Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem v tom měl totální čurbes, ale postupným vyprávěním se vše začalo uprvavovat, neříkám, že mám jasno úplně ve všem, ale dle způsobu vyprávění je to dost pravděpodobně záměr tvůrců seriálů, hezky pomalinku a postupně. Nepopírám, zaujalo mě to....hodně mě to zaujalo. Herecky je to lahůdka, obrazově jakbysmet, krásné titulky, hudba, no prostě práce profiků v každé filmařské disciplně. Uvidime jak dál, pilot splnil účel - probudil zájem a seriál tedy nemá ten šmitec. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úsměvně snaživá vyprávěnka, které je zatím vidět až do tenkého střeva. Dojem neuvěřitelně sterilní a mechanický. Nesympatické šablony místo postav (může být úmysl, ale nefunguje). Chybí tomu už jenom Honza Cash na závěr. Wait. Nechybí. Mnoho povyku pro nic zatím. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezaujalo ma to. Zručne nakrútené a profesionálne po všetkých stránkach, ale Ed Harris ide tradične na autopilota a z mnohých (kvázi)mrazivých scén ani zďaleka nemrazí až tak, ako malo (výmena otcov). Hopkins s Jeffreym Wrightom sú v tom celkom dobrí a vysoký rozpočet je vidno (ako ostatne priamo v deji sucho podotkne jedna z postáv), ale inak si nie som istý, či dám celú sériu. Naznačené otázky ma totiž príliš nezaujímajú a postavy ma neoslovili. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Lidstvo dosáhlo svého evolučního vrcholu a po něm už nás čeká jenom jedno. Pád. Pilotní epizoda byla naprosto fantastickou ukázkou toho, jak jeden malý detail může kompletně narušit a změnit smysl vyprávění. Hrátky s časem, změnou linek, chováním postav nebo jen detaily v dialozích byly spíš než cokoliv jiného provokativní a nutily člověka přemýšlet. Přidejte neskutečný herecký talent před kamerou, fakt, že ten fiktivní westernový svět je tomu celkovému rámování ušitej jako na míru a Ramin Djawadi tady podává dost možná jeden ze svých nejlepších hudebních výkonů a máte jednoznačně seriál, který bude stát za to sledovat. O tom, že pilot je jeden z nejlepších za tenhle rok už pak ani nemusí být řeč. Zkrátka wow a smekám! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hype byl u mě na úrovni nula, jen zvědavost co je to ambiciózního novýho plus obava, že robotí sci-fi není moc šálek pro mě. Klíčem prvního dílu je vždycky upoutat - E01 si mě získala jak krví, tak malebnou scenérií divokýho západu, zajímavou kombinací minulosti s budoucností a atmosférou "něco je špatně" mysteriózna. A jak po prvním díle člověk furt ví vlastně kulový, mám aspoň to tušení, že tohle bude ještě zajímavý... Moment radosti ustřelení ksichtu J.D. Phillipse. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slušný rozjezd. Špatně napsaná westernová scenérie nádherně kontrastuje s Harrisovým zabijákem. Hopkins parádní. Finálová diagnostika aneb s tátou o Bohu a Shakespearovi mrazivá. Víc a houšť. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si předem vůbec nepřečtete, oč se jedná, a víte opravdu jen tolik, že tohle dílo má na svědomí mladší bratr Ch. Nolana, zdatný scénárista, se svou drahou polovičkou, je tenhle otevírák Westworldu jednoznačně za pět hvězdiček. Jen zkrátka nejprve nesmíte vědět nic a děkuji svojí intuici, že mě uchránila.Mistrně se tu do výjevů kladou indicie jako něžné i kruté miny a co chvíli vám v přesném načasování nějaká vybuchne v hlavě, rozbije dosavadní vystavěný svět a rozlije vám po tváři blažený výraz nového pochopení, tedy hned poté, co vám naskočí vyražený dech a splasknou puchýřky husí kůže. *** Miluju z hloubi duše ten vzácný pocit, když se smím tvůrci odevzdat, jistě vědět, že ví, co se mnou dělá, když smím spočinout v pevné náruči mistra vyšší školy valčíkové logiky a nechat se vést. Vše, co potřebujete, je znát základní kroky logického uvažování, mít cit pro hudbu a pro variace a samým rozplýváním se nepřipravit o bdělost vůči narážkám. Pak už jen sladce malátníte krásou hlubšího a majestátnějšího smyslu, což je krása par excellance. *** Tolik můj dojem z efektně a důkladně připraveného entrée do seriálu, ze vstupní haly do výjimečně slibného paláce. Jak to bude, pohádko, s tvou ozřejmující divukrásou smyslu v tomhle důmyslném zrcadle našeho lidství dál, uvidím a poznám. Zatím mě máš. *~ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezprostředně po filmu značně dehonestující zážitek. Fiktivní postava scénáristy píše pro zdejší Westworld po třiceti letech příběhy tak stereotypní a neumětelsky přepálené, až tenhle tvůrčí záměr vypadá dokonce i na HBO jako cosi z Hallmarku, či ještě hůře občas dokonce i ze SyFy. Psychologické drama z prostředí laboratoře je skvělé, scény z Divokého západu ale bohužel těžce nefungují. Zatím spíš chci aby seriál nikdy nevznikl, kabelovka se možná opravdu měla hecnout a ty produkční šlamastyky nepřecházet... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá ochutnávka nového, respektíve nových fikčných svetov dáva tušiť, že sa bude za a) jednať o premyslenú hru s divákom, alebo za b) bordel, ktorý sa vďaka modernej forme bude vydávať za chytrý. Pevne dúfam, že z a) sa ukáže ako správne a všetky tie hviezdy vedeli, na čo prikývli. Najväčším tromfom jednoznačne Ed Harris ako novodobý agent Smith, ktorý skvele konkuruje Weavingovej charizme. Zatiaľ trochu chaotické, ale prečo odkrývať na začiatku hneď tie najdôležitejšie karty, že... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý, má to hloubku a příběh schopný vzbouzet emoce, otázky i provokovat skrze mnohá témata. Co ale seriál (nebo alespoň první epizoda) nemá je jakákoli dynamika, postrádá snahu stvořit jak z příběhu, tak z hereckého obsazení něco jedinečnýho. A tak se jedná veskrze o zcela suchou - byť tematicky hodně zajímavou – sci-fi se slušnou výpravou, kamerou i scénářem, ale s neskutečně nudnou režií (pravej opak Hry o trůny, která je dynamická a masitá, ovšem stejně tak zbytečná a hloupá)! A protože první epizoda vždy nastolí styl celé série, nepředpokládám, že mi další díly vyrazí dech. ()

Hust3r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem si konečně řekl, že se do té loňské velké novinky vrhnu. Mám takové období, kdy mě westerny baví a kdy ne, ale říkal jsem si, když je to ten Nolanovec a příměs sci-fi, navíc v HBO produkci což krom jiného znamená hodně prachů, tak to snad bude good. První díl docela neřikající, absolutně nevim, jak se to bude bude ubírat, ale obsazení, to má naprosto ohromující. Kromě Eda Harrise a Hopkinse mě nejvíc zaujal Trevor a doufam, že se bude objevovat častěji, protože i na malém prostě mě dostal :D ()

classic 

všechny recenze uživatele

Akosi ma to nezaujalo, ani popri „odborníkom” na televíznu produkciu, a la J. J. Abrams, ktorý ma upútal seriálom LOST, bohužiaľ, tu sa mu to zatiaľ nedarí + Jonathan Nolan, ktorý píše scenáre aj svojmu slávnejšiemu bráchovi, Chrisovi. Ten už vonkoncom, nie ! Pripomínalo mi to niečo na spôsob filmu TRUMAN SHOW, ale trochu inak. Fakt netuším, či som ešte schopný venovať sa naozaj bezvýznamnému projektu, ktorý mi nič nehovorí, a ani asi nebude ? Jedna herečka sa podobala na šéfku Engelhardtovú z debilného seriálu Kobra 11. Obsadenie, hmm... Okrem Rachel Wood, slabota ! Drsnejšie uchopenie hlavného motívu z pohľadu tvorcov, ešte neznamená, že to, čo sledujem, nepovažujem za samoúčelné... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bráška slavnějšího Christophera se vrhl na televizní pole, kde se jak adaptovat film Michaela Crichtona. Hned v první epizodě se dozvídáme, že se děj odehrává ve světě, kde si zbohatlíci kupují zážitek ve westernovém „life-like“ světě plném androidů. Jenže poslední update se nezdařil a některé postavy se začínají chovat nezvykle. Jakožto první epizoda, která by vás měla navnadit k dalšímu sledování, to ale bohužel to moc nefunguje a slavní herci to nezachrání. Na další epizody se při téhle stopáži netěším. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda mě hodila přímo do středu dění,aniž jsem věděl,která bije,naštěstí mi se mi začal děj odhalovat dříve,než jsem stihl upadnout do stavu absolutní zmatenosti.Překvapil mě kontrast klidu a sterilní čistoty v laboratořích,kteréžto záležitosti střídá divokozápadní brutalita a vystřelování mozků,jako celek to působí dokonale.Jasně,Paint It Black znám,ale nikdy jsem ji neslyšel takhle instrumentálně. ()

cvutak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potenciál je vážně obrovský, lokace dokonalá, obsazení úžasné, tvůrci fenomenální. Tak co je špatně? Problém prvního dílu je ten, že mě nedokázal na sto procent vtáhnout do děje. Atmosféra je chladná, ale co se dá taky čekat, když se experimentuje s "lidoroboty" jako s laboratorními krysami. 3/4 stopáže jsem byl totálně dezorientován, což byl určitě plán tvůrců, ale nějak mi to nesedlo. Proto první díl hodnotím třemi hvězdami. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre kazdeho, kto videl filmovu verziu je pilot prakticky zbytocny. Napriek tomu funguje najlepsie, kedze sa este len zoznamujeme s postavami a netusime jak prazdny serial to bude dalej. ()

Reklama

Reklama