Reklama

Reklama

Westworld - The Choice

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2022, 6 h 57 min (Minutáž: 48–56 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aurora Perrineau, Brandon Sklenar, Jim Cody Williams, Jeffrey Wright, Thandiwe Newton, Ed Harris, Aaron Paul, Ariana DeBose, Evan Rachel Wood, Manny Montana (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dolores zapomněla vše, co se stalo. Žije novým životem. Má novou identitu (Christina), práci a přátele. Jenže minulost ji dohnala. Caleb se snaží žít normální život se svojí ženou a dcerou. Zjišťuje, že to asi nebude možné. I Maeve tvrdě narazí. Napadne ji totiž banda zabijáků. Muž v černém vyhlásil válku výtvorům a hodlá si vzít zpět, co mu bylo ukradeno. (Varan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (47)

Script 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mi moc nedává smysl existence této řady. Možná jde jen o těžení peněz z úspěšného seriálu, protože v určitých částech se podepsal nižší rozpočet na vizuální triky v seriálu. Logika šla tentokrát také hodně stranou. Jak kdysi jednou psal recenzi POMO o filmu Interstellar, tak zde to bylo stejné. Série se tváří strašně epicky a podkres hudby dodává divákovi jistotu, že tvůrci seriálu ví co dělají, ale není tomu tak a potvrdili to silně poslední dvě epizody seriálu, kdy došlo k takovým dějovým otočkám, že to až nedávalo smysl. Podle mě tvůrci ani neví jak to mají zakončit (což se mi i potvrdilo, když jsem se dozvěděl, že zrušili finální řadu seriálu). Za mě seriál mohl skončit třetí řadou. Ten konec by byl důstojný. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počkal som kým vyjdu všetky časti a pozrel som naraz a dobre som urobil lebo týždňové prestávky trhajú koncepčnosť, takto som sa po každej zhliadnutej epizóde tešil na ďalšiu bez straty očakávania a hoci z toho nebol binge-watching, bavilo ma to. Síce to pôsobí ako mierne vylúhovaná a vykastrovaná verzia westworldu z prvej série skombinovaná s odlišnými prvkami tretej série, no vo svojej priamočiarosti sú jednotlivé linky prehľadnejšie a ide o ľahšie stráviteľné sústo než metafilozofická prvá séria, tzv. "user-friendly". Palec hore za soundtrack, kde p. Djawadi drží latku štandardne vysoko. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko sa hodnotí štvrtá séria seriálu, ktorá ešte nemala byť finálna, ale nakoniec je. Čo sa týka mindfuck faktoru, ide o najtvrdší oriešok doposiaľ a niet divu, že mnoho divákov to už od druhej série vzdáva. Určite nejde o sériu, ktorú stačí vidieť iba raz, asi si treba všetko pekne ešte raz v pokoji pozrieť. Prípadne si pri niektorých konkrétnych epizódach zapisovať všetky dialógy a potom sa nad nimi ešte raz zamyslieť, predovšetkým pri hrách s časom. Ale HBO Max sa rozhodlo, že celý seriál vyhodí z ponuky... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do sebe zahleděné, plné křečovitých dialogů, které se tak motají v kruhu těkavosti, zmatených myšlenkových pochodů a náznacích, že by z toho Krajčo upletl novou kariéru. A bohužel i dějově slabota, který se zmůže na pouhopouhé vykrádání jiných (Matrix, Moon), případně rovnou sebe sama (první série). Ne že by tu nebyl potenciál, ale toho rádoby intelektuálního balastu, který je všude okolo, je tolik, že se to opravdu pořádně nedá sledovat. Kvůli tomu, že na životě žádné postavy vlivem neustálého oživování nezáleží, je mi dávno jedno, co se vlastně stane. Jen fascinovaně pozoruji, jak se z kdysi možná jednoduchého, ale silného konceptu stala ubíjející tvůrčí onanie, která neustále motá slova labyrint a hra. Opuštění parku byla prostě chyba. 30 %. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série a nakonec bohužel závěrečná série - (7,5/10). Dlouho jsem čtvrtou sérii odkládal, protože třetí mě docela zklamala. Navíc vyšel House of the Dragon a nechtěl jsem, aby se tyto dva seriály mezi sebou bily. Všem je nad slunce jasné, že první sérii by už žádná série nepřekonala. Čtvrtou sérii bych zařadil někde na úroveň druhé série s tím, že překonala sérii třetí. Seriál opět podrží skvělé kulisy a vizuální efekty, které jsou prostě hrozně originální. Taktéž futuristický soundtrack Ramina Djawadiho, který do svých tónu přimíchal i pár známých písní, které mě v každé sérii potěší. Herecká esa dělají co můžou a v mých očích si to Aaron Paul a Ed Harris kradli pro sebe. Byly tady silnější i slabší dějové oblouky a nečekané návraty známých postav. Šokující zvraty, ze kterých jde divákovi hlava kolem neodmyslitelně patří k tomuto futuristickému seriálu z pera Jonathana Nolana a Lisy Joy. Jsem proto dost překvapený z toho, že ve čtvrté sérii jsem se fakt v pohodě chytal a neměl jsem vůbec problém se vyznat v příběhu jako tomu bylo u předchozích sérii. Je vzhledem k charakteru seriálu dobře? Podle mě je to vzhledem k uzavírajícímu charakteru této série dobře. Divákovi nezůstanou skoro žádné otázky a může si tento seriál s klidem odškrtnou ze svého seznamu jako kompletně dokoukaný. Pořád se jedná o nadprůměrný počin, který HBO bohužel zrušilo. Vadí mi v konečném důsledku předčasné ukončení seriálu? Vzhledem k malému počtu otázek a zase takovému soft rebootu jsem s tím vlastně docela v pohodě. Když jsem se to dozvěděl předtím, než jsem měl seriál dokoukaný, tak mě to štvalo, ale teď to rozhodnutí i docela chápu. Nejlepší epizoda série: Generation Loss (S04E04) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (1)

  • Tak jako v předchozích řadách hrálo ústřední roli Město vědy a umění ve Valencii španělského architekta Santiaga Calatravy, které v seriálu představuje sídlo společnosti provozující parky, v této řadě je ústředním motivem telekomunikační věž umístěná do New Yorku. Věž je přímým odkazem k telekomunikační věži Calatravy v Barceloně. (TroiMae)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama