreslený a ani režie není špatná. Na postavách stále záleží a minimálně charakter Dolorez se od druhé řady dost zlepšil, jen zkrátka nevím, jestli tenhle způsob pokračování kvituju. Ono už to totiž nemá to kouzlo TOHO původního Westworldu. Tak uvidíme, co předvedou ve 4. řadě. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (4)

  • V tomto díle zazní píseň „Dissolved Girl“ od kapely Massive Attack a „Common People“ od kapely Pulp. (Epistemolog)
  • Ve scéně, kdy Maeve (Thandie Newton) ovládne drona, můžeme při útěku vidět, že ochranka má české CZ Scoprion EVO3. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama