Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (559)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotenie po styroch epizodach: Kto videl film, tak sa bude zo zaciatku dost nudit, lebo serial do velkej miery len opakuje to, co sa stalo vo filme. Akurat to robi rozvlacnejsie. Zapletka pôsobi ako Matrix naruby. Takze za otrokarov su ludia a za otrokov, ktori postupne zistuju v akom svete to ziju su androidi. Stylom to pripomina serial Lost. Ale ani zdaleka to nie je tak kvalitne. Pôsobi to strasne chladne. Ziadna z postav ma nezaujala napriek megahviezdnemu hereckemu obsadeniu. Podobne bez stavy vyzeraju aj prestrelky. Obsahuju sice krv a sem tam aj gore sceny, ale postradaju napätie, kedze viete, ze navstevnikom sa zatial nemôze nic stat a pri prestrelkach androidov vam to je ukradnute uplne, kedze potom ich vsetkych aj tak restartuju a vsetko sa zacne odznova. Serial mohli aspon zahltit mnozstvom zahad, ale do stvrteho dielu sa neustale preslapuje na mieste a caka sa kedy si to ti tupi androidi uvedomia a nastane vzbura. Pri tomto tempe bude zazrak, ked sa to stihne do finale serie. Cela linia s westernovym mesteckom je strasne sterilna. Ked si spomeniem jak stavnate pribehy sa odohravali v serialy Deadwood, tak sa m nechce verit, ze aj Westworld produkovalo HBO. O nieco zaujimavejsie je pozadie celeho toho parku. Ale zase sa to odkryva prilis pomaly. Neustale ma behom sledovania napadalo, ze byl z toho skvely film, ale ako serial to je strasne roztahane a dejovo riedke. Jedina aspon trochu putava zahada sa týka postavy Ed Harrisa. Ale uz teraz je viacmenej jasne o co mu ide. Uz len zistit ako to chce dosiahnut. Takze zatial som strasne sklamany. Od mladeho Nolana som po pecke Person of Interest cakal ovela lepsi serial. Ani neviem, ci to budem sledovat dalej. Mozno bude uplne stacit, ked si pozriem rovno finale. 5/10. Edit a spoiler: Vraj to nakoniec fakt su dve linie a William je MIB. Tak to je podraz a obycajne klamanie divaka. V jednej epizode to bolo schvalne natocene tak, aby bolo jasne, ze to su rozdielne linie a potom sa vytasia s takym ubohym podrazom. Som rad, ze som sa na serial, ktory si tak uboho striela z divaka, vysral. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvod byl parádní. Nastínění děje, představení postav a v rámci žánru neotřelé westernové prostředí, to všechno mě donutilo slintat nadšením. Ale to se celkem záhy změnilo v rozčarování. Postupem času se jednotliví aktéři začali bezcílně motat po place hledající "něco", co nebylo ani naznačeno, celkem neotřelé charaktery začaly působit šablonovitě a neustálé filosofování lezlo pomalu ale jistě na nervy. Ano, občas seriál nabídl nějaký nečekaný zvrat nebo dechberoucí sekvenci, ale bylo toho zoufale málo a skvostný casting to nezachránil, byť se herci snažili seč mohli. Vše vytrhl až závěrečný díl, který byl výtečný ve všech ohledech a dal odpověď na všechny otázky, ale ani tak celkovému zklamání nezabránil. 60% ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Grandiózně mysteriózní sci-fi westernové drama plné sexu a násilí s horrorovými a jinými prvky jako bonusem. Dlouho jsem se u nějakého seriálu takhle nepobavil, neoblíbil si takové množství postav, a nebyl natolik zaujat nějakým fiktovním světem. A to přesto, že tvůrci hrají s divákem od samého začátku (až po potitulkovou scénu s touto postavou) hodně nečistou hru. Vskutku velkolepá a nezapomenutelná show, tenhle Westworld. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně neskutečně obtížně hodnotitelný kousek. Nolanovina je tu nasáklá skrz naskrz a proti tomu nemívám nikdy výčitky. Pro mě je důležitý, jestli se dokážu naladit na notu tvůrci, aby mě vzal za ruku, potáhl, ukázal mi každou atrakci a ke konci mi koupil perníkový srdíčko a já byl bez sebe. To se nestalo. Westworld má vše, co by kvalitní biják na poli serošů měl mít: Spoustu peněz, skvělý nápad, výborné herce, vyzdvihnu promyšlený scénář, úchvatné exteriéry Utahu. Děj je patřičně mysteriozní, zažijeme sem tam i akci, ale celou dobu budeme napjatí jak guma od gatí a odpovědi nám budou ládovány rovnou kamionem až na konec. A já sám jsem byl překvapený, jak jsem byl onym závěrem nepřekvapený, což není nejlepší resumé. Co mě nejvíc zarazilo, byl fakt, že celá ta manéž, časové posuny a vůbec obrovské kličky scénáristů k docílení zmatení anebo svedení diváka (pokud byl na stopě), mě nechala vyloženě naštvaného. Základní idea, ta maličká a hlavní pointa, je strašně natahovaná (bohužel, sem tam si i zívnete), je na ní nalepeno spoustu vaty (zato inteligentní vaty) a celkově mi přišlo, že si tvůrci hrajou na strašně chytrý a je bolestivé, když je to takhle okaté. Po lahodném a velkolepém finále jsem trochu zvědavý, jak se to bude dál vyvíjet, protože to sklouzává do úplně jiných vod, takže mrknu i na pokračování..ale uhranut jsem rozhodně nebyl. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - Jednoduchý koncept vydřený téměř dokonale s dostatkem vnitřního obsahu, aby se neokoukal. I když byl největší twist čitelný dopředu, zůstala výborná zábava s fantastickými produkčními kvalitami a snovým obsazením. 90% 2. série - Za mě osobně úhyb nešťastným směrem s příliš velkou snahou o hraní si v něčem, co mě v rámci Westworldu nezajímá a navíc takovým způsobem, že jsem si ani nebyl záhy jistý tím, o co tam vlastně šlo a kdo měl jaké motivace. Tvůrčí ambice jsou hezká věc, ale určitá čitelnost a větší diváčnost nutně neznamená, že se člověk podbízí. Někdy to jen může prospět pečlivě piplanému vesmíru. 50% 3. série - Očividná snaha o zpřístupnění v rámci čitelnosti příběhu, pořád se ale nějak nemůžu naladit na to, že seriál Westworld opustil brány lunaparku budoucnosti tak brzo. Tady je sice alespoň určitá snaha o návraty, ale omezují se na minimum lokací. Co kvituji je jasná profilace postav i jejich postojů. Co naopak vůbec nefunguje je natahovaná linka Caleba Nicholse (Aaron Paul), jehož příběh by se dal říci v pěti minutách a místo toho nám tvůrci dokola jenom naznačují (a ještě pořád ty samé scény). Oproti druhé sérii jednoznačné zlepšení, ale že bych hořel zvědavostí, jak tohle dopadne, to příliš ne. Ostatně, strach o postavy už dávno neexistuje, tak proč se vzrušovat? 60%. 4. série. Do sebe zahleděné, plné křečovitých dialogů, které se tak motají v kruhu těkavosti, zmatených myšlenkových pochodů a náznacích, že by z toho Krajčo upletl novou kariéru. A bohužel i dějově slabota, který se zmůže na pouhopouhé vykrádání jiných (Matrix, Moon), případně rovnou sebe sama (první série). Ne že by tu nebyl potenciál, ale toho rádoby intelektuálního balastu, který je všude okolo, je tolik, že se to opravdu pořádně nedá sledovat. Kvůli tomu, že na životě žádné postavy vlivem neustálého oživování nezáleží, je mi dávno jedno, co se vlastně stane. Jen fascinovaně pozoruji, jak se z kdysi možná jednoduchého, ale silného konceptu stala ubíjející tvůrčí onanie, která neustále motá slova labyrint a hra. Opuštění parku byla prostě chyba. 30 %. ()

Galerie (654)

Zajímavosti (71)

  • Společnost, která řídí park Westworld, se jmenuje Delos. Delos je také název zábavního parku z filmu Westworld. (Harroc)
  • V den vydání epizody měla proběhnout prezidentská debata – HBO se tedy rozhodlo bez předchozího upozornění epizodu vydat s třídenním předstihem na své streamovací službě. (HellFire)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama