Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (116)

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľké prekvapenie. V podstate až do predposlednej časti som si nebol istý čo to tu na mňa skúšajú, no potom prišiel koniec a absolútne som onemel. Western ktorý sa nebojí sci-fi vychytávok. Dialogovo a rozprávaním príbehu prvotriedna záležitosť. Šokujúce, napínavé a ajkeď miestami pomalé vôbec mi to nevadilo lebo hneď od začiatku som bol ponorený do tohto fikčného sveta. Herecky v mojich očiach najviac ťahali Hopkins a Harris a je veľká škoda že ďalšie série mali klesajúcu tendenciu.  9/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málem mě tenhle nadupaný seriál „Westworld“ z produkce HBO minul, ale jakmile jsem si pustila první díl, musela jsem dofetovat zbytek :-) V první řadě se autorům (Jonathan Nolan a spol.) podařilo vytvořit naprosto fascinující, propracovaný svět na základě inspirace původního autora Michaela Crichtona.. Díky moderní technologii si dnešní „Westworld“ mohli dovolit udělat mnohem dynamičtější, hmatatelnější, reálnější.. Seriál „Westworld“ se snaží divákovi vnuknout řadu filosofických otázek zejména ohledně lidství a humanity.. Baví mě propracovaná sci-fi, která se schovává za tradiční western, obě žánrové kategorie jsou mé oblíbené.. Akčníé podívané je tu pomálu, spíše se jedná o konverzační drama na pomyslném pozadí divoce západních jatek.. Autoři si chytře pohrávají s linkou času.. Rozehrávají inteligentní hru na slepou bábu – kdo je člověk? kdo robot? kdo ovládá koho? a proč? Ovšem zklamu Vás, po celé jedné sérii jsem odpovědi na své otázky nedostala.. Zvučná jména vábí a scény s výtečnými staříky Anthonym Hopkinsem a Edem Harrisem považuji za ty nejzdařilejší vůbec.. Obě postavy jsou klíčové, ale nenazvala bych je hlavními, jsou relativně upozaděny, aby dostaly prostor i nové méně známé či zcela neznámé tváře. Mě osobně trošku vadilo, že se děj díky snům a herním smyčkám vrací stále na začátek a omýlá se již omleté stále dokola, ale chápu, že do koncepce příběhu to bylo nutností. Vadí mi, že se hodně soustředí na vývoj postav, ale nikdo mi nevysvětlil základní technické zákony tohohle světa (např. kde berou roboti energii, jak fungují příběhy, jedou si hlavní postavy divokého západu smyčku každý den to samé a pokud přiberou člověka, tak se děj na několik dní rozjíždí apod.).. Z děje jsem něco prokoukla dávno, něco mi bylo podsouváno jinak, ale divákovi je celou dobu jasné, že nic není tak jak má být.. Seriál „Westworld“ je výborně propracovaný a perfektně vystavěný, ale „něco“ mi tam na 5* chybělo.. Btw – původně jsem neměla ani tucha, že je prapůvodním otcem příběhu Michael Crichton, ale instinktivně jsem vytušila, že jde o silnou provazbu na „Jurassic Park“ (díky technologii uměle vytvořený uzavřený svět, který se člověk snaží ovládat, dokud se všechno nezačně kvůli hamižnosti hroutit + ideologický papaláš, který to vlastně myslel dobře apod.), takže komu lahodí podobný styl (jen bez dinosaurů), tak rozhodně doporučuji povinně shlédnout :-) Už se těším na další sérii a modlím se za minimální úrovňový propad :-D ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoka skola scenaristiky a storytellingu. Vic snad ani netreba dodavat. V celych deseti dilech se povedlo skvele odvypravet opravdu zamotany pribeh tak, aby dej neztratil tempo, aby se divak neutopil v samych otazkach a aby hlavni temata prubezne probublavala na povrch v temnych a neprijemnych kopancich. Tleskam Nolanovi, tleskam Hopkinsovi a Harrisovi. Dalsi sezonu podle me neni uplne nutna, ale s chuti si ji pustim. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě fakt dostala,každá postava si žije a umírá ve své dějové linii,pak najednou zjistím,že žije a umírá v několika dějových liniích v rámci parku a ještě dostává možnost zažít totéž v reálu v laboratořích společnosti.Pro umělou inteligenci,která si začíná uvědomovat sama sebe,je to pěkně depresivní zážitek.Celá první série byla docela zvláštní,chvíli to byla nenáročná zábava,chvíli drama s netušenou hloubkou,ale až na pár slabších momentů to byla parádní podívaná a ten závěr... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý, ale na zpracování velmi náročný námět, což je na první sérii znát. Prakticky do poloviny děj nikam nespěchá, svým způsobem se toho příliš neděje, i když, ono zdání někdy klame a tady jsem měl později právě tento pocit. Tvůrci si v prvních pěti epizodách připravovali půdu na "akčnější" druhou část, ale o té později. Ona hned úvodní epizoda je díky četnosti postav, komplikovanosti světa a časovým rovinám tak složitá, že ji ta následující vlastně pouze dovysvětluje, děj nikam neposouvá. Ve druhé polovině, kdy už divák světu rozumí (alespoň má ten pocit) se děj více věnuje hlavním postavám a snad i dává větší smysl. Tady mě krom linie Muže v černém velmi bavila i Maeve, i když, zase je třeba vrátit se na začátek (jako ve Westworldu), "na zpracování velmi náročný námět" - opravdu by se všichni dopustili tolika chyb? A podobných ne-smyslů je tu více, ale co už. Mezi další silné scény patří pomalu vše s duem Harris/Hopkins, ostatně jak jinak. Ale zdaleka nejen to, je tu i velmi zajímavá banditka Armistice a její parťák Hector, oba jsou ozdobou silné finální scény. A co teprve Bernard a jeho osud... snad lepší, než ten Fordův. Na závěr ještě jedna výtka, snad z pochopitelných důvodů bych do role Williama volil jiného herce, protože "to" bylo jistě dobré, jenže "to" tam prostě není. Asi tak, hlavně počkat na potitulkovou scénu finální epizody, Armistice! 75% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V den vydání epizody měla proběhnout prezidentská debata – HBO se tedy rozhodlo bez předchozího upozornění epizodu vydat s třídenním předstihem na své streamovací službě. (HellFire)
  • El Lazo znamená ve španělštině „smyčka“ nebo „oprátka“. (HellFire)
  • Robotická ruka hrající na piano v úvodních titulcích je vymodelována podle autora soundtracku k seriálu, Ramina Djawadiho. (HellFire)

Reklama

Reklama