Reklama

Reklama

V centre parku vypukne chaos, keď Dolores a ďalšie výtvory započnú svoje besnenie. Bernard sa pripojí ku kostre a znovu sa stretáva s Fordom, ktorého vedomie do neho bolo prenesené. Maeve sa snaží zachrániť svoju znovu nájdenú dcéru, ale opäť ju čaká stret s Mužom v čiernom. (HBO Max)

Recenze (24)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prirovnanie s knižnicou v Alexandrii veľmi príhodné. Seriál naberá na filozofických aj akčných obrátkach, pričom v prvom prípade ma to veľmi teší, v tom druhom už to začína byť monotónne a ubíjajúce. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm, čekal bych, že po tak akční epizodě napálím v hodnocení nekompromisně za pět kousků, ale ono ne. Westworld už na mě nepůsobí takovým dojmem jako v první sérii, a i když byla všechna ta akce solidně natočená, měl jsem pocit, že má jen zakrýt přibývající nedostatky v příběhu. 4*- ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedže sa prevažná časť epizódy odohrávala v stiesnenom prostredí centrály Westworldu príliš ma táto epizóda neoslovila napriek dôležitým momentom pri stretnutí Meave s Williamom. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se konečně opět setkávají staří známí a ten spletenec se.... stále splétá a já jsem moc zvědav jak to tvůrci v závěru rozmotají, byť nějaké náznaky řešení již padají. Epizoda Les Écorchés přináší přinejmenším dvě zajímavé konfrontace. Jedna na úrovni virtuální reality a druhá v samotném parku. Obě měly přesně ty emocionální grády, které jsem chtěl. A kdesi v hloubi duše si začínám myslet, že Ed Harris je druhý Chuck Norris nebo.... robot? Ať to je jakkoli, jeden z nejlepších lichých dílů. Tak snad poslední tři díly nastavenou laťku nejen udrží, ale ukáží v čem byla první série tak božská. 80% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristům chybí koule, takže i když dojde ke střetům, které mají končit jasnou smrtí, nakonec nemají odvahu stáhnout některé figury z oběhu. I díky tomu se začínají kupit logické minely. Navíc to celé začíná být díky poskakování ve vzpomínkách a čase docela chaotické. Nicméně ta "repointa", týkající se toho, k čemu vlastně Westworld slouží doopravdy, ta mě potěšila. Takže i přes tu zbabělost, nebo neschopnost pořádně se do toho opřít, dám ošoupané 4 hvězdy. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší paradox tohoto seriálu, hned po tom, proč se tolika lidem líbí i přes svou naprostou nahodilost a fádnost, je fakt, že Westworld vypráví z velké části o tvorbě příběhů a příběhových linií, ale jeho scénáristé nebyli schopni vymyslet už druhou sérii ani jednu silnou příběhovou linku. Divák už viděl vlastně všechno - roboty, vraždění, nahotu, sex, zradu, lásku, věrnost, sny, halucinace, Divoký západ, Indii, Japonsko atd., avšak to vše s minimálním dopadem na jeho city. Je skoro až záhadné, jak se Jonathanu Nolanovi a spol. za tak štědré produkce HBO, podařilo vytvořit takto bezkrevnou, bezbarvou nudu, prokládanou dlouhými zobecňujícími samolibými a samoúčelnými proslovy o lidské podstatě, smyslu bytí a svobodné vůli, které vůbec nikam nevedou a neústí vůbec v nic. A takto činí prostřednictvím mnoha postav, z nichž ani na jedné divákovi nezáleží, možná i proto, že herci, až asi na tři čestné výjimky, jsou jen dokonalé ksichtíky bez jakékoli osobnosti a charismatu. K tomu přidejte naprosté logické lapsy (Maeve umí telepaticky přinutit roboty, aby se vzájemně zavraždili, ale náhle utíká před bandou robotických indiánů, nechá jimi ohrožovat a unést svou milovanou "dceru", zabít nevinného robota a svou schopnost tehdy nepoužije) a dojem, že když scénáristé nějak zázračně dopíší jeden díl, nemají vůbec páru o tom, co se s postavami bude dít ten následující - linky působí nepromyšleně, roztříštěně a děj je v nich naprosto náhodný. "Opravdu se těším" na dalších dvacet sérií, v nichž bude znovu velké množství postav běhat zmateně po parcích, střílet po sobě, měnit každou chvíli své motivace a cíle, přeprogramovávat osobnosti, mít halušky s Fordem a cestovat do různých dějinných období a různých destinací. Páni, těch možností! :O A přitom to bude zas jenom špatně napsaná, generická a odosobněná nuda, které tady většina uživatelů nasolí sto procent, protože je "krutopřísnej nářez" vidět roboty, kterak zabíjejí lidi... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhuštěný díl bez zbytečné vaty. Divák se zase dozví něco nového. A. Hopkins jako "bůh" to neskutečně táhne svým charizmatem. Jako průvodce v zániku světa je parádní. 84%. ()

joker30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myšlienkovo sa mi páči kam to posunuli a že to nie je čisto iba o boji osvietených robotov a ľudí. Uvidíme čo z toho ešte vylezie. Každopádne , pozor spoiler, návrat Anthonyho potešil. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možný SPOILER? Konečně je to zase tady. Dlouho jsem pozorně sledoval intra v očekávání víte čeho. Ani jsem v to nedoufal a nevěřil jsem tomu. A jakou radost jsem prožíval když jsem tam to jméno uviděl, takovou jako kdyby jste najednou zjistili, že váš nejoblíbenější seriál obsahoval ješte jednu stejně dlouhou bonusovou epizodu, kterou jste objevili po několika letech. Nevím jestli je Hopkins jakýsi bůh, ale svým návratem znovu vrátil seriál tam kam patří, do pocitů nejistosti, otázek, složitých myšlenek, alternativních realit či kdo ví ješte. Hudební složka konečne bohatě obsazená. Dolores linka se stává zajímavou z epizody na epizodu a zdá se že všechny nudné linky končí a začíná ta pravá jízda. Jen škoda, že trochu pozdě :( Je čas se přípravit na závěrečný mindfuck. ()

Reklama

Reklama