Reklama

Reklama

Úlohy vo Westworlde sa obrátili. Ľudia, ktorí zneužívali výtvory na svoje zvrhlé chúťky, sa teraz stávajú ich obeťami. Hranica obmedzeného Westworldu ich cestu za pomstoou rozhodne nezastaví... (HBO Max)

Recenze (31)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld není seriál, na jehož pokračování bych se vysloveně těšil a nemohl se ho dočkat. Přesto uznávám obrovské kvality, které má. Navíc jde o můj oblíbený žánr, takže bylo jasné, že se na druhou řadu podívám. Nicméně oddaloval jsem okamžik, kdy se sledováním začnu. Takže proč se vědomě vyhýbám kvalitnímu sci-fi? Je to těžké "čtení"? Spousta řečí a žádný humor? Samé střílení a žádné emoce? Chybí postava, které by člověk fandil? Od všeho něco. Jestliže v Humans dostáváte spoustu podnětů k zamýšlení se, tak tady už dostáváte myšlenky naservírované a tvůrci se vám snaží vysvětlovat, co a proč se děje. Westworld je hodně na efekt...tak trochu to vypadá, že někdo zatlačil, aby bylo vše přímočařejší a jednodušší. V této epizodě sledujeme, jakými cestami se asi bude následující řada ubírat. Za pomocí flashbacků poskakujeme na časové ose podobně, jako v první řadě. Sledujeme Bernarda, který se hledá, také tažení Dolores proti hostům, ale i černého kovboje, který přijmul novou výzvu, nebo Maeve na cestě za svou dcerkou. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skoro jeden-a-půl-roční pauze od první řady je úvodní díl té druhé v prvním plánu logicky připomenutím kdo je kdo, kde ho nebo ji zanechalo předloňské finále a co teď chce. Což zvládá dostatečně elegantně na to, aby se obešel i bez koláže „v minulých dílech jste viděli“. Nebyl by to ale Westworld, jak ho známe, aby zároveň nestíhal i alespoň druhý plán, takže ani vyprávěcí struktura epizody není zase tak přímočará, jak by se nejdřív mohla zdát. Už tady nepůsobí tak silně jako minule to kouzlo objevování nepoznaného a dychtivé hltání jakýchkoliv střípků informací o světě a postavách. Přeci jen už jde o návrat do již rozjetého univerza a tvůrci do konce řady na většinu hlavních otázek odpověděli. To ale v globále rozhodně není špatně, jakkoliv mám třeba Ztracené rád, je jen dobře, že Nolan a spol. mají své záhady pečlivě promyšlené a postupně je osvětlují. A pomalu už uvádějí i otázky pro aktuální řadu, zatímco jen tak mimochodem vykrývají některé potenciální útoky diváků na logiku děje. Samozřejmostí je stále velice vysoký produkční standard. Výborní herci, výprava i kostýmy, působivá hudba (nechybí ani mechanické piano) i vysoká obrazová kvalita, která bez problému ustojí i kinoprojekci. První epizoda druhé řady sice nenabídne nic vyloženě strhujícího, ale jako nový úvod funguje bezchybně. V tuhle chvíli k divácké radosti bohatě stačí návrat do světa westernového parku, a opětovné shledání s nebohým Bernardem, emancipovanou Dolores nebo Mužem v černém, který konečně hraje hru za podmínek, jež ho zase baví. A nepochybuji, že v příštích týdnech se to rozjede ještě víc. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si člověk odpočal od ubíjející, nudné, z hlediska historie TV seriálů naprosto zbytečné první série, tak to najednou nebylo až tak špatný. Minimálně to bylo hodně akční - patrně tady tentokrát zabili ještě víc postav, než v kterémkoliv z předchozích dílů. Nezabili jen ty, kteří už to měli za sebou - a těch tady byly snad stovky. Takže kdo tohle rád, ten si jistě přišel na svý. Já ale miluju silný příběhy. A obávám se, že mi je Westworld není schopen nabídnout. Stroje - výtvory - si teď budou 10 dílů vyřizovat účty se svými trapiči - lidmi a tím to patrně zvadne. Pokud mě dokážou přesvědčit o opaku, totiž překvapit mě, pak i prvnímu dílu druhé série zvednu o jednu pecku hodnocení. Něco mi ale říká, že už se sem nebudu muset vracet. Ti scénáristé na víc prostě nemají, vidí si jen na špičku nosu. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám trošku smíšené pocity z toho, že druhá série bude úplně o něčem jiném, jenom lidi vs stroje, tak jak se dalo čekat. To ještě tak špatné není, nicméně mám v sobě pocit, že vím jak to skončí a že lidi stejně jednou vyhrajou. Neříkám, že nechci, aby to tak dopadlo, ale chci aby to bylo provedené nečekaně. Každopádně samotný díl samozřejmě víc než dobrý, jak už je zvykem. ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chaos takes control, dámy a páni. Podľa mňa je najväčšou slabinou celej druhej série, najviac viditeľnou práve v úvodnom dieli, opätovné využívanie poskakovania v chronológii diania. Čo bolo v prvej sérii nevyhnutné a fungovalo, tu skôr pôsobí do počtu. Nejaké menšie záhady sa z časového rozdielu cca dvoch týždňov vyťažiť dajú a viaceré sú tu dobre predstavené, ale je to trochu zbytočná nadpráca. Zaujímavejšia je práca s Bernardovou mysľou, ešte stále otrasenej zo zranenia hlavy v prvej sérii, ktoré bolo vtedy šité horúcou ihlou. Ešte zaujímavejším je Bernardov nález rozkladajúceho sa tigra a Ashova poznámka na margo počtu parkov. To je už iný bengál, vážení ! ;-) Čiernohumorné scény s coverom Joplinovho Zabávača ako podmazom ma pobavili. V každom prípade je prvý diel len väčšie intro na vtiahnutie do deja, takže som k nemu patrične zhovievavý. Určite sa ale nezaradí medzi pamätihodnejšie epizódy seriálu. P. S. Chúďa robot-stajniar. :-( ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě zazní klavirní melodie „The Entertainer“ od skladatele Scotta Joplina. (Epistemolog)

Reklama

Reklama