Reklama

Reklama

Sledujeme začiatky Williama, keď sa rozhodol investovať do parku. Dolores spomína na to, že kedysi navštívila svet mimo park. Kým Maeve je rozhodnutá nájsť svoju dcéru, Dolores zháňa posily, aby začala svoj boj proti ľuďom... (HBO Max)

Recenze (19)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý krát sa vydávame obšírnejšie do sveta a hlbšej minulosti, sami si môžeme odpovedať, či sme taktiež očarení vysvietenými sklenenými kockami v nočných hodinách, keď sa snažíme zaspať. Epizóda, kde sa celkom slušne filozofuje a začínajú sa odkrývať motivácie postáv, pričom kľúčom sú začiatky celého projektu. Len by som trochu ubral na pátose a snahu o coolovosť za každú cenu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla zaměřena hlavně na minulost, takže jsem se dozvěděl mnoho zajímavého o začátcích parku, faktem je, že mě tahle exkurze do minulosti bavila tentokrát více, než současné dění, které tak trochu ztratilo na tempu. William byl výjimkou, ten se mi asi neomrzí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dolores ukáže Teddymu jeho podstatu vďaka návšteve centrály Westworldu a následne sa pokúsi presvedčiť Konfederárorov aby sa pridali na jej stranu a pomohli jej nájsť zbraň, ktorá by jej pomohla poraziť ľudí.William zachráni Lawrencea a vydá sa na cestu do Pariah v snahe spojiť sa s El Lazom. No, nová Dolores mne osobne príliš nesedí a podstatne viac Evan Rachel Woodovej išla úloha ustráchanej dievčiny ako obávaného pištoľníka. El Lazova reakcie v Pariah epizódu zachránila, ale inak dej trochu tápal v neistote akým smerom sa vybrať. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově zajímavější příběh, který odkrývá jak současnost, tak minulost a toto přeskakování časů je zde (ač se to v úvodu zdá naopak) ve výsledku pozitivní pro odhalení hlavní motivace dvou ústředních postav a jejich konkrétního směřování v této sérii. Též se tedy dozvídáme konkrétní odpověď na otázku, kdo zde bude hrát hlavní roli. Pokud se děj bude držet načrtnuté linky, tak nejvíce si užijeme Ewan Rachel Wood a Eda Harrise, který už nyní je nejzajímavějším charakterem a velký palec za něj nahoru. Uvidíme tedy, jak se tato "hra" ještě vyvine. 80% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět sledujeme více dějových linek, navíc některé poházené na časové ose. Hodně prostoru tentokrát dostává Dolores, která má vcelku zajímavé ambice. Jinak se ale nestalo nic zajímavého a dokonce ani jako "půdupřipravující" epizoda, to nebyla žádná sláva. Ale uvidíme. Nicméně scénáristická kvalita šla dolů a ta snaha neobtěžovat diváky přemýšlením, mi moc nevyhovuje. ()

micle21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal bych, že to bude mít tak 4 série a nějak to pořádně vyvrcholí. Když si ale vzpomenu na GoT, tak to bude mít tak 8. Takže jsme úplně na začátku a mě osobně to teda moc nebaví. U dalších epizod už asi budu ubírat. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O velký chlup lepší, než první díl. Líbil se mi zejména pohled do minulosti, odhalující pozadí toho, co bylo v první sérii jej nastíněno. Ale pořád, oproti první sérii, kdy můj zájem stoupl do nebeských výšin už právě po druhém díle, zde stále nenacházím tu pravou motivaci, to napětí, tu vůli vařit si mozek a dávat si dohromady souvislosti. ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podstatne osobnejší a komornejší diel, v ktorom sa zároveň prvýkrát dočkáme aj perspektívy z reálneho sveta mimo ostrova a parkov. Stretká sú vec otravná, ale toto je jedno zo zaujímavejších. Prvá prezentačná várka Čapkovcov vyrazí so strýčkom Weberom a Fordom na menšiu párty, aby trošku poohurovali nudiaceho sa Logana a spol., a spečatili budúci osud korporácie Delos. Paradoxne, jedna z mála epizód, kde Logan nepôsobí iba ako neuveriteľne protivný trubiroh, hoci sympaticky sa nespráva ani tu. Ak nejaká postava na večierku suverénne ruluje, je to Akičeta. O niečo neskôr vidíme aj Billov rozbiehajúci sa ponor do cynizmu a pragmatizmu, poznamenaný jeho životným obratom po trpkej skúsenosti z parku. Či mladý, či starý, Bill si v tejto epizóde dáva záležať na zatrpknutých, ponurých kecoch - či už hučí do bezbrannej a mlčanlivo smutnej Dolores (nemôžeme si predsa priznať, že naše city mohli byť aj úprimné, však), alebo do flegmatického parťáka Lawrenca v miestnej leoneovskej putike (kvetnaté metafory o hrešení v pokoji, Bohu a diablovi, a nezmyselnosti všetkého len tak lietajú). Hoci sa Bill zatiaľ cíti na výslní, Fordovo posmrtné varovanie ešte naberie na intenzite v blížiacich sa dieloch. Atmosféru takého glasgowskejšieho, vulgárnejšieho Dallasu epizóde nasadia retrospektívy so starým Džejárom... erm, teda... Jimom "Mábój" Delosom. Z Angely zase len tak ide strach (čím sladší úsmev, tým viac) a z Dolores zas striedavo hanblivá naivita (parafrázujem, "Jééj, svetielka."), tichá melanchólia (ešte aj za klavírom) a pod povrchom bublajúca túžba po zmene. Poučenie z príbehu, vážení: Neukazujte bystrým robotím blondínam lokality a veci, ktoré by nemali vidieť. :-P Ako pochybovačne poznamená Maeve v svojej kľúčovej scéne, "Odplata ? Aj to je len ďalšia modlitba pred ich oltárom, zlatko.". ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se jedná o tichou a intimní epizodu, která ze seriálu vyčnívá, žádné hlučné scény, žádná hlasitá hudba, spíše temné ticho před bouří s mnoha informacemi, které nás zasvětí do temné historie parku. 80 % ()

Reklama

Reklama