Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Psanec, který s oblibou pije mléko, je poctou robotům ze série Vetřelec (1979), kterým koluje v žilách bílá „krev“. (HellFire)
  • Natáčelo se celkem 22 dnů v okolí Los Angeles a u města Moab v Utahu. (HellFire)
  • Na jednom plakátu s hledanými zločinci ve městě Sweetwater můžete spatřit jméno Larry Clause. Larry Guy Clause je členem štábu, konkrétně oddělení zvláštních efektů. (HellFire)
  • Jeden z hostitelů se jmenuje Hector Escaton (Rodrigo Santoro). Slovo „eschaton“ je spojováno s koncem světa. Ve vědecké fikci odkazuje na nadlidskou strojovou inteligenci neboli konečnou formu lidské technologie. (HellFire)
  • Od poslední závady v parku uběhlo již 30 let. V jedné scéně se podíváme do nižšího podlaží, které slouží jako „chladírna“ a zároveň skladovací prostor pro hostitele. Nápadně připomíná původní vstup do parku z dob filmů Westworld (1973) a Futureworld (1976). Tento konkrétní vstup je k vidění pouze v epizodě Pod slupkou (2016), což by mohlo znamenat, že seriál je pokračováním původního příběhu, spíše než úplným restartem. Děj Westworldu byl zasazen do roku 1983, zatímco Futureworld se odehrával v roce 1985. (HellFire)
  • V úvodní epizodě se dozvíme, že původní robotické hostitele dokázalo prozradit jednoduché potřesení rukou. Jedná se o odkaz na film Westworld (1973), který posloužil jako inspirace pro vznik seriálu. (HellFire)
  • Robotická ruka hrající na piano v úvodních titulcích je vymodelována podle autora soundtracku k seriálu, Ramina Djawadiho. (HellFire)
  • V této epizodě zazní orchestrální verze písně „Paint it black“ od kapely Rolling Stones a klavírní verze písně „Black hole sun“ od kapely Soundgarden. (Epistemolog)

Reklama

Reklama