Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nevidel ale už teraz môžem povedať, že sa mi na pilote páčili iba 2 veci. Krásne intro, ktoré ukazovalo budúcnosť sveta (3D tlačiarne) a záverečná skladba Johnnyho Casha. Seriál samotný ma nezaujal. Hviezdne mená (či už hereckého obsadenia alebo tvorcov) ma slušne navnadili. Aj obsah sa mi pozdával, ale vonkoncom to vo výsledku nebolo pre mňa to pravé orechové, dokonca ani uspokojujúce.. Ako keby som videl mix Game of Thrones, Matrixu, Edge of Tomorrow a ja neviem ešte čoho vo westernovom šate, ktorý pripomína viac seriál Stargate ako niečo peckového od HBO. Hra s časovou slučkou bola síce fajn ale prečo to tvorcovia museli nasáčkovať práve do nie príliš uveriteľného westernového sveta kde z rán strieka CGI krv? To už nepochopím. Námet slušný ale neverím tomu. ()

cvutak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potenciál je vážně obrovský, lokace dokonalá, obsazení úžasné, tvůrci fenomenální. Tak co je špatně? Problém prvního dílu je ten, že mě nedokázal na sto procent vtáhnout do děje. Atmosféra je chladná, ale co se dá taky čekat, když se experimentuje s "lidoroboty" jako s laboratorními krysami. 3/4 stopáže jsem byl totálně dezorientován, což byl určitě plán tvůrců, ale nějak mi to nesedlo. Proto první díl hodnotím třemi hvězdami. ()

Reklama

radecacek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TL:TR - Hodně slušný, zajímavý rozjezd a bacha na zdejší komentáře, obsahují spoilery!!! Delší verze: O ději seriálu jsem předem nečetl. Takže jsem na to ze začátku koukal jak Alenka v říši divů. O to víc mě to zaujalo. Titulní epizoda se trochu vleče, postupně nás seznamuje se světem a postavami a načíná osudy některých postav. Herecké výkony jsou úžasné. Nechci spoilerovat, takže jen dodám, že mě překvapilo, kolik slavných a známých herců tam hraje a kdo všechno měl na svědomí tento asi zřejmě hodně hodně drahý seriál. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá ochutnávka nového, respektíve nových fikčných svetov dáva tušiť, že sa bude za a) jednať o premyslenú hru s divákom, alebo za b) bordel, ktorý sa vďaka modernej forme bude vydávať za chytrý. Pevne dúfam, že z a) sa ukáže ako správne a všetky tie hviezdy vedeli, na čo prikývli. Najväčším tromfom jednoznačne Ed Harris ako novodobý agent Smith, ktorý skvele konkuruje Weavingovej charizme. Zatiaľ trochu chaotické, ale prečo odkrývať na začiatku hneď tie najdôležitejšie karty, že... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý, má to hloubku a příběh schopný vzbouzet emoce, otázky i provokovat skrze mnohá témata. Co ale seriál (nebo alespoň první epizoda) nemá je jakákoli dynamika, postrádá snahu stvořit jak z příběhu, tak z hereckého obsazení něco jedinečnýho. A tak se jedná veskrze o zcela suchou - byť tematicky hodně zajímavou – sci-fi se slušnou výpravou, kamerou i scénářem, ale s neskutečně nudnou režií (pravej opak Hry o trůny, která je dynamická a masitá, ovšem stejně tak zbytečná a hloupá)! A protože první epizoda vždy nastolí styl celé série, nepředpokládám, že mi další díly vyrazí dech. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Od poslední závady v parku uběhlo již 30 let. V jedné scéně se podíváme do nižšího podlaží, které slouží jako „chladírna“ a zároveň skladovací prostor pro hostitele. Nápadně připomíná původní vstup do parku z dob filmů Westworld (1973) a Futureworld (1976). Tento konkrétní vstup je k vidění pouze v epizodě Pod slupkou (2016), což by mohlo znamenat, že seriál je pokračováním původního příběhu, spíše než úplným restartem. Děj Westworldu byl zasazen do roku 1983, zatímco Futureworld se odehrával v roce 1985. (HellFire)
  • Natáčelo se celkem 22 dnů v okolí Los Angeles a u města Moab v Utahu. (HellFire)
  • Jeden z hostitelů se jmenuje Hector Escaton (Rodrigo Santoro). Slovo „eschaton“ je spojováno s koncem světa. Ve vědecké fikci odkazuje na nadlidskou strojovou inteligenci neboli konečnou formu lidské technologie. (HellFire)

Reklama

Reklama