Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bůh se nudí. (HBO Max)

Recenze (18)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se slitovali nad diváky, kteří se v tom spletitém vyprávění pořád nezorientovali. A to nejen proto, že události předchozí řady zapomněli, ale i proto, že je i ten týden mezi epizodami dlouhý. Než se člověk zorientuje a chytne se ....stanou se další věci a valíte před sebou kouli domněnek. Že všechno vnímám správně, jsem si jistý nebyl. Tato epizoda to ale potvrdila a jsem za to rád. No a teď taky můžu bez uzardění napsat, že je to opravdu mňamkózní sci-fi pro náročnější a že mi až luplo v sanici, jak mi sklaplo. I já totiž po trojce kritizoval .... . ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý diel seriálu, kde naplno vidieť a divák navyše naplno prežíva to, že dejovo a aj vo fikčnom svete Westworldu je všetko takmer identicky zrkadlovo obrátené oproti počiatku seriálu, respektíve prvej sezóne. Už len si to pospájať s predchádzajúcou mindfuck epizódou, (nielen) vďaka ktorej si celú štvrtú sezónu plánujem pozrieť po jej skončení na jeden záťah. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mindfuck z minulého dílu je pryč. Teď se dozvídáme, že WW je vlastně v této epizodě stejný jako na začátku seriálu akorát že přesně obráceně. Poslušně infikovaní lidé se začínají porouchávat a Dolores objevila jádro pudla. Po průměrné první a druhé epizodě je tohle bezdiskuse jeden z nejlepších dílů celého WW. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda ktorá by sa mohla zaradiť hádam medzi 20 najlepších epizód všetkých seriálov vôbec nebyť neofašistickej liberálnej vsuvky tohto rasistického septiku ľudskej spoločnosti keď afroamerickej klitorisáčke robia kreslo iba ženy bielej farby pleti. Nič také ako obrátený rasizmus neexistuje, You re fucking racist...Inak je to dokonale napísaná epizóda. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To zase bude chrochtání a mlaskání jaká je to bomba a jak WW prostě jede... nejede. Sledujeme jen linku Dolores. Jak se minule ignorovala, tak teď se z ní nehneme. Každopádně, díky tomu by se klíčové dění epizody šlo sestříhat v klidu do 10ti minut. Zbytek jsou jen ubohé řeči, kterýma se scénář snaží odpoutat pozornost od okatého kopírování Matrixu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako, "host-i" uz zacinaju blbnut z vlastneho sveta a prichadza spochybnovanie? Nakoniec si to v ramci zachovania "obvodov" skocia sami. :) Par zaujimavych filozofujucich otazok, inak priemer. Najlepsia cast epizody bol asi rozhovor kopie a ludskeho originalu "pana v ciernom". ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenáristicky dobře odvedená práce a je to snad první díl po posledních třech řadách, kdy jsem se cítil jako v první řadě. Mělo to výbornou atmosféru, napětí, záhady, postupné odhalování. Jen mám malinko strach, že je již vše odhaleno a seriál nebude mít čím překvapit. Ale třeba se mýlím. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych sdílet nadšení ostatních, ale úplně se mi to nedaří. Možná kvůli tomu, že to celé sleduji už s trochu mírnou letargií. Nicméně i já musím uznat, že konečně se něco děje, přičemž je to i zajímavé, ačkoliv recyklace tu jede na plné obrátky, různé dějové zákruty člověk odhalil už na začátku a víceméně se jedná o další variaci na Matrix. Ale že by se jednalo o událost, která by se vyrovnala první řadě, to tam pořád nevidím. PS: Jsem opravdu jediný, komu vadí ten čím dál více televizní look/feel? Protože některé záběry mi přijdou vyloženě ošklivé. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po štvrtej časti som mal pocit že sa blížime ku koncu, ale to sme sa len rozbiehali. William sa pýta pokazeného bota stvoriteľskú otázku prečo ničí svet, ktorý má vychutnávať a nie ničiť, ktorého detaily sa dlho budovali. Celkom otazka na telo, na každého z nás. Dolores zisťuje že má veľa spoločného s Trinity z posledného Matrixu. Dokonalý svet ktorý je vytvorený pre ňu, ňou a predsa v ňom nie je šťastná. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ˇUbohý robot (Hale) sa nudí to the fuckin death a vymýšľa hlúposti lol. .................. Tvorcovia, scenáristi, majú načítanú filozofiu (historickú), "nalepili" ju na robotov a......... ich bláboly , "filozofické" ciele Hale,  nedávajú ktovieký zmysel ¯\_(ツ)_/¯ (tak ako nedávajú žiadny zmysel filozofické ciele antických filozofov súčasným materialistom / ateistom... lul) ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá sezóna se nám překlopila do druhé půlky. Předchozí epizody byly neslané, nemastné, ale připravovali příběh pro velká překvapení v předchozím dílu a samozřejmě i v tom zatím  posledním. V dnešní epizodě se věnujeme jenom příběhu Christiny, pro kterou je seznámení s „novou“ láskou Teddym klíčové. Už se postupně dostáváme k jádru pudla, kdy se i hlavní postava příběhu dozví to, co vlastně je a jak to v jejím světě chodí. Příběh nové vládkyně světa „výtvorů“ Charlotte dostává zajímavý smysl, ve společnosti „Muže v černém“ do dozvídá, že to v jejím světě není až tak sladké, jak se zdá, postupně se objevují poruchy, které určitě budou stát za další vzpourou. Poprvé se také setkají Christina a Charlotte a v jich diskusi se postupně dozvídáme, že se blíží katarze příběhu hlavních postav. Tím, že věnujeme jenom světu výtvorů, tak se Bernardem nesetkáme, ten je momentálně mimo město spolu s Calebovou dcerou a určitě se objeví v dalším epizodě, když se znovu po sebevraždě v předchozí epizodě objevila Maeve. Těším se na setkání hlavních postav v poslední epizodě, protože to nebude určitě jednoduché, aby se Maeve vrátila k tomu, co dělala ihned na začátku sezóny. A co Caleb? Určitě se na něj nezapomnělo, určitě s ním měla Dolores plány, když si ho v předchozí sezóně oblíbila. Snad se i setká s vyrostlou dcerou a její příběh skončí dobře. Je strašně dobře, že tvůrci hodně přemýšleli, jak by se mohl příběh posunout. Návrat do znovu vytvořeného světa Westwordu beru jako pozitivní. Nejedná se totiž o přímou kopii světa, ale i jeho šílené vylepšení. Docela by mně i zajímalo, jak to vypadá za městem Westworldu, jestli je opravdu taková pustina, jak se zdá. To vše se dozvíme v dalších dílech. Pro mě je první díl druhé půlky čtvrté sezóny jeden z nejlepších dílu celého seriálu. Určitě to přineslo hodně překvapení, ale také přineslo mnoho nových otázek. To je přeci smysl celého seriálu. Postupně objevovat svět a za další objevenou novou věc se musí objevit několik dalších otázek, jak je to možné, kdo za tím je. Hodnocení: 95 % ()

Fearghast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl kdy se konečně něco zajímavého děje. Ano, recykluje se o 106, ale zároveň se posouvají důležité linky děje a postavy konečně dostávají vlastní prostor dýchat. Těch pět hvězdiček si nejspíš nezaslouží, minimálně za to "osvobození" rukojmí, ale ze soucitu, a že se to konečně zase jednou povedlo jich tam těch 5 dám. Retrospektivně snižuji hodnocení o jednu hvězdičku. ()

Reklama

Reklama